Roskasisällöksi merkitseminen Gmailissa

Gmailissa voi merkitä ei-toivotut sähköpostit roskasisällöksi. Roskasisällöksi merkityt sähköpostit siirtyvät roskapostikansioon. Kun merkitset viestin roskasisällöksi, Gmail tunnistaa jatkossa samankaltaiset sähköpostit roskasisällöksi tehokkaammin.

Sähköpostien merkitseminen roskasisällöksi

Tärkeää: Kun merkitset viestin roskasisällöksi tai siirrät sen roskapostikansioon, Google saa viestistä kopion ja voi analysoida sen suojatakseen käyttäjiä roskasisällöltä ja väärinkäytöltä.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Avaa sähköposti, jonka haluat merkitä roskasisällöksi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Merkitse roskasisällöksi.

Vinkki: Jos olet tilannut viestit tietyltä lähettäjältä etkä enää halua saada niitä, valitse Peruuta tilaus tai Siirry verkkosivustolle. Lue lisää sähköpostien estämisestä tai tilauksen peruuttamisesta.

Useiden sähköpostien merkitseminen roskasisällöksi

1. Napauta postilaatikosta lähettäjän profiilikuvaa jokaisen sellaisen sähköpostin vierestä, jonka haluat merkitä roskasisällöksi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää  Lisää ja sitten Merkitse roskasisällöksi.

Roskasisällön poistaminen

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko ja sitten Roskasisältö.
  3. Valitse Tyhjennä roskaposti nyt.

Sähköpostin poistaminen roskapostikansiosta

Jos olet merkinnyt sähköpostin virheellisesti roskasisällöksi, voit poistaa viestin roskapostikansiosta seuraavasti:

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko ja sitten Roskasisältö.
  3. Avaa poistettava sähköposti.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Ei roskasisältöä.

Asiallisten sähköpostien roskapostikansioon päätymisen estäminen

Tärkeää: Kun estät lähettäjän, Gmail tunnistaa lähettäjän viestit automaattisesti roskasisällöksi, vaikka poistaisit hänen viestinsä roskapostikansiosta.

Jos Gmail lähettää tuntemiesi käyttäjien sähköposteja automaattisesti roskapostikansioon, voit kokeilla seuraavia:

Roskasisältö Gmailissa

Roskapostikansiossa voi

• olla epäilyttäviä sähköposteja, jotka Gmail on automaattisesti tunnistanut roskasisällöksi
  • nähdä sähköpostit, jotka olet merkinnyt roskasisällöksi
  • tarkastella kunkin sähköpostiviestin yläosassa olevaa varoitusta, joka kertoo, miksi Gmail on siirtänyt viestin roskapostikansioon.
Väärennetyt sähköpostiosoitteet

Varoituksen merkitys

Sähköpostiosoite on erehdyttävän samanlainen kuin jonkin tunnetun lähettäjän osoite, esimerkiksi jos sähköpostiosoitteessa oleva O-kirjain on korvattu numerolla 0.

Jos saat tämän varoituksen

Älä vastaa sähköpostiin tai avaa siinä olevia linkkejä, ellet ole varma siitä, että sähköpostiosoite kuuluu oikealle lähettäjälle.

Vinkki: Jos huomaat huijaussähköpostiosoitteen, mutta sähköpostissa ei ole varoitusta, merkitse viesti roskasisällöksi.

Tietojenkalasteluviestit

Varoituksen merkitys

Sähköposti voi olla huijausyritys, jolla pyritään saamaan sinut jakamaan henkilökohtaisia tietoja, kuten salasanoja tai credit-korttinumeroita.

Jos saat tämän varoituksen

Vinkki: Google ei pyydä henkilökohtaisia tietoja sähköpostitse. Lue lisää huijausten estämisestä ja huijauksista ilmoittamisesta Googlelle.

