Välja om du vill visa bilder

När du får ett meddelande som innehåller en bild visas bilden automatiskt. Om du har en långsam internetanslutning eller vill spara mobildata kan du ändra inställningarna så att du får välja varje gång om bilderna ska visas.

Välja att visa eller inte visa bilder

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Rulla ned till avsnittet Bilder.
  5. Välj Visa alltid externa bilder eller Fråga innan du visar externa bilder. Om du väljer inställningen Fråga innan du visar externa bilder ser du alternativet Visa bilder nedan i meddelanden med bilder.
  6. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Obs! Om Gmail tror att en avsändare eller ett meddelande är misstänkt visas inte bilder automatiskt. Då blir du i stället tillfrågad om du vill visa bilden.

Så här gör Gmail bilder säkra

Bilder skickas via Googles bildproxyservrar och kodas om innan du får dem så att de ska läsas in på ett säkert sätt.

Det här gör bilderna säkrare av följande skäl:

• Avsändarna kan inte använda bildinläsning för att få information som din IP-adress eller plats.
  • Avsändarna kan inte använda bilden till att skicka eller läsa cookies i din webbläsare.
  • Bilderna genomsöks efter virus och skadlig programvara.

I vissa fall kanske avsändaren kan veta om du har öppnat ett e-postmeddelande som innehåller en bild med en unik länk. Gmail genomsöker alla meddelanden efter misstänkt innehåll. Om en avsändare eller ett meddelande betraktas som misstänkt visas inga bilder utan att du godkänner det först.