Rapportér spam i Gmail

I Gmail kan du rapportere uønskede mails som spam. Mails, du rapporterer som spam, føjes til Spam. Efterhånden som du rapporterer mere spam, identificerer Gmail lignende mails som spam på en mere effektiv måde.

Rapportér mails som spam

Vigtigt! Når du rapporterer spam eller flytter en mail til Spam, modtager Google en kopi af den pågældende mail, som muligvis analyseres for at beskytte brugerne mod spam og misbrug.

1. Åbn Gmail-appen på din iPhone eller iPad.
  2. Åbn den mail, du vil rapportere som spam.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mereog derefter Rapportér spam.

Tip! Hvis du har tilmeldt dig meddelelser fra en bestemt afsender og ikke længere vil have dem, kan du klikke på Afmeld eller Gå til website. Se, hvordan du blokerer eller afmelder mails.

Rapportér flere mails som spam

1. Gå til din indbakke, og tryk på afsenderens profilbillede ud for hver mail, du vil rapportere som spam.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Rapportér spam.

Slet spam

1. Åbn Gmail-appen på din iPhone eller iPad.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen og derefter Spam.
  3. Tryk på Tøm spammappen nu.

Fjern en mail fra Spam

Hvis du ved en fejl har markeret en mail som spam, kan du fjerne den fra Spam:

1. Åbn Gmail-appen på din iPhone eller iPad.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen og derefter Spam.
  3. Åbn den mail, du vil fjerne.
  4. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Ikke spam.

Undgå, at gyldige mails sendes til Spam

Vigtigt! Når du blokerer en afsender, identificerer Gmail stadig automatisk vedkommendes mails som spam, selvom du fjerner vedkommendes mails fra Spam.

Hvis Gmail automatisk sender mails fra personer, du kender, til Spam, kan du gøre følgende:

Få flere oplysninger om de forskellige typer Gmail-spam

I Spam kan du gøre følgende:

• Få mistænkelige mails, som Gmail automatisk har identificeret som spam.
  • Finde mails, som du identificerer som spam.
  • Finde en advarsel øverst i hver mail, der forklarer, hvorfor Gmail har sendt den til Spam.
Spoofede mailadresser

Hvad denne advarsel betyder

Denne mailadresse ligner meget mailadressen på en kendt afsender. Mailadressen kan f.eks. indeholde tallet "0" i stedet for bogstavet "O".

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

Undlad at svare på mailen eller åbne links, før du kan bekræfte, at mailadressen er korrekt.

Tip! Hvis du opdager en spoofet mailadresse, og den ikke er markeret med en advarsel, skal du rapportere den som spam.

Phishing-svindel

Hvad denne advarsel betyder

Mailen forsøger muligvis at narre dig til at dele personlige oplysninger, som f.eks. adgangskoder eller betalingskortnumre.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

• Undlad at svare på mailen eller åbne eventuelle links.
  • Hvis du ikke er sikker på, at mailen er fra en afsender, du har tillid til, skal du rapportere mailen som phishing.

Tip! Google beder ikke om personlige oplysninger via mail. Se, hvordan du undgår og rapporterer Google-svindel.

Meddelelser fra en ikke-bekræftet afsender

Hvad denne advarsel betyder

Gmail kan ikke bekræfte, hvem der har sendt dig mailen. Du kan få flere oplysninger ved at tjekke, om din Gmail-meddelelse er godkendt.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

• Undlad at svare på mailen eller åbne eventuelle links.
  • Hvis du ikke er sikker på, at mailen er fra en afsender, du har tillid til, skal du rapportere mailen som phishing.

Hvis du er sikker på, at meddelelsen stammer fra en afsender, du har tillid til:

Administratorindstillede politikker

Hvad denne advarsel betyder

Hvis du bruger Gmail via dit arbejde, din skole eller din organisation, angiver din administrator muligvis indstillinger til markering af bestemte mails som spam.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

Hvis du ser mails, der ved en fejl er markeret som spam, skal du kontakte din administrator.

Du har prøvet at afmelde mails fra denne afsender

Hvad denne advarsel betyder

Hvis nogen sender en mail, efter du har afmeldt, sendes vedkommendes mails direkte til Spam.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

Hvis du ikke vil have, at disse mails sendes til Spam, skal du fjerne afsenderens mail fra Spam.

Meddelelser uden indhold

Hvad denne advarsel betyder

Spammere sender ofte mails uden brødtekst eller emne for at tjekke, om mailadresser er gyldige. Derefter sender de spam til de pågældende adresser.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

• Undlad at svare på mailen, hvis den ser mistænkelig ud. Du kan rapportere den som spam eller phishing.
  • Hvis mailen er fra en, du kender, og du mener, at nogen har sendt den ved en fejl, skal du rapportere mailen som ikke-spam.
Mails, du har flyttet til Spam

Hvad denne advarsel betyder

Når du rapporterer en mail som spam, flyttes den fra din indbakke til Spam. Mails fra den samme afsender flyttes muligvis til spammappen fremover.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

• Hvis du ikke vil have mailen under Spam, skal du fjerne den. Alle fremtidige mails fra afsenderen flyttes ikke til Spam.
  • Hvis du ved en fejl rapporterer meddelelsen som phishing, skal du rapportere den som ikke-phishing.
Spamangreb på din Gmail-konto

Hvad denne advarsel betyder

Hvis du modtager mange uønskede mails, f.eks. abonnementer eller kampagnetilbud, forsøger en hacker at fylde din indbakke. Du får ikke vist vigtige sikkerhedsunderretninger fra websites eller tjenester, som du er tilmeldt med din Gmail-konto.

Hvis en hacker f.eks. forsøger at få adgang til din bankkonto, kan din bank give dig besked via mail. Hvis din indbakke er fuld af spammail, kan du dog risikere at overse denne underretning.

Sådan gør du, hvis du ser denne advarsel

Spam fra en af dine kontakter
Hvis nogen sender dig spam fra listen Google Kontakter, har en hacker overtaget vedkommendes konto.
  1. Undlad at svare på mailen.
  2. Rapportér mailen fra spamadvarslen.
    • Denne handling vil udløse en rapport til Gmail-teamet, som undersøger sagen nærmere. Du modtager fortsat mails fra denne kontakt fremover.
  3. Giv din kontakt besked om, at vedkommendes mailkonto kan være blevet hacket, og foreslå, at vedkommende følger disse sikkerhedstips til Gmail.