Markera eller avmarkera skräppost i Gmail

Du kan markera eller avmarkera ett e-postmeddelande som skräppost. Dessutom identifieras skräppost och andra misstänkta e-postmeddelanden automatiskt i Gmail och flyttas till mappen Skräppost.

Markera eller avmarkera meddelanden som skräppost

Markera meddelanden som skräppost

Ju fler skräpmeddelanden du markerar som skräppost, desto bättre blir Gmail på att markera liknande meddelanden som skräppost automatiskt.

1. Öppna Gmail-appen Gmail.
  2. Tryck på avsändarens profilbild bredvid meddelandet som ska markeras som skräppost.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Rapportera som skräppost.

Radera all skräppost

1. Öppna Gmail-appen Gmail.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster och sedan Skräppost.
  3. Tryck på Töm skräpposten nu.

Avmarkera ett meddelande som skräppost

Om du har markerat ett meddelande som skräppost av misstag tar du bort det från mappen Skräppost så här:

1. Öppna Gmail-appen Gmail.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster och sedan Skräppost.
  3. Tryck på avsändarens profilbild bredvid meddelandet som inte är skräppost.
  4. Tryck på Mer Mer och sedan Inte skräppost.

Du kan förhindra att ett meddelande hamnar i skräppostmappen i fortsättningen genom att

Varför markerades ett meddelande som skräppost automatiskt?

Gmail identifierar skräppost och andra misstänkta e-postmeddelanden automatiskt och märker dem som skräppost. Alla e-postmeddelanden som markerats som skräppost av dig eller Gmail finns under etiketten Skräppost. Högst upp i varje meddelande finns en märkning som förklarar varför det har hamnat i Skräppost.

Falska e-postadresser

Vad betyder varningen?

En e-postadress är förvillande lik en känd avsändares e-postadress. Till exempel kan bokstaven O ha ersatts med siffran 0 i e-postadressen.

Gör så här om varningen visas

Svara inte på e-postmeddelandet och öppna inte några länkar i det förrän du har förvissat dig om att e-postadressen är rätt.

Om du lägger märke till en falsk e-postadress som inte har markerats med en varning, bör du anmäla det som skräppost.

Bedrägerier med nätfiske

Vad betyder varningen?

E-postmeddelandet kan vara ett försök att lura dig att dela personliga uppgifter, som lösenord eller kreditkortsnummer.

Gör så här om varningen visas

Obs! Google frågar aldrig efter personliga uppgifter via e-post. Läs mer om hur du undviker och rapporterar förfalskade Google-meddelanden.

Meddelanden från en obekräftad avsändare

Vad betyder varningen?

Gmail kan inte kontrollera att e-postmeddelandet faktiskt skickades av den person eller det företag som ser ut att ha skickat det.

Gör så här om varningen visas

Om du är säker på att meddelandet inte är skadligt gör du så här:

• Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Inte skräppost.
  • Förhindra att meddelanden från en betrodd avsändare hamnar i Skräppost med hjälp av de här felsökningsanvisningarna.

Policyer som administratören ställt in

Vad betyder varningen?

Om du använder Gmail på jobbet, i skolan eller i en organisation kan administratören ha ställt in att vissa e-postmeddelanden ska markeras som skräppost.

Gör så här om varningen visas

Om du ser e-postmeddelanden som felaktigt markerats som skräppost kontaktar du administratören.

Du försökte avbryta prenumerationen på den här avsändaren

Vad betyder varningen?

Om du har avslutat en e-postprenumeration men avsändaren fortsätter att skicka e-post till dig flyttas meddelandena direkt till Skräppost.

Gör så här om varningen visas

Om du inte vill att e-postmeddelanden av det här slaget ska hamna i skräppostmappen avmarkerar du meddelandet som skräppost.

Meddelanden utan innehåll

Vad betyder varningen?

Spammare skickar ofta e-postmeddelanden utan innehåll eller ämne för att sondera vilka e-postadresser som används. Sedan skickar de skräppost till de adresserna.

Gör så här om varningen visas

Svara inte om meddelandet verkar misstänkt. Du kan rapportera det som skräppost eller nätfiske.

Om e-postmeddelandet kommer från någon du känner och verkar kunna ha skickats av misstag avmarkerar du e-postmeddelandet som skräppost.

Meddelanden som du skickat till Skräppost

Vad betyder varningen?

När du markerar ett meddelande som skräppost eller nätfiske tas det bort från inkorgen och flyttas till skräppostmappen. E-postmeddelanden från den avsändaren kan hamna i Skräppost i fortsättningen.

Gör så här om varningen visas

• Om du vill att meddelandet ska tas bort från skräppostmappen avmarkerar du det som skräppost.
  • Om du rapporterade meddelandet som nätfiske av misstag avmarkerar du det.
  • Om du inte vill att ett meddelande ska hamna i Skräppost i framtiden filtrerar du meddelandena.

Jag får skräppost från en av mina kontakter

Om någon i listan med kontakter skickar skräppost till dig är det möjligt att en angripare har kapat hans eller hennes konto.

1. Svara inte på e-postmeddelandet.
  2. Rapportera meddelandet genom att trycka på Meddelandet verkar misstänkt i varningen om skräppost. Då skickas en rapport till Gmail-teamet som kan undersöka saken. E-postmeddelanden till dig från kontakten kommer fram även i fortsättningen.
  3. Berätta för kontakten vad som har hänt och tipsa om de här säkerhetsråden för Gmail.