Markér eller fjern markeringen af spam i Gmail

Du kan markere eller fjerne markeringen af mails som spam. Gmail identificerer også spam og andre mistænkelige mails automatisk og sender dem til Spam.

Markér mails som spam, eller fjern spammarkeringen

Markér mails som spam

Jo oftere du rapporterer spam, desto bedre bliver Gmail til automatisk at markere lignende meddelelser som spam.

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Vælg en eller flere mails.
  3. Klik på Rapportér spam Rapportér som spam.

Bemærk! Når du klikker på Rapportér spam Rapportér spam eller manuelt flytter en mail til mappen Spam, modtager Google en kopi af den pågældende mail, som muligvis analyseres for at beskytte brugerne mod spam og misbrug.

Slet mails i Spam

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Spam til venstre. Klik på Flere, hvis du ikke kan se Spam.
  3. Klik på Slet alle spammeddelelser nu øverst. Du kan også vælge bestemte mails og derefter klikke på Slet for evigt.

Fjern spammarkeringen af en mail

Hvis en mail ved en fejl er blevet markeret som spam, kan du følge vejledningen nedenfor for at fjerne den fra Spam.

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Spam til venstre. Klik på Flere, hvis du ikke kan se Spam.
  3. Åbn mailen.
  4. Klik på Ikke spam øverst på siden.

Sådan kan du forhindre, at en mail fremover sendes til Spam:

Jeg får en advarsel om spam

Gmail identificerer automatisk spam og mistænkelige mails og markerer disse mails som spam. Når du åbner Spam, vises alle mails, som du eller Gmail har markeret som spam. Hver mail har en etiket øverst med angivelse af, hvorfor den blev sendt til Spam.

Falske mailadresser

Hvad denne advarsel betyder

En mailadresse ligner til forveksling mailadressen på en afsender, du kender. Mailadressen kan f.eks. indeholde tallet "0" i stedet for bogstavet "O".

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

Undlad at svare på mailen eller åbne links, før du kan bekræfte, at mailadressen er korrekt.

Hvis du opdager en falsk mailadresse, og den ikke er ikke markeret med en advarsel, skal du sørge for at rapportere den som spam.

Phishing-svindel

Hvad denne advarsel betyder

Mailen forsøger muligvis at narre dig til at dele personlige oplysninger, som f.eks. adgangskoder eller kreditkortnumre.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

• Undlad at svare på mailen eller åbne eventuelle links.
  • Hvis du ikke er sikker på, at mailen er fra en afsender, du har tillid til, skal du rapportere mailen som phishing.

Bemærk! Google vil aldrig bede dig om personlige oplysninger via mail. Få oplysninger om, hvordan du undgår og rapporterer svindel, der udnytter Googles varemærke.

Meddelelser fra en ikke-bekræftet afsender

Hvad denne advarsel betyder

Gmail kan ikke bekræfte, at mailen rent faktisk blev sendt af den person eller virksomhed, den ser ud til at være fra.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

• Undlad at svare på mailen eller åbne eventuelle links.
  • Hvis du ikke er sikker på, at mailen er fra en afsender, du har tillid til, skal du rapportere mailen som phishing.

Hvis du er sikker på, at meddelelsen ikke er skadelig:

• Klik på Ikke spam øverst.
  • Følg disse fejlfindingstrin for at forhindre, at meddelelser fra en afsender, du har tillid til, sendes til Spam.

Administratorindstillede politikker

Hvad denne advarsel betyder

Hvis du bruger Gmail via dit arbejde, din skole eller din organisation, angiver din administrator muligvis indstillinger til markering af bestemte mails som spam.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

Hvis du ser mails, der ved en fejl er markeret som spam, skal du kontakte din administrator.

Du har prøvet at afmelde mails fra denne afsender

Hvad denne advarsel betyder

Hvis du har afmeldt mails fra bestemte afsendere, men stadig modtager mails fra dem, sendes deres mails direkte til Spam.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

Hvis du ikke ønsker, at disse mails vises i Spam, skal du fjerne spammarkeringen.

Meddelelsesindhold er tomt

Hvad denne advarsel betyder

Spammere sender ofte meddelelser uden brødtekst eller emne for at kontrollere, om modtagernes mailadresser er gyldige. Derefter sender de spam til disse adresser.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

Undlad at svare på mailen, hvis den ser mistænkelig ud. Du kan rapportere den som spam eller phishing.

Hvis mailen blev sendt af en person, du kender, og du mener, at dette skete ved en fejl, kan du fjerne spammarkeringen af mailen.

Meddelelser, du har sendt til Spam

Hvad denne advarsel betyder

Når du markerer en meddelelse som spam eller phishing, fjernes den fra din indbakke og sendes til Spam. Meddelelser fra den samme afsender sendes muligvis til Spam fremover.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

• Hvis du ikke ønsker, at mailen skal være i Spam, skal du fjerne spammarkeringen af mailen.
  • Hvis du ved en fejl har rapporteret meddelelsen som phishing, skal du fjerne phishing-markeringen af meddelelsen.
  • Hvis du vil forhindre, at meddelelser sendes til Spam, skal du filtrere disse meddelelser.

Din Gmail-konto bliver angrebet med spam

Hvad denne advarsel betyder

Du modtager en masse uønskede mails, f.eks. abonnementer eller kampagnetilbud. En hacker er ved at fylde din indbakke, så du ikke kan finde vigtige sikkerhedsadvarsler fra websites eller tjenester, du er tilmeldt via din Gmail-konto.

Hvis hackeren f.eks. forsøger at opnå adgang til din bankkonto, kan din bank give dig besked via mail. Hvis din indbakke er fuld af spammail, kan du risikere at overse denne advarsel.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

Én af mine kontaktpersoner sender mig spam

Hvis én af dine Kontaktpersoner sender dig spam, skyldes det muligvis, at en skadelig bruger har kompromitteret vedkommendes konto.

1. Undlad at svare på mailen.
  2. Rapportér mailen ved at klikke på Meddelelsen ser mistænkelig ud i spamadvarslen. Dermed sendes en rapport til Gmail-teamet, som undersøger sagen nærmere. Du modtager fortsat mails fra denne kontaktperson fremover.
  3. Giv din ven besked, og foreslå, at vedkommende følger disse sikkerhedstips til Gmail.