Linkitettyjen Googlen palveluiden ylläpito

Tärkeää: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain EU:n alueella oleville käyttäjille.

Digimarkkinasäädös (DMA) on EU:n laki, joka tuli voimaan 6.3.2024. DMA:n vuoksi Google tarjoaa EU:n alueella mahdollisuuden pitää tietyt Googlen palvelut linkitettyinä.

Tällaisia Googlen palveluita ovat

• Haku
  • YouTube
  • mainospalvelut
  • Google Play
  • Chrome
  • Google Shopping
  • Google Maps.

Kun nämä palvelut ovat linkitettyinä, ne voivat jakaa dataasi toisilleen ja kaikille muille Googlen palveluille tiettyihin tarkoituksiin. Kaikkea Googlen tietosuojakäytännössä kuvattua dataa voidaan jakaa linkitettyjen Googlen palveluiden välillä. Tämä sisältää toimintadatasi sisäänkirjautuneena, esimerkiksi tekemäsi haut ja katsomasi ja kuuntelemasi videot.

Voit valita, mitkä palvelut linkitetään Google-tiliisi.

Vinkki: Googlen palveluiden linkittäminen ei tarkoita datasi jakamista kolmannen osapuolen palveluille.

Linkitettävien palveluiden muuttaminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Linkitetyt Googlen palvelut" ‐kohdasta Ylläpidä linkitettyjä palveluita.
  4. Valitse linkitettävät palvelut ja valitse Seuraava.
    • Vinkki: Muut Googlen palvelut, joita ei ole listalla, pidetään aina linkitettyinä, ja ne voivat jakaa dataa toisilleen tietosuojakäytännössä kuvattuja tarkoituksia varten yksityisyysasetuksistasi riippuen.
  5. Tarkista valintasi ja valitse Vahvista ja sitten Valmis ja sitten OK.
Vinkki> Voit milloin tahansa tarkistaa valintasi siitä, mitkä palvelut linkitetään.

Related resources