POP instellen op e-mailclients

Voor wie geen van bovengenoemde clients of apparaten gebruikt, worden hieronder voor sommige clients algemene configuratie-instructies vermeld. Bij problemen raden we je aan contact op te nemen met de klantenondersteuning van je e-mailclient. We bieden uitsluitend ondersteuning voor bovengenoemde clients.

Standaardconfiguratie-instructies:

Server voor inkomende berichten (POP3); hiervoor is SSL vereist: pop.gmail.com
SSL gebruiken: ja
Poort: 995
Server voor uitgaande berichten (SMTP), hiervoor is TLS of SSL vereist: smtp.gmail.com
Authenticatie gebruiken: ja
Poort voor TLS/STARTTLS: 587
Poort voor SSL: 465
Servertime-outs Langer dan 1 minuut, we raden 5 minuten aan
Volledige naam of weergavenaam: [jouw naam]
Accountnaam of gebruikersnaam: je volledige e-mailadres (inclusief @gmail.com of @jouw_domein.com)
E-mailadres: je e-mailadres (gebruikersnaam@gmail.com of gebruikersnaam@jouw_domein.com)
Wachtwoord: je wachtwoord voor Gmail

Kies niet voor het achterlaten van berichten op de server, tenzij je de modus recent gebruikt voor het downloaden van e-mail naar meerdere clients. Je POP-instellingen in Gmail-instellingen bepalen of berichten al dan niet op de server blijven staan. Als deze instelling op je client is ingeschakeld, heeft dit dus geen effect op hoe Gmail met je e-mail omgaat.

Als je client geen SMTP-verificatie ondersteunt, kun je met deze client geen e-mail verzenden vanaf je Gmail-adres.

Als je problemen hebt met het versturen van e-mail en hebt gecontroleerd of encryptie actief is voor SMTP in je e-mailclient, probeer je de SMTP-server te configureren op een andere poort (465 of 587).

Werken de gebruikersnaam en het wachtwoord niet? Voor sommige apps moet je ook toegang voor minder veilige apps inschakelen voordat je POP-/IMAP-verbindingen instelt.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.