Slå bilder av eller på i Gmail

Standardinnstillingen når du får en e-post med et bilde, er at bildet vises automatisk.

Vis alltid bilder

Hvis bilder ikke lastes inn i Gmail, kan du sjekke innstillingene dine.

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Rull ned til Bilder-delen.
  4. Klikk på Vis alltid eksterne bilder.
  5. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.

Merk: Hvis Gmail mener at en avsender eller en e-post er mistenkelig, får du ikke se bilder automatisk. I stedet blir du spurt om du ønsker å se eventuelle bilder.

Spør før bilder blir vist

Hvis internettilkoblingen er treg eller du vil spare mobildata, slår du av bilder.

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Rull ned til Bilder-delen.
  4. Klikk på Spør før eksterne bilder blir vist.
  5. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.

Merk: Når du får e-post med bilder, kan du se bildene ved å klikke på Vis bilder nedenfor.

Slik forbedrer Gmail sikkerheten knyttet til bilder

Før du mottar bilder, skanner Google dem for tegn til mistenkelig innhold.

Med disse skanningene bedres sikkerheten på følgende måter:

• Avsendere kan ikke bruke bildeopplasting til å få tak i informasjon om datamaskinen eller posisjonen din.
  • Avsendere kan ikke bruke bilder til å legge til eller lese informasjonskapsler i nettleseren din.
  • Gmail sjekker bildene for å se etter kjent skadelig programvare.

Noen ganger kan avsendere finne ut om du har åpnet e-poster som inneholder bilder. I Gmail skannes hver eneste e-post for mistenkelig innhold. Hvis Gmail vurderer en avsender eller e-post som mistenkelig, vises ikke eventuelle bilder, og du blir spurt om du vil se på bildene.