Anmod om eller returner en kvittering for læst besked

Denne funktion er kun tilgængelig, hvis du bruger Gmail til arbejde eller skole, hvor kontoen er konfigureret af en administrator. Hvis du bruger en gmail.com-konto, fungerer kvitteringer for læst besked ikke.

Du kan finde ud af, om en sendt mail er blevet læst, ved at anmode om en kvittering for læst besked. En kvittering for læst besked sendes til dig som en mail med klokkeslæt og dato for, hvornår meddelelsen blev åbnet.

Anmod om en kvittering for læst besked

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv.
  3. Skriv din mail, ligesom du plejer.
  4. Nederst til højre skal du klikke på Flere valgmuligheder Flere valgmuligheder for at sende og derefter Anmod om kvittering for læsning
  5. Send din meddelelse.

Vigtigt! Du kan se alle kvitteringer for læst besked i din indbakke. Modtageren af din meddelelse skal muligvis godkende kvitteringen for læst besked, før du får besked.

Returner en kvittering for læst besked

Hvis du modtager en meddelelse, der anmoder om en kvittering for læst besked, og din organisation vil have dig til at godkende den, skal du først gøre følgende:

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Tjek dine mails, ligesom du plejer.
  3. Hvis en meddelelse fortæller dig, at en afsender har anmodet om kvittering for læst besked, skal du vælge en mulighed:
    • Hvis du vil sende kvitteringen nu, skal du klikke på Send kvitteringer.
    • Hvis du vil sende kvitteringen senere, skal du klikke på Ikke nu. Du bliver bedt om at sende kvitteringen, næste gang du åbner meddelelsen.

Tip! Hvis nogen anmoder om en kvittering for læst besked, men du ikke kan se nogen meddelelse, er din kvittering blevet sendt automatisk.

Tilfælde, hvor kvitteringer ikke returneres

Kvitteringer for læst besked fungerer på tværs af de fleste mailsystemer, men du modtager ikke en kvittering for læst besked, hvis:

• Du sender en meddelelse til et alias eller en mailingliste for en gruppe.
  • Din administrator kun tillader kvitteringer fra personer i din organisation eller bestemte personer uden for din organisation.
  • Modtageren bruger et mailprogram, der ikke synkroniseres i realtid (f.eks. en POP-klient (Post Office Protocol), som kun synkroniseres efter behov, eller en G Suite Sync-klient).
  • Modtageren returnerer en kvittering for læst besked på en mailklient med IMAP (Internet Message Access Protocol), og kvitteringer for læst besked ikke sendes automatisk.

Forvent ikke, at modtagere bekræfter levering

Selvom du modtager en kvittering for læst besked, betyder det ikke altid, at modtageren har læst din meddelelse. Kvitteringer fungerer forskelligt i forskellige mailsystemer.

Du kan f.eks. modtage en kvittering for læst besked, hvis modtageren bruger en IMAP-baseret mailklient og markerer din meddelelse som læst uden at åbne den. Nogle mailsystemer uden IMAP på mobilenheder kan muligvis slet ikke returnere kvitteringer.