Praktische tips voor e-mails doorsturen naar Gmail

Dit artikel bevat aanbevelingen voor e-mailbeheerders en Gmail-gebruikers die berichten vanuit andere accounts of services doorsturen naar Gmail. Als je e-mailberichten doorstuurt, kan dit gevolgen hebben voor de e-mailverificatie. Volg de aanbevelingen in dit artikel om te zorgen dat doorgestuurde berichten worden geverifieerd en bezorgd zoals verwacht.

E-mailbeheerders: Als je een e-mailbeheerder bent die e-mails doorstuurt naar Gmail vanuit andere servers of services, moet je zorgen dat Gmail doorgestuurde berichten juist markeert als legitiem of spam. Volg de aanbevelingen in het gedeelte E-mails doorsturen voor beheerders.

E-mailafzenders: We raden afzenders altijd aan SPF- en DKIM-verificatie in te stellen. DKIM-verificatie zorgt ervoor dat doorgestuurde e-mails worden bezorgd zoals verwacht. Meer informatie

Gmail-gebruikers: Als je berichten doorstuurt vanuit een niet-Gmail-account naar je Gmail-account, volg je de aanbevelingen in het gedeelte E-mails doorsturen voor Gmail-gebruikers.

E-mails doorsturen voor beheerders en afzenders

Als je e-mail beheert voor je organisatie en e-mails vanuit andere servers of services doorstuurt naar Gmail, volg je de aanbevelingen in dit gedeelte om te zorgen dat de berichten correct worden bezorgd.

Voorkomen dat doorgestuurde berichten worden gemarkeerd als spam

Met deze aanbevelingen zorg je dat berichten die worden doorgestuurd naar Gmail door de SPF-verificatie komen. Zo loop je minder risico dat Gmail berichten markeert als spam:

• Wijzig de envelopafzender zodat deze verwijst naar je doorstuurdomein.
  • Zorg dat de SPF-record van je domein de IP-adressen of domeinen bevat van alle servers of services die e-mails doorsturen voor je domein.
  • Gebruik producten of services van derden om spamberichten te herkennen en te voorkomen dat deze worden doorgestuurd. Als doorgestuurde berichten uit je domein door de ontvangers als spam worden gemarkeerd, loop je meer risico dat toekomstige berichten ook worden gemarkeerd als spam.
  • We raden je aan een uniek domein of IP-adres te gebruiken om berichten door te sturen. Dit is een van de aanbevelingen om te voorkomen dat e-mails aan Gmail-gebruikers worden geblokkeerd of gemarkeerd als spam.

Zorgen dat doorgestuurde berichten worden geverifieerd

• Instellen van SPF- en DKIM-e-mailverificatie: We raden e-mailbeheerders aan SPF- en DKIM-e-mailverificatie altijd in te stellen voor hun domein.E-mails doorsturen kan invloed hebben op de verificatie van berichten. Doorgestuurde berichten komen vaak niet door de SPF-verificatie. Daarom raden we aan altijd SPF- en DKIM-verificatie in te stellen, zodat de berichten worden geverifieerd en bezorgd zoals verwacht.
  • Zorg dat de DKIM-verificatie niet wordt onderbroken: Berichten die niet door de DKIM-verificatie komen, worden vaker gemarkeerd als spam. Wijzigingen in de berichtinhoud kunnen ertoe leiden dat berichten niet door de DKIM-verificatie komen. Zorg dat je de hoofdtekst en berichtkoppen die worden beschermd door DKIM niet wijzigt. Voor berichten die worden gestuurd vanuit vaak gespoofte domeinen, gelden in Gmail strenge verificatievereisten. De volgende acties kunnen ertoe leiden dat doorgestuurde berichten niet door de DKIM-verificatie komen:
    • De MIME-grenzen wijzigen
    • Het onderwerp van het bericht wijzigen
    • Software van derden die de hoofdtekst van het bericht wijzigt (waaronder het bericht opnieuw coderen).
    • Berichtontvangers met LDAP uitbreiden
    • Het onderwerp en andere kopteksten wijzigen die worden beschermd door het domein met DKIM-ondertekening (waaronder Aan, Cc, Datum en Bericht-ID)
  • ARC-kopteksten toevoegen: We raden aan ARC-kopteksten toe te voegen aan doorgestuurde berichten om te voorkomen dat deze worden geweigerd of gemarkeerd als spam. ARC checkt eerdere verificatiecontroles voor doorgestuurde berichten en zorgt dat doorgestuurde berichten worden bezorgd bij de uiteindelijke ontvanger. Meer informatie over ARC
  • Doorstuurheaders toevoegen: Als je e-mailservers wilt laten weten dat een bericht wordt doorgestuurd, voeg je de berichtkop X-Forwarded-For: of X-Forwarded-To: toe. De ontvangstservers beheren doorgestuurde berichten anders dan rechtstreeks inkomende berichten.

E-mails doorsturen voor Gmail-gebruikers

Als je berichten vanuit andere e-mailaccounts doorstuurt naar je persoonlijke Gmail-account, volg je de aanbevelingen in dit gedeelte om te zorgen dat berichten juist worden bezorgd:

• Stel IMAP of POP in voor je Gmail-account: Met IMAP kun je berichten checken op meerdere apparaten en worden berichten in realtime gesynchroniseerd. Met POP kun je berichten op één apparaat krijgen en worden berichten niet in realtime gesynchroniseerd. In plaats daarvan worden deze gedownload en beslis je zelf hoe vaak je nieuwe e-mails wilt downloaden. Ga naar E-mails checken uit andere accounts voor uitgebreide stappen om IMAP of POP in te stellen voor je Gmail-account.
  • Markeer berichten als spam of hef de spammarkering op: Als Gmail een bericht ten onrechte markeert als spam of phishing, volgt je de stappen in Spam in Gmail markeren of de markering opheffen om deze fout te corrigeren. Zo kan Gmail in de toekomst spam en legitieme berichten herkennen.
  • Update de Gmail-instellingen: Als je berichten doorstuurt vanuit een ander e-mailaccount naar je Gmail-account, kan Gmail sommige berichten ten onrechte markeren als spam of phishing. Je kunt dit voorkomen door je niet-Gmail-adres toe te voegen aan de instelling Mail sturen als van Gmail. Ga naar E-mails sturen vanaf een ander adres of een alias voor uitgebreide stappen.