Viestien Gmailiin edelleenlähettämisen parhaat käytännöt

Tässä artikkelissa on suosituksia sähköpostin järjestelmänvalvojille ja Gmail-käyttäjille, jotka lähettävät viestejä edelleen muilta tileiltä tai muista palveluista Gmailiin. Sähköpostiviestien edelleenlähettäminen voi vaikuttaa sähköpostien todennukseen. Artikkelin suositukset auttavat varmistamaan, että edelleenlähetetyt viestit läpäisevät todennuksen ja toimitetaan odotetusti.

Sähköpostin järjestelmänvalvoja: Jos olet sähköpostin järjestelmänvalvoja ja edelleenlähetät viestejä Gmailiin muista palveluista tai muilta tileiltä, varmista alla olevilla ohjeilla, että Gmail merkitsee edelleenlähetetyt viestit oikein asiallisiksi tai roskasisällöksi. Seuraa osion Sähköpostien edelleenlähetysvinkkejä järjestelmänvalvojille ja lähettäjille suosituksia.

Sähköpostin lähettäjät: Suosittelemme lähettäjiä ottamaan SPF- ja DKIM-todennuksen käyttöön. DKIM-todennus on erityisen tärkeää edelleenlähetettyjen viestien kohdalla, sillä se auttaa varmistamaan, että viestit toimitetaan odotetulla tavalla. Lue lisää.

Gmail-käyttäjät: Jos edelleenlähetät viestejä toiselta sähköpostitililtä Gmail-tilille, seuraa osion Sähköpostien edelleenlähetysvinkkejä Gmail-käyttäjille suosituksia.

Sähköpostien edelleenlähetysvinkkejä järjestelmänvalvojille ja lähettäjille

Jos olet organisaation sähköpostin järjestelmänvalvoja ja lähetät viestejä edelleen Gmailiin muilta palvelimilta tai muista palveluista, seuraa tämän osion suosituksia. Näin voit varmistaa, että viestit toimitetaan odotetulla tavalla.

Edelleenlähetettyjen viestien roskasisällöksi merkitsemisen estäminen

Näiden vinkkien avulla voit varmistaa, että Gmailiin edelleenlähetetyt viestit läpäisevät SPF-todennuksen ja vähentää viestien roskasisällöksi merkitsemistä:

• Muuta viestin lähettäjä viittaamaan edelleenlähetykseen käytettävään verkkotunnukseen.
  • Varmista, että verkkotunnuksen SPF-tietue sisältää kaikkien sellaisten palvelinten tai palveluiden IP-osoitteet ja verkkotunnukset, joilta uudelleenlähetetään viestejä verkkotunnukseen.
  • Käytä kolmansien osapuolten tuotteita tai palveluita roskasisällön tunnistamiseen ja edelleenlähettämisen estämiseen. Jos vastaanottajat merkitsevät verkkotunnuksesta edelleenlähetetyt viestit roskasisällöksi, verkkotunnuksesta lähetettävät viestit merkitään jatkossa todennäköisemmin roskasisällöksi.
  • Harkitse ainutlaatuisen verkkotunnuksen tai IP-osoitteen käyttämistä viestien edelleenlähetyksessä. Suosittelemme tätä, jotta Gmail-käyttäjille lähetettäviä viestejä ei estetä tai merkitä roskasisällöksi.

