Inloggen op meerdere accounts tegelijk

Als u meer dan één Google-account heeft, kunt u de functie voor toegang tot meerdere accounts gebruiken om te schakelen tussen accounts zonder dat u hoeft uit te loggen en weer in te loggen. Als u bijvoorbeeld één Google-account voor persoonlijk gebruik en een ander Google-account voor zakelijk gebruik heeft, kunt u gemakkelijk in dezelfde browser (zoals Chrome of Firefox) schakelen tussen de twee accounts met behulp van de functie voor toegang tot meerdere accounts.

Uw Google-accounts toevoegen

1. Log in bij Google.
  2. Klik op uw profielfoto of e-mailadres in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Klik op Account toevoegen in het dropdown-menu.

Account information while signed in to one account

4. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op voor een ander account dat u wilt openen en klik op Inloggen.

Schakelen tussen accounts

1. Klik op uw profielfoto of e-mailadres in de rechterbovenhoek van de pagina.
  2. Kies het account waarop u wilt inloggen.

Account information while signed in to two accounts

Manieren waarop u toegang tot meerdere accounts kunt gebruiken

Hier volgt een voorbeeld van verschillende accounts die u mogelijk bezit en wilt gebruiken met toegang tot meerdere accounts:

Account Wanneer u dit gebruikt
Persoonlijk E-mails verzenden naar vrienden, dingen zoeken waarin u bent geïnteresseerd en uw persoonlijke agenda beheren.
Zakelijk E-mails verzenden naar collega's, werkgerelateerde zoekopdrachten uitvoeren en zakelijke bijeenkomsten met collega's en klanten plannen.
Sport E-mails naar teamgenoten verzenden, zoeken naar sportartikelen en een agenda met het trainings- en wedstrijdschema van uw team bijhouden.

Toegang tot meerdere accounts is het nuttigst op een apparaat waarop u niet hoeft uit te loggen van uw account zodat anderen het apparaat kunnen gebruiken. Als u uw apparaat deelt met andere mensen, bekijkt u de andere opties om veilig in te loggen bij Google.

Manieren om uw accounts uit elkaar te houden

U kunt uw verschillende accounts uit elkaar houden op basis van het e-mailadres dat aan de accounts is gekoppeld of door het volgende in te stellen:

Accounts hebben afzonderlijke instellingen

Accountinstellingen worden niet automatisch gedeeld tussen verschillende accounts wanneer u de functie voor toegang tot meerdere accounts gebruikt. Dat betekent dat u afzonderlijke instellingen voor elk account kunt hebben wanneer u services zoals Web- en app-activiteit of Google Now gebruikt. U kunt bijvoorbeeld Web- en app-activiteit hebben ingeschakeld voor het ene account, maar uitgeschakeld voor het andere account.

Plaatsen waar de functie voor toegang tot meerdere accounts niet werkt

Toegang tot meerdere accounts werkt niet met bepaalde Google-producten en mobiele versies van Google-producten. Op plaatsen waar de functie voor toegang tot meerdere accounts niet werkt, wordt u automatisch ingelogd op het eerste account waarop u bent ingelogd in die browser. Toegang tot meerdere accounts werkt bijvoorbeeld niet met:

• AdWords
  • Analyses
  • Blogger
  • Picasa

Google Drive ondersteunt toegang tot meerdere accounts, maar werkt anders dan andere producten.

Op plaatsen waar u toegang tot meerdere accounts niet kunt gebruiken, heeft u enkele opties:

• Gebruik verschillende browsers voor elk van uw accounts. Bijvoorbeeld: Google Chrome voor uw zakelijke Google-account en Mozilla Firefox voor uw persoonlijke Google-account. Weet u niet zeker wat een webbrowser is? Meer informatie.
  • Gebruik het incognitovenster van Google Chrome om in te loggen op uw tweede account. Houd er rekening mee dat uw browsegeschiedenis niet wordt opgeslagen wanneer u het incognitovenster gebruikt.
  • Gebruik meerdere profielen in Chrome. Meer informatie.
  • Log uit van al uw Google-accounts en log vervolgens in op het account dat u wilt openen.

Uitloggen

Wanneer u uitlogt van een account, wordt u uitgelogd van al uw accounts in die browser. Als u de functie voor toegang tot meerdere accounts opnieuw wilt gebruiken, voert u de stappen bij 'Uw Google-accounts toevoegen' hierboven opnieuw uit.
Uitloggen van alle accounts:

1. Ga naar de pagina van uw Google-account.
  2. Klik op uw profielfoto of e-mailadres in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Klik op Uitloggen in het dropdown-menu.