Tilin siirtäminen pois Google Syncistä

Syksystä 2024 alkaen Google-tilit eivät enää tue Google Synciä. Katso tarkat päivämäärät Google Workspace Updates ‐blogista.

Alustakohtaisten ja kolmannen osapuolen mobiilisovellusten, kuten Apple Mailin, kanssa Google Sync käyttää Microsoft Exchange ActiveSyncia ja synkronoi

• sähköpostiosoitteen
  • yhteystiedot
  • kalenterit.

Google Syncin avulla iPhone- ja iPad-käyttäjät voivat kirjautua Microsoft Exchangeen ja nähdä

• Gmail-viestit Apple Mail -sovelluksessa
  • Google Kalenterin tapahtumat Applen kalenterissa.

Google Synciin liittyvät turvallisuusriskit

Datan suojaus voi olla heikompi, koska Google Sync ei tue

• OAuth-todennusta
  • kaksivaiheista vahvistusta
  • suojausavaimia.

Turvallisempia vaihtoehtoja on saatavilla, joten suosittelemme poistamaan Google Syncin käytöstä mahdollisimman pian ennen kuin vähemmän turvallisten sovellusten pääsy estetään.

Kirjautuminen Google-tilillä

Voit poistaa tilisi laitteelta ja kirjautua sisään Google-tilillä Microsoft Exchangen sijaan. Lue lisää Google-tilillä kirjautumisesta.

Kun kirjaudut sisään Google-tililläsi, voit synkronoida sähköpostin, kalenterin ja yhteystiedot iPhonen tai iPadin kanssa turvallisemmalla todennusmenetelmällä.

1. Poista Google-tili iPhonen tai iPadin asetusvalikosta.
  2. Kun tili on poistettu, lisää se uudelleen.
  3. Valitse sähköpostipalveluksi Google.
  4. Kirjaudu sisään Google-tilillä.
  5. Valitse synkronoitava data:
    • Sähköposti
    • Kalenteri
    • yhteystiedot