Näin edelleenlähetettävät viestit läpäisevät todennuksen

• Ota SPF- ja DKIM-sähköpostitodennus käyttöön: Suosittelemme sähköpostin järjestelmänvalvojia ottamaan SPF- ja DKIM-sähköpostitodennuksen käyttöön verkkotunnuksessa. Sähköpostien edelleenlähetys voi vaikuttaa viestin todennukseen, ja edelleenlähetetyt viestit eivät usein läpäise SPF-todennusta. Suosittelemme siis aina ottamaan DKIM- ja SPF-todennuksen käyttöön, jotta viestit todennetaan ja toimitetaan odotetulla tavalla.
  • Vältä DKIM-todennuksen epäonnistuminen: Viestit, jotka eivät läpäise DKIM-todennusta, merkitään todennäköisemmin roskasisällöksi. Viestin sisältöön tehdyt muutokset voivat aiheuttaa DKIM-todennuksen epäonnistumisen. Älä muuta viestin tekstiä tai aihetta, jos viesti on suojattu DKIM-todennuksella. Jos viestejä lähetetään usein huijauksissa käytetyistä verkkotunnuksista, Gmail käyttää tiukkoja todennusvaatimuksia. Seuraavat toimet voivat aiheuttaa edelleenlähetettyjen viestien DKIM-todennuksen epäonnistumisen:
    • MIME-rajojen muokkaaminen
    • Viestin aiheen muokkaaminen
    • Viestin tekstiä muokkaavien kolmansien osapuolten ohjelmistojen käyttö (myös viestin uudelleenkoodaus)
    • Viestin vastaanottajien lisääminen LDAP-protokollan avulla
    • Aiheen tai muiden DKIM-todennusta käyttävien verkkotunnuksen suojattujen otsikoiden muokkaaminen (myös Vastaanottaja-, Kopio-, Päivämäärä- ja Viestin tunnus ‑kentät)
  • Lisää ARC-otsikkoja: Suosittelemme ARC-otsikoiden lisäämistä edelleenlähetettyihin viesteihin, jotta viestejä ei hylätä tai merkitä roskasisällöksi. ARC vahvistaa edelleenlähetettyjen viestien aiemmat todennukset ja auttaa varmistamaan, että viestit päätyvät lopullisille vastaanottajille. Lue lisää ARC:stä.
  • Lisää edelleenlähetysotsikkoja: Lisää viestin otsikkoon "X-Forwarded-For:"- tai "X-Forwarded-To:"-tunniste, jotta sähköpostipalvelin tietää, että viesti on edelleenlähetetty. Vastaanottavat palvelimet käsittelevät edelleenlähetettyjä viestejä eri tavoin kuin suoraan saapuvia viestejä.

Sähköpostien edelleenlähetysvinkkejä Gmail-käyttäjille

Jos edelleenlähetät viestejä toisilta sähköpostitileiltä henkilökohtaiselle Gmail-tilille, seuraa tämän osion vinkkejä:

• Ota IMAP- tai POP-protokolla käyttöön Gmail-tilillä: IMAP-protokollan avulla voit lukea viestejä useilla laitteilla, ja viestit synkronoituvat reaaliajassa. Kun POP-protokolla on käytössä, viestit ovat yhdellä laitteella, eivätkä ne synkronoidu reaaliajassa. Sen sijaan viestit latautuvat laitteelle, ja voit itse päättää uusien viestien lataustiheyden. Tarkat ohjeet IMAP- tai POP-protokollan käyttöönottoon Gmail-tilillä on tässä artikkelissa.
  • Merkitse viestit roskasisällöksi tai poista niiden roskasisältömerkintä: Jos Gmail merkitsee viestin virheellisesti roskasisällöksi tai tietojenkalasteluksi, voit korjata virheen näiden ohjeiden avulla. Näin Gmail osaa jatkossa erottaa roskasisällön ja asiallisen sisällön toisistaan.
  • Päivitä Gmail-asetukset: Jos edelleenlähetät viestejä toiselta sähköpostitililtä Gmail-tilille, Gmail saattaa merkitä joitain viestejä virheellisesti roskasisällöksi tai tietojenkalasteluksi. Voit välttää tämän lisäämällä toisen sähköpostiosoitteen Gmailin Viestin lähetysosoite ‑asetukseen. Tarkempia ohjeita on tässä artikkelissa.

Muuta aiheeseen liittyvää

Gmailin käyttäjille lähetetyn postin estämisen tai roskapostikansioon lähettämisen ehkäiseminen

Prevent spam, spoofing & phishing with Gmail authentication

Forwarding, redirecting, and routing email with Google Workspace