Gmailin asiakaspuolen salaus

Google Workspace salaa kaiken säilytettävän ja siirrettävän datan uusimmilla salausstandardeilla. Lisäksi Gmail käyttää TLS-salausta viestinnässä muiden sähköpostipalveluntarjoajien kanssa. Gmailin asiakaspuolen salauksen avulla voit parantaa arkaluontoisen tai säännellyn datasisällön luottamuksellisuutta siten, että salaus käsitellään selaimessa ennen kuin data lähetetään tai tallennetaan Googlen pilvipohjaiseen tallennustilaan. Tämä luo yhtenäisen suojan viesteille, kunnes vastaanottajat saavat ne.

Ennen aloittamista

Voit lisätä lisäsalauksen sähköposteihin seuraavissa Google Workspace ‑versioissa:

• Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Education Standard

Jos et näe ominaisuutta, sinun on ehkä otettava yhteyttä Google Workspace ‐järjestelmänvalvojaan.

Lisäsalauksen sisältävät tiedot

Kun asiakaspuolen salaus on päällä:

• Sähköpostin tekstiosassa, myös upotetuissa kuvissa ja liitteissä, on lisäsalaus.
  • Sähköpostin otsikossa, aiheessa, aikaleimoissa ja vastaanottajissa ei ole lisäsalausta.

Huom. Järjestelmänvalvoja on saattanut laittaa asiakaspuolen salauksen oletuksena päälle. Jos vastaanottaja ei tue S/MIME-salausta, voit aina poistaa asiakaspuolen salauksen käytöstä.

Asiakaspuolen salauksen sisältävien sähköpostien lähettäminen verkkotunnuksessa

Tärkeää:

• Ennen kuin alat luonnostella sähköpostia, päätä, haluatko lisätä lisäsalauksen. Voit lisätä lisäsalauksen sähköpostin luonnostelun aikana, mutta jos teet niin, luonnos poistetaan ja uusi luonnos avautuu.
  • Kun olet luonnostellut sähköpostin, voit poistaa lisäsalauksen käytöstä, jos sitä ei enää tarvita. Varmista, että luonnos ei sisällä arkaluontoisia tietoja, ennen kuin poistat lisäsalauksen.
  1. Klikkaa Gmailissa Kirjoita viesti.
  2. Valitse viestin oikeasta yläkulmasta Viestin suojaus .
  3. Valitse Lisäsalaus-kohdasta Laita päälle.
  4. Lisää vastaanottajat, aihe ja viestin sisältö.
  5. Klikkaa Lähetä.
  6. Kirjaudu tunnistustietojen tarjoajan palveluun pyydettäessä.

Asiakaspuolen salauksen sisältävien sähköpostien lähettäminen ulkoiseen verkkotunnukseen

Ennen kuin voit lähettää asiakaspuolen salauksen sisältäviä sähköposteja verkkotunnuksesi ulkopuoliselle vastaanottajalle, teidän on lähetettävä toisillenne digitaaliset allekirjoituksenne.

Tärkeää:

• Digitaalisesti allekirjoitetut sähköpostit sisältävät varmenteen ja julkisen avaimen, joiden avulla vastaanottaja voi salata sinulle lähettämänsä sähköpostit.
  • Varmista, että vastaanottaja lähettää allekirjoitetun sähköpostin vastauksena, kun digitaalisia allekirjoituksia vaihdetaan. Kun vastaanottaja lähettää allekirjoitetun sähköpostin, avain tallennetaan automaattisesti, minkä jälkeen lisäsalaus on käytettävissä viestinnässä vastaanottajan kanssa.
  • Digitaalisia allekirjoituksia tarvitsee vaihtaa vain kerran kunkin kontaktin kanssa.
  • Jos sinä tai kontaktisi päivitätte varmenteet, digitaaliset allekirjoitukset on lähetettävä uudelleen.
  1. Klikkaa Gmailissa Kirjoita viesti.
  2. Valitse viestin oikeasta yläkulmasta Viestin suojaus .
    • Varmista, että lisäsalaus ei ole vielä päällä.
  3. Valitse Digitaalinen allekirjoitus ja sitten Allekirjoita viesti.
    • Jos haluat nähdä ja ladata varmenteen, klikkaa Näytä allekirjoitus.
  4. Lähetä allekirjoitettu viesti vastaanottajalle.
  5. Pyydä vastaanottajaa lähettämään allekirjoitettu viesti vastauksena varmistukseksi siitä, että hän on saanut digitaalisen allekirjoituksen sisältävän sähköpostin.

Kun digitaaliset allekirjoitukset on vaihdettu, asiakaspuolen salaus on käytettävissä ja voit lisätä lisäsalauksen kontaktille lähettämiisi viesteihin.

Asiakaspuolen salauksella salatun sähköpostin lukeminen

Kun saat asiakaspuolen salauksella salatun viestin, lähettäjän nimen alla lukee Salattu viesti. Lue viesti näin:

1. Avaa sähköposti Gmailissa.
  2. Kirjaudu tunnistustietojen tarjoajan palveluun pyydettäessä.
  3. Viestin salaus puretaan automaattisesti Gmailin selainikkunassa.

Liitteen kokorajoitus

Kun lisäsalaus on päällä, liitteiden ja upotettujen kuvien latausraja on 5 Mt.

Estetyt tiedostotyypit

Kun laitat asiakaspuolen salauksen päälle ja saat liitteen sisältävän sähköpostin, näet varoitusviestin, jonka mukaan salattuja sähköposteja ei voi tarkastaa virusten varalta. Ole tarkkana liitteiden kanssa, ellet ole varma sähköpostin turvallisuudesta. Tietyntyyppisiä tiedostoja sisältävät liitteet estetään automaattisesti.

Gmail estää seuraavat tiedostotyypit:

.ade, .adp, .apk, .appx, .appxbundle, .bat, .cab, .chm, .cmd, .com, .cpl, .diagcab, .diagcfg, .diagpack, .dll, .dmg, .ex, .ex_, .exe, .hta, .img, .ins, .iso, .isp, .jar, .jnlp, .js, .jse, .lib, .lnk, .mde, .msc, .msi, .msix, .msixbundle, .msp, .mst, .nsh, .pif, .ps1, .scr, .sct, .shb, .sys, .vb, .vbe, .vbs, .vhd, .vxd, .wsc, .wsf, .wsh, .xll

Ominaisuusrajoitukset

Kun lisäsalaus on päällä, seuraavat ominaisuudet eivät ole käytettävissä:

• Luottamukselliset-asetus
  • Sähköpostiasettelut
  • Monilähetystila
  • Kokousaikojen ehdottaminen
  • Ikkunan suurentaminen ja viestin kirjoittaminen koko näytön tilassa
  • Lähettäminen Ryhmiin
  • Sähköpostin allekirjoitukset
  • Emojit
  • Tulostaminen

Salausprotokolla

Lisäsalaus käyttää S/MIME 3.2 IETF ‑standardia suojatun MIME-datan lähettämisessä ja vastaanottamisessa. S/MIME edellyttää, että Gmail luottaa sähköpostin lähettäjien ja vastaanottajien X.509-varmenteisiin. S/MIME-salausta käytetään yhdessä digitaalisten S/MIME-allekirjoitusten kanssa sähköpostin eheyden varmistamiseksi.