Contacten importeren in je Gmail-account

Als je contactenlijsten in andere e-mailaccounts hebt die je wilt gebruiken in Gmail, kun je ze importeren in Google Contacten.

Contacten importeren uit een ander e-mailaccount

Contacten importeren uit Yahoo, Outlook, Hotmail, AOL, Apple en andere e-mailproviders
  1. Ga naar Google Contacten.
  2. Klik aan de linkerkant op Meer en vervolgens Importeren.
  3. Selecteer het e-mailaccount met je bestaande contacten.
  4. Klik op Ik ga akkoord. Begin met importeren.
  5. Log in op je e-mailaccount.
  6. Klik op Akkoord.
  7. Klik op OK als het importeren is voltooid.
Contacten overdragen uit een ander Gmail-account

Stap 1: exporteer bestaande Gmail-contacten naar een CSV-bestand

1. Ga naar de oude versie van Google Contacten als je contacten wilt exporteren.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Meer en vervolgens Exporteren.
  3. Kies de contacten die je wilt exporteren.
    • 'Mijn contacten' zijn contacten die je zelf hebt gemaakt.
    • 'Alle contacten' zijn contacten die je hebt gemaakt en Andere contacten die je e-mails hebt gestuurd.
  4. Selecteer CSV-indeling van Google.
  5. Klik op Exporteren om je CSV-bestand op te slaan.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op je foto en klik op Uitloggen.

Stap 2: importeer het CSV-bestanden in Google Contacten

1. Ga naar de oude versie van Google Contacten als je je CSV-bestand wilt importeren.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Meer en vervolgens Importeren.
  3. Klik op Bestand kiezen.
  4. Selecteer je CSV-bestand.
  5. Klik op Importeren.

Ik kan geen contacten importeren

Er zijn een aantal redenen waarom je problemen kunt ondervinden bij het importeren van je contacten:

• Je importeert meer dan 3000 contacten in één keer. Als je meer dan 3000 contacten hebt, splits je ze op in meerdere CSV-bestanden voordat je ze importeert.
  • Je hebt de grootte- of opslaglimiet voor Google Contacten bereikt.
  • Je importeert gegevens die zijn opgemaakt als groep of distributielijst in andere e-mailproviders en die groep of distributielijst kan niet worden overgezet naar Google Contacten.
  • Je importeert gegevens voor een contact dat al in je Google Contacten staat. Er wordt geen nieuw contact voor deze persoon gemaakt, maar de geïmporteerde gegevens vervangen de bestaande gegevens.
  • Je importbestand bevat niet-Latijnse of ASCII-tekens.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.