Velg om bilder skal vises

Når du får e-post som inneholder bilder, vises bildene automatisk. Hvis du har en treg internettforbindelse eller vil redusere forbruket av mobildata, kan du endre innstillingen sånn at du kan bestemme fra gang til gang om du vil se bildene.

Velg om bilder skal vises

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Rull ned til «Bilder»-delen.
  5. Velg Vis alltid eksterne bilder eller Spør før eksterne bilder blir vist. Hvis du har valgt «Spør før eksterne bilder blir vist»-innstillingen, inneholder e-poster med bilder et «Vis bilder nedenfor»-alternativ.
  6. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.

Merk: Hvis Gmail mener at en avsender eller en e-post er mistenkelig, får du ikke se bildene automatisk. I stedet blir du spurt om du ønsker å se bildet.

Sånn gjør Gmail bilder tryggere

Av hensyn til sikkerheten går alle bilder via Googles proxy-tjenere for bilder og omkodes før de leveres.

Dette gjør bildene tryggere på følgende måter:

• Avsendere kan ikke bruke bildeinnlasting for å hente ut informasjon, for eksempel IP-adressen eller posisjonen din.
  • Avsendere kan ikke bruke bildet til å legge til eller lese informasjonskapsler i nettleseren din.
  • Gmail sjekker om bildene inneholder kjente virus eller skadelig programvare.

I noen tilfeller kan avsenderne finne ut om du har åpnet en e-post som inneholder et bilde knyttet til en unik link. Gmail skanner alle e-poster for å sjekke om de har mistenkelig innhold, og hvis Gmail anser en avsender eller e-post som mistenkelig, vises ikke bildene, og du blir spurt om du vil se dem.