Finn ut mer om kryptering på klientsiden i Gmail

Google Workspace bruker de nyeste kryptografiske standardene til å kryptere alle inaktive data og data under overføring mellom egne tjenere. I tillegg bruker Gmail TLS (Transport Layer Security) ved kommunikasjon med andre leverandører av e-posttjenester. Med Kryptering på klientsiden i Gmail kan du styrke konfidensialiteten til sensitivt eller regulert datainnhold ved å bruke kryptering i nettleseren, som iverksettes før dataene overføres til eller lagres i Googles skybaserte lagringsplass. Dette gir e-postene dine enhetlig beskyttelse til de når frem til de tiltenkte mottakerne.

Før du begynner

Du kan legge til ekstra kryptering i e-poster med disse Google Workspace-utgavene:

• Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Education Standard

Hvis du ikke ser funksjonen, kan det hende du må kontakte Google Workspace-administratoren din.

Informasjon med ekstra kryptering

Dette skjer når Kryptering på klientsiden er slått på:

• E-postteksten, inkludert innebygde bilder og vedlegg, får ekstra kryptering.
  • Meldingshodet i e-posten, inkludert emner, tidsstempler og mottakerlister, får ikke ekstra kryptering.

Merk: Administratoren din kan ha angitt at kryptering på klientsiden er slått på som standard for e-postene dine. Hvis mottakeren ikke støtter S/MIME, kan du slå av kryptering på klientsiden når som helst.

Send e-poster med Kryptering på klientsiden innenfor domenet ditt

Viktig:

• Du bør helst bestemme deg for om du vil legge til ekstra kryptering, før du starter på utkastet til e-posten du skal skrive. Du kan legge til ekstra kryptering mens du skriver utkastet, men da må det opprinnelige utkastet slettes, og så må det opprettes på nytt.
  • Du kan slå av ekstra kryptering etter du har skrevet ferdig e-posten, hvis du ikke trenger det lenger. Sørg for at utkastet ikke inneholder sensitiv informasjon, før du fjerner den ekstra krypteringen.
  1. I Gmail klikker du på Skriv ny.
  2. Klikk på Meldingssikkerhet øverst til høyre i meldingen.
  3. Klikk på Slå på under «Ekstra kryptering».
  4. Legg til mottakere, emne og meldingsinnhold.
  5. Klikk på Send.
  6. Logg på hos identitetsleverandøren din hvis du blir bedt om det.

Send e-poster med Kryptering på klientsiden til et eksternt domene

Før du kan sende e-poster med Kryptering på klientsiden til en mottaker utenfor domenet ditt, må dere utveksle digitale signaturer.

Viktig:

• E-poster med digital signatur inkluderer sertifikatet ditt og den offentlige nøkkelen din, som mottakerne kan bruke til å kryptere e-postene de sender til deg.
  • Sørg for at du også får en e-post tilbake fra mottakeren med vedkommendes digitale signatur. Når mottakeren sender deg et signert svar, så lagres nøkkelen automatisk, slik at du kan bruke ekstra kryptering i kommunikasjonen med hen fremover.
  • Du trenger bare å utveksle digitale signaturer én gang per kontakt.
  • Hvis du eller kontakten din oppdaterer sertifikatene, må dere utveksle digitale signaturer på nytt.
  1. I Gmail klikker du på Skriv ny.
  2. Klikk på Meldingssikkerhet i høyre hjørne av meldingen.
    • Sjekk at ekstra kryptering ikke er slått på.
  3. Klikk på Digital signatur og så Signer e-posten
    • For å se og laste ned sertifikatet, klikk på Vis signaturen.
  4. Send den signerte e-posten til mottakeren.
  5. For å bekrefte at mottakeren har mottatt e-posten med den digitale signaturen, kan du be vedkommende om å sende en signert melding tilbake.

Etter at dere har utvekslet digitale signaturer, er Kryptering på klientsiden tilgjengelig, slik at du kan legge til ekstra kryptering når du kommuniserer med kontakten.

Les en e-post med Kryptering på klientsiden

Når du mottar en e-post med Kryptering på klientsiden, står det «Kryptert e-post» under avsenderens navn. Slik leser du meldingen:

1. Åpne e-posten i Gmail.
  2. Logg på hos identitetsleverandøren din hvis du blir bedt om det.
  3. Meldingen dekrypteres automatisk i nettleservinduet med Gmail.

Størrelsesgrense for vedlegg

Når ekstra kryptering er slått på, er det en opplastingsgrense på 5 MB for vedlegg og innebygde bilder.

Blokkerte filtyper

Hvis du har aktivert kryptering på klientsiden og du mottar en e-post med et vedlegg, får du en advarsel om at krypterte e-poster ikke kan skannes for virus. Med mindre du er sikker på at e-posten er trygg, bør du være forsiktig med vedlegg. Vedlegg med bestemte filtyper blokkeres automatisk.

Disse filtypene er blokkert av Gmail:

.ade, .adp, .apk, .appx, .appxbundle, .bat, .cab, .chm, .cmd, .com, .cpl, .diagcab, .diagcfg, .diagpack, .dll, .dmg, .ex, .ex_, .exe, .hta, .img, .ins, .iso, .isp, .jar, .jnlp, .js, .jse, .lib, .lnk, .mde, .msc, .msi, .msix, .msixbundle, .msp, .mst, .nsh, .pif, .ps1, .scr, .sct, .shb, .sys, .vb, .vbe, .vbs, .vhd, .vxd, .wsc, .wsf, .wsh, .xll

Funksjonsbegrensninger

Disse funksjonene er ikke tilgjengelige når ekstra kryptering er slått på:

• Modus for konfidensielt innhold
  • Oppsett for e-post
  • Multi-send-modus
  • Foreslå tidspunkt for møter
  • Fullskjerm- og Eget vindu-modus for «Skriv ny»
  • Velge Grupper som mottakere
  • E-postsignaturer
  • Emojier
  • Skriv ut

Krypteringsprotokoll

Ekstra kryptering er basert på S/MIME 3.2 IETF-standarden for sending og mottak av sikker MIME-data. S/MIME krever at e-postavsenderen og -mottakeren har X.509-sertifikater som er klarert av Gmail. S/MIME-kryptering brukes sammen med digitale S/MIME-signaturer for å sikre e-postintegritet.