DMA ja linkitetyt palvelut

Digimarkkinasäädös (DMA) on EU:n laki, joka tuli voimaan 6.3.2024. DMA:n vuoksi Google tarjoaa EU:n alueella mahdollisuuden linkittää tietyt Googlen palvelut. Esimerkkejä tällaisista Googlen palveluista:

• Haku
  • YouTube
  • mainospalvelut
  • Google Play
  • Chrome
  • Google Shopping
  • Google Maps

Voit linkittää kaikki palvelut, ei mitään niistä tai yksittäisiä palveluita.

Kun nämä palvelut ovat linkitettyinä, ne voivat jakaa dataasi toisilleen ja kaikille muille Googlen palveluille tiettyihin tarkoituksiin. Linkitetyt Googlen palvelut voivat esimerkiksi toimia yhdessä tarjotakseen sinulle entistä paremmin personoitua sisältöä ja mainoksia asetuksistasi riippuen.

Googlen palvelut, joita ei voi linkittää

Useimmilla EU-alueella olevilla käyttäjillä ei ole palveluita, joita ei voi linkittää. Joitakin palveluita ei voi linkittää Saksassa oleville käyttäjille.

Vinkki: Kaikki muut Googlen palvelut, jotka jakavat dataa toisilleen mutta joita ei ole mainittu yllä, linkitetään aina.

Tietoa linkitetyistä palveluista

Jos palveluita ei ole linkitetty, joitakin ominaisuuksia, joihin liittyy datan jakamista Googlen palveluissa, rajoitetaan, tai ne eivät ole käytettävissä. Esimerkkejä:

• Kun Hakua, YouTubea ja Chromea ei ole linkitetty, Haussa näkemäsi suositukset (esim. Mitä kannattaa katsoa) ja Discover-fiidi ovat vähemmän personoituja.
  • Kun Hakua ja Mapsia ei ole linkitetty, Haussa tehdyt varaukset eivät näy Google Mapsissa.

Tämä ei vaikuta palvelun sellaisiin osiin, joihin ei sisälly datan jakamista.

Sinua ei kirjata ulos Googlen palveluista, jos päätät olla linkittämättä palveluja. Googlen palveluiden linkittäminen ei myöskään tarkoita datasi jakamista kolmannen osapuolen palveluille.

Linkitettyjen palveluiden muuttaminen

Sinä päätät. Voit valita, mitkä yllä mainituista Googlen palveluista linkitetään. Voit tarkistaa valinnat ja muuttaa niitä milloin tahansa Google-tililläsi. Lue lisää linkitettyjen palveluiden ylläpidosta.

Tietoa datastasi

Lue lisää datan käytöstä linkitetyissä Googlen palveluissa.

Mitä dataa käytetään
Linkitettyjen Googlen palveluiden käytöstäsi kerättyä henkilökohtaista dataa voidaan jakaa kaikkien linkitettyjen palveluiden välillä. Tämä koskee esimerkiksi hakuja, YouTubessa katsomiasi videoita, Google Playsta asentamiasi sovelluksia sekä kaikkia näihin liittyviä tietoja, kuten sijaintisi, sekä muita tietosuojakäytännössämme kuvattuja tietotyyppejä.
Miten Google käyttää tätä dataa

Google käyttää dataa, jota on jaettu linkitetyissä palveluissa tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin:

• Personoitujen palveluiden (esim. sisällön ja mainosten) tarjoaminen asetuksistasi riippuen
  • Palveluiden ylläpitäminen ja parantaminen
  • Uusien palveluiden kehittäminen
  • Palvelujemme käyttötapojen tutkiminen, jotta voimme varmistaa niiden toimivuuden ja kehittää sitä

Linkitettyjä palveluita koskevat valintasi eivät vaikuta muihin asetuksiisi, kuten Googlen palvelujen personointiin. Niiden avulla voit vain vaikuttaa paremmin siihen, miten dataasi jaetaan.

Google jatkaa datan jakamista joissakin tapauksissa

Huolimatta siitä, onko Googlen palveluita linkitetty, niiden dataa voidaan jakaa kaikissa palveluissa tiettyihin tarkoituksiin, esimerkiksi petosten estämiseen, roskasisällöltä ja väärinkäytöltä suojaamiseen ja lakien noudattamiseen.

Dataasi voidaan myös jakaa Googlen palveluissa, jotta tehtävien tekeminen on tehokasta, kun kahta palvelua tarjotaan yhdessä.

Related resources