Aktivera eller inaktivera bilder i Gmail

När du får ett e-postmeddelande med en bild visas bilden automatiskt som standard.

Visa alltid bilder

Kontrollera inställningarna om bilder inte läses in i Gmail.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Rulla ned till avsnittet Bilder.
  4. Klicka på Visa alltid externa bilder.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Obs! Om en avsändare eller ett meddelande identifieras som misstänkt i Gmail visas inte bilder automatiskt. Då blir du i stället tillfrågad om du vill visa bilden.

Fråga innan bilder visas

Om internetanslutningen är långsam eller om du vill spara mobildata kan du inaktivera bilder.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Rulla ned till avsnittet Bilder.
  4. Klicka på Fråga innan du visar externa bilder.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Obs! Om det finns bilder i ett meddelande du får visas de när du klickar på Visa bilder nedan.

Så här gör Gmail bilder säkra

Google skannar bilder för tecken på misstänkt innehåll innan du tar emot dem.

Med dessa skanningar blir bilder säkrare eftersom

• avsändare inte kan använda bildinläsning för att få information om din dator eller plats
  • avsändare inte kan använda bilden till att skicka eller läsa cookies i din webbläsare
  • Gmail genomsöker bilderna efter skadlig programvara.

Ibland kan avsändare få reda på om har öppnat ett e-postmeddelande som innehåller en bild. Gmail genomsöker alla meddelanden efter misstänkt innehåll. Om en avsändare eller ett meddelande identifieras som misstänkt i Gmail visas inte bilder. Du blir i stället tillfrågad om du vill visa dem.