Logga in på flera konton samtidigt

Om du har fler än ett Google-konto kan du byta mellan dem med multiinloggningsfunktionen utan att behöva logga ut och logga in igen. Om du till exempel har ett Google-konto för privat bruk och ett annat på jobbet kan du enkelt byta mellan dem i samma webbläsare (som Chrome eller Firefox) med hjälp av multiinloggning.

Lägga till Google-konton

1. Logga in på Google.
  2. Klicka på profilfotot eller e-postadressen längst upp till höger på sidan.
  3. Klicka på Lägg till konto i rullgardinsmenyn.

Account information while signed in to one account

4. Ange e-postadress och lösenord för ett annat konto du vill använda och klicka på Logga in.

Byta konto

1. Klicka på profilfotot eller e-postadressen uppe till höger på sidan.
  2. Välj kontot som du vill logga in på.

Account information while signed in to two accounts

Olika sätt att använda multiinloggning

Det här är ett exempel på hur du skulle kunna använda olika konton med multiinloggning:

Konto Används till
Personligt Skicka e-post till vänner, söka efter saker som du är intresserad av och hantera din personliga kalender.
Företag Skicka e-post till medarbetare, söka efter information som gäller jobbet och schemalägga möten med medarbetare och kunder.
Sport Skicka e-post till lagkamrater, söka efter sportutrustning och hålla koll på tränings- och spelschemat.

Multiinloggning är som mest praktiskt på enheter där du inte behöver logga ut från kontot för att andra ska kunna använda enheten. Om du delar enheten med andra kollar du vilka andra alternativ som finns för säker inloggning på Google

Olika sätt att se skillnad på kontona

Du ser vilket konto som är vilket på e-postadressen eller på följande sätt:

Konton har egna inställningar

Kontoinställningar delas inte automatiskt mellan kontona när du använder multiinloggning. Det gör att du kan ha olika inställningar för tjänster som Webb- och appaktivitet eller Google Nu i varje konto. Till exempel kan du ha Webb- och appaktivitet aktiverat i ett konto men inaktiverat i ett annat.

Var multiinloggning inte fungerar

Multiinloggning fungerar inte med vissa av Googles produkter och med mobilversioner av Googles produkter. I de fall där multiinloggning inte fungerar loggas du automatiskt in på det första konto som du använde i den webbläsaren. Multiinloggning fungerar till exempel inte med

• AdWords
  • Analytics
  • Blogger
  • Picasa

Google Drive stöder multiinloggning, men fungerar inte på samma sätt som de andra produkterna.

I de fall där multiinloggning inte fungerar har du ett antal alternativ:

• Du kan använda olika webbläsare för olika konton. Till exempel Google Chrome för företagets Google-konto och Mozilla Firefox för ditt privata. Vet du inte vad en webbläsare är? Läs mer här.
  • Logga in på det andra kontot i ett inkognitofönster i Google Chrome. Observera att surfhistoriken inte sparas när du använder ett inkognitofönster.
  • Du kan använda flera profiler i Chrome. Läs mer.
  • Logga ut från alla Google-konton och logga in igen på det konto du vill få åtkomst till.

Logga ut

När du loggar ut från ett av kontona loggas du ut från alla konton i den webbläsaren. Om du vill använda multiinloggning igen följer du anvisningarna under Lägga till Google-konton ovan en gång till.
Så här loggar du ut från samtliga konton:

1. Öppna sidan för ditt Google-konto.
  2. Klicka på profilfotot eller e-postadressen uppe till höger på sidan.
  3. Klicka på Logga ut i rullgardinsmenyn.