Delegar el correu electrònic i col·laborar-hi

A Gmail, els comptes delegats i les safates d'entrada compartides són el mateix. Utilitzeu-los per concedir accés a les persones o als grups (delegats) al vostre compte de Gmail. Així, obtindreu una safata d'entrada amb avantatges, com ara:

• L'ordenació automàtica dels correus electrònics amb filtres (regles)
  • Un registre de la correspondència arxivant el correu electrònic
  • Un seguiment de l'estat dels missatges de correu electrònic mitjançant etiquetes
  • L'opció de mostrar o amagar el nom del delegat com a remitent

Els delegats poden llegir, enviar i suprimir els vostres missatges de correu electrònic. No poden xatejar amb ningú en nom vostre ni canviar-vos la contrasenya de Gmail. Quan envien un missatge, es mostra la seva adreça electrònica.

Si feu servir Gmail a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, podeu concedir la delegació a un grup. Això us permet gestionar fàcilment la delegació mitjançant la pertinença a un grup.

Diferències entre aquests comptes o safates d'entrada i les safates d'entrada col·laboratives

Una safata d'entrada col·laborativa és un tipus de grup que es crea a Grups de Google.

• Els membres poden enviar missatges, assignar-se converses entre ells i fer un seguiment de les converses com a tasques.
  • Una safata d'entrada col·laborativa té una adreça electrònica. Les persones poden enviar i rebre missatges de la safata d'entrada col·laborativa mitjançant clients de correu electrònic com Gmail. Per obtenir més informació, aneu a l'article Enviar correus electrònics des d'una altra adreça o des d'un altre àlies.

Desplegar-ho tot | Replegar-ho tot

Afegir o suprimir un delegat

Afegir un delegat

Podeu afegir fins a 10 delegats.

Si feu servir Gmail a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització:

• Podeu afegir fins a 1.000 delegats a la teva organització.
  • Amb un ús estàndard, poden accedir 40 delegats alhora a un compte de Gmail.
  • Si utilitzeu processos automatitzats, com ara API o extensions de navegador, només poden accedir uns quants delegats alhora a un compte de Gmail.
  1. A l'ordinador, obriu Gmail (no es poden afegir delegats des de l'aplicació Gmail).
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i, a continuació, Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a la pestanya Comptes i importació o Comptes.
  4. A la secció "Concedeix accés al teu compte", feu clic a Afegeix un altre compte. Si feu servir Gmail a la feina o en un centre educatiu, pot ser que l'organització restringeixi la delegació de correu electrònic. Si no veieu aquesta opció de configuració, contacteu amb l'administrador.
  5. Introduïu l'adreça electrònica de la persona que vulgueu afegir. Si feu servir Gmail a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització i l'administrador ho permet, podeu introduir l'adreça electrònica d'un grup. Aquest grup ha de tenir el mateix domini que la vostra organització. Es denegarà l'accés de delegació als membres externs del grup.

Important: si el compte que delegueu és nou o la contrasenya s'ha restablert, l'administrador ha de desactivar el requisit de canviar la contrasenya quan inicieu la sessió per primera vegada.

6. Feu clic a Pas següent i després Envia un correu electrònic per concedir-hi accés.

La persona afegida rebrà un correu electrònic per demanar-li que ho confirmi. La invitació caduca al cap d'una setmana.

Si heu afegit un grup, tots els membres es convertiran en delegats sense haver de confirmar-ho.

Nota: la delegació pot tardar fins a 24 hores a fer-se efectiva.

Suprimir un delegat
  1. A l'ordinador, obriu Gmail (no es poden configurar delegats des de l'aplicació de Gmail).
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i, a continuació, Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a la pestanya Comptes i importació.
  4. A la secció "Atorga accés al compte", feu clic a Suprimeix al costat del compte que vulgueu suprimir.

Resoldre problemes

Hi ha un delegat al meu compte que no hi he afegit
Si hi ha un delegat al vostre compte que no hi heu afegit, canvieu la contrasenya de seguida. És possible que un pirata informàtic hagi fet servir pesca de credencials o programari maliciós per accedir al compte.
No puc afegir delegats

Com a delegats a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, només podeu afegir altres persones o grups que en formin part.

Si la persona pertany a la vostra organització però no podeu afegir-la-hi, contacteu amb l'administrador per assegurar-vos que la delegació estigui activada a l'organització.

Tinc un delegat i s'ha bloquejat l'accés al meu compte
Si diverses persones de l'organització inicien la sessió al mateix compte de Gmail des d'ubicacions diferents, Gmail podria bloquejar-lo temporalment.
L'adreça d'interès per accedir al compte delegat ja no és vàlida
Per accedir a un compte delegat, podeu utilitzar el selector de comptes per canviar entre el vostre i altres comptes delegats a què tingueu accés.

Per obtenir els millors resultats possibles, suprimiu totes les adreces d'interès desades.
Un delegat que he afegit no pot accedir al meu compte
Si un delegat no pot accedir al vostre compte i veu un error, comproveu si el compte delegat està establert en "Requereix que l'usuari canviï la contrasenya la pròxima vegada que iniciï la sessió".
  • Perquè els delegats puguin accedir al vostre compte, primer heu d'iniciar la sessió i restablir la contrasenya.
  • Assegureu-vos que el vostre compte tingui desactivada l'opció "Requereix que l'usuari canviï la contrasenya la pròxima vegada que iniciï la sessió".
  • Nota: els delegats poden tardar una estona (normalment fins a una hora) a rebre els permisos per accedir al vostre compte.

Si no podeu accedir a un compte delegat amb un domini de Google Workspace, obteniu informació sobre com podeu activar o desactivar la delegació de correu.

Un delegat té accés a un compte amb una contrasenya caducada
    Si un compte d'usuari ha afegit un usuari delegat, l'usuari delegat pot continuar accedint-hi encara que la contrasenya del compte hagi caducat. Per evitar l'accés continuat, restabliu la contrasenya del compte o suprimiu l'usuari delegat.

Temes relacionats