Vahvistamattomalta lähettäjältä tulleet viestit

Varoituksen merkitys

Gmail ei voi vahvistaa, kuka sähköpostiviestin on lähettänyt. Lue lisää Gmail-viestin todennuksen tarkistamisesta.

Jos saat tämän varoituksen

Jos olet varma, että viesti on luotettavalta lähettäjältä:

Järjestelmänvalvojan asettamat käytännöt

Varoituksen merkitys

Jos käytät Gmailia työpaikan, oppilaitoksen tai organisaation tilillä, järjestelmänvalvoja saattaa asettaa tiettyjä sähköposteja koskevia roskapostimerkintäsääntöjä.

Jos saat tämän varoituksen

Jos huomaat, että joitakin sähköposteja merkitään virheellisesti roskapostiksi, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Yritit peruuttaa lähettäjän tilauksen

Varoituksen merkitys

Jos joku lähettää sinulle sähköpostia tilauksen perumisen jälkeen, kyseisen lähettäjän viestit menevät suoraan roskapostikansioon.

Jos saat tämän varoituksen

Jos et halua, että viestit menevät roskapostikansioon, poista niiden sähköpostiosoite roskapostikansiosta.

Viesti on tyhjä

Varoituksen merkitys

Roskapostittajat lähettävät usein tyhjiä viestejä tarkistaakseen, ovatko sähköpostiosoitteet käytössä. Tämän jälkeen roskapostittajat lähettävät roskasisältöä kyseisiin osoitteisiin.

Jos saat tämän varoituksen

• Jos sähköposti vaikuttaa epäilyttävältä, älä vastaa siihen. Voit merkitä viestin roskasisällöksi tai tietojenkalasteluksi.
  • Jos tunnet viestin lähettäjän ja uskot jonkun lähettäneen sen vahingossa, voit merkitä viestin asialliseksi.
Roskapostikansioon ohjatut sähköpostit

Varoituksen merkitys

Kun merkitset sähköpostin roskasisällöksi, viesti siirtyy postilaatikosta roskapostikansioon. Samalta lähettäjältä tulevat viestit voidaan jatkossa siirtää roskapostikansioon.

Jos saat tämän varoituksen

• Jos et halua viestin olevan roskapostikansiossa, poista viesti. Kyseisen lähettäjän viestit eivät jatkossa mene roskapostikansioon.
  • Jos merkitsit viestin vahingossa tietojenkalasteluksi, poista viestin tietojenkalastelumerkintä.
Gmail-tilisi on joutunut roskapostihyökkäyksen kohteeksi

Varoituksen merkitys

Jos saat paljon ei-toivottuja sähköposteja, kuten tilausviestejä tai kampanjatarjouksia, hakkeri yrittää täyttää postilaatikkosi. Tällä hakkeri pyrkii siihen, ettet löydä tärkeitä tietoturvailmoituksia verkkosivustoilta tai palveluista, joihin olet rekisteröitynyt Gmail-tililläsi.

Jos hakkeri esimerkiksi yrittää päästä pankkitilillesi, pankki saattaa ilmoittaa siitä sähköpostitse. Jos postilaatikkosi on täynnä roskapostia, pankin lähettämä ilmoitus saattaa jäädä sinulta huomaamatta.

Jos saat tämän varoituksen

Saan roskapostia yhteystiedoissani olevalta henkilöltä
Jos joku lähettää sinulle roskasisältöä Google-yhteystietojen kautta, hakkeri on vallannut hänen tilinsä.
  1. Älä vastaa sähköpostiin.
  2. Merkitse sähköposti roskasisällöksi ilmoituksesta.
    • Tämä lähettää Gmail-tiimille raportin tutkittavaksi. Saat viestejä tältä lähettäjältä myös jatkossa.
  3. Ilmoita kontaktille, että hänen sähköpostitilinsä on saatettu hakkeroida, ja kehota häntä tutustumaan näihin Gmailin turvallisuusvinkkeihin.