Gmail-berichten archiveren of negeren

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Als je je inbox wilt opruimen zonder je Gmail-berichten te verwijderen, kun je de berichten archiveren of negeren.

Meer informatie over hoe archiveren en dempen werkt

In het gedeelte Alle e-mail worden berichten weergegeven die je archiveert of negeert.

• Archiveren:
    • Het bericht wordt teruggezet in je inbox wanneer iemand erop reageert.
  • Negeren:
    • Het bericht heeft het label Genegeerd.
    • Nieuwe berichten in het gesprek slaan je inbox over.
    • In de volgende gevallen krijg je het bericht nog steeds in je inbox:
      • Het bericht wordt naar jou en niemand anders gestuurd.
      • Het bericht is naar een Google-groep gestuurd waarvan je lid bent.
      • Iemand voegt je toe aan de velden Aan of Cc in het bericht.

Een bericht archiveren

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open het bericht dat je wilt archiveren.
  3. Klik bovenaan op Archiveren .

Tips:

• Als je meerdere berichten wilt archiveren, klik je op het vakje naast elk bericht en dan Archiveren .
  • Als je een bericht met sneltoetsen wilt archiveren, druk je op E. Meer informatie over sneltoetsen

Gearchiveerde berichten zoeken

Belangrijk: Als je zoekt in Gmail, bevatten de resultaten gearchiveerde berichten. Meer informatie over zoeken in Gmail

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Meer.
  3. Klik op Alle berichten.

Gearchiveerde berichten verplaatsen naar je inbox

1. Open Gmail op je computer.
  2. Ga naar het gearchiveerde bericht.
  3. Schakel het selectievakje naast het bericht in.
  4. Klik bovenaan op Naar inbox verplaatsen .

Berichten negeren of het negeren opheffen

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open een bericht.
  3. Klik bovenaan op Meer Meer en dan Negeren of Negeren opheffen.

Tips:

• Als je alle berichten met het label 'Genegeerd' wilt zoeken, voer je boven aan het Gmail-zoekvak is:muted in.
  • Als je een bericht wilt negeren met sneltoetsen, druk je op M. Meer informatie over sneltoetsen