POP instellen op e-mailclients

Voor wie geen van bovengenoemde clients of apparaten gebruikt, worden hieronder voor sommige clients algemene configuratie-instructies vermeld. Bij problemen raden we je aan contact op te nemen met de klantenondersteuning van je e-mailclient. We bieden uitsluitend ondersteuning voor bovengenoemde clients.

Standaardconfiguratie-instructies:

Server voor inkomende berichten (POP3); hiervoor is SSL vereist: pop.gmail.com
SSL gebruiken: ja
Poort: 995
Server voor uitgaande berichten (SMTP), hiervoor is TLS of SSL vereist: smtp.gmail.com
Authenticatie gebruiken: ja
Poort voor TLS/STARTTLS: 587
Poort voor SSL: 465
Servertime-outs Langer dan 1 minuut, we raden 5 minuten aan
Volledige naam of weergavenaam: [jouw naam]
Accountnaam of gebruikersnaam: je volledige e-mailadres (inclusief @gmail.com of @jouw_domein.com)
E-mailadres: je e-mailadres (gebruikersnaam@gmail.com of gebruikersnaam@jouw_domein.com)
Wachtwoord: je wachtwoord voor Gmail

Kies niet voor het achterlaten van berichten op de server, tenzij je de modus recent gebruikt voor het downloaden van e-mail naar meerdere clients. Je POP-instellingen in Gmail-instellingen bepalen of berichten al dan niet op de server blijven staan. Als deze instelling op je client is ingeschakeld, heeft dit dus geen effect op hoe Gmail met je e-mail omgaat.

Als je client geen SMTP-verificatie ondersteunt, kun je met deze client geen e-mail verzenden vanaf je Gmail-adres.

Als je problemen hebt met het versturen van e-mail en hebt gecontroleerd of encryptie actief is voor SMTP in je e-mailclient, probeer je de SMTP-server te configureren op een andere poort (465 of 587).