Configurar la delegació de correu

Podeu afegir un delegat al vostre compte de Gmail perquè hi tingui accés. Aquest delegat pot llegir, enviar i suprimir missatges en nom vostre.

Afegir o suprimir un delegat

Afegir un delegat

Podeu afegir fins a 10 delegats, o fins a 25 si feu servir Gmail amb el vostre compte de la feina, d'un centre educatiu o d'una altra organització.

1. A l'ordinador, obriu Gmail (no es poden afegir delegats des de l'aplicació de Gmail).
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i, a continuació, Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a la pestanya Comptes i importació o Comptes.
  4. A la secció "Concedeix accés al teu compte", feu clic a Afegeix un altre compte. Si feu servir Gmail a la feina o en un centre educatiu, pot ser que l'organització restringeixi la delegació de correu electrònic. Si no veieu aquesta opció de configuració, contacteu amb l'administrador.
  5. Introduïu l'adreça electrònica de la persona que vulgueu afegir. El compte que afegiu com a delegat ha de tenir desactivada l'opció "Requereix que l'usuari canviï la contrasenya la pròxima vegada que iniciï la sessió".
  6. Feu clic a Pas següent i després Envia un correu electrònic per concedir-hi accés.

La persona afegida rebrà un correu electrònic per demanar-li que ho confirmi. Un cop confirmat, podeu tardar fins a 24 hores a veure el delegat nou.

Nota: la invitació caduca al cap d'una setmana.

Suprimir un delegat

1. A l'ordinador, obriu Gmail (no es poden configurar delegats des de l'aplicació de Gmail).
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i, a continuació, Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a la pestanya Comptes i importació.
  4. A la secció "Atorga accés al compte", feu clic a Suprimeix al costat del compte que vulgueu suprimir.

Què poden fer els delegats

Aquests són alguns exemples del que poden fer:

• Enviar correus electrònics o respondre als que rebeu. Quan enviïn un missatge, es mostrarà la seva adreça electrònica. Per exemple, el remitent pot tenir la forma "enviat per joanferrer@gmail.com".
  • Llegir els missatges enviats al vostre compte.
  • Suprimir els missatges enviats al vostre compte.

Aquests són alguns exemples del que no poden fer els delegats:

• Xatejar amb algú en nom vostre.
  • Canviar la vostra contrasenya de Gmail.

Resoldre problemes

Hi ha un delegat al meu compte que no hi he afegit

Si hi ha un delegat al vostre compte que no hi heu afegit, canvieu la contrasenya de seguida. És possible que un pirata informàtic hagi fet servir pesca de credencials o programari maliciós per accedir al compte.

No puc afegir delegats

Per afegir un delegat al compte de la feina, d'un centre educatiu o d'una altra organització, només podeu seleccionar els usuaris que en formin part.

Si la persona està a la mateixa organització però no podeu afegir-la-hi, demaneu a l'administrador que configuri els registres MX del vostre grup.

Tinc un delegat i he perdut l'accés al meu compte

Si diverses persones de l'organització inicien la sessió al mateix compte de Gmail des d'ubicacions diferents, Gmail podria bloquejar-lo temporalment.

L'adreça d'interès per accedir al compte delegat ja no és vàlida

Per accedir a un compte delegat, podeu utilitzar el selector de comptes per canviar entre el vostre i altres comptes delegats a què tingueu accés.

Per obtenir els millors resultats possibles, suprimiu totes les adreces d'interès desades.

Un delegat que he afegit no pot accedir al meu compte

Si un delegat no pot accedir al vostre compte i veu un error, comproveu si el compte delegat està establert en "Requereix que l'usuari canviï la contrasenya la pròxima vegada que iniciï la sessió".
  1. Perquè els delegats puguin accedir al vostre compte, primer heu d'iniciar la sessió i restablir la contrasenya.
  2. Assegureu-vos que el vostre compte tingui desactivada l'opció "Requereix que l'usuari canviï la contrasenya la pròxima vegada que iniciï la sessió".

Nota: els delegats poden tardar una estona (normalment fins a una hora) a rebre els permisos per accedir al vostre compte.

Si no podeu accedir a un compte delegat amb un domini de G Suite, obteniu informació sobre com podeu activar o desactivar la delegació de correu.