POP inschakelen

Je kunt je Gmail-berichten lezen met een client of apparaat dat POP ondersteunt, zoals Microsoft Outlook.

Stap 1: POP inschakelen in Gmail

1. Log in bij Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Gear icon.
  3. Klik op Doorsturen en POP/IMAP.
  4. Selecteer POP inschakelen voor alle berichten of POP alleen inschakelen voor berichten die vanaf nu worden ontvangen (stap 1).
  5. Kies wat je wilt doen met je berichten nadat ze zijn ontvangen door je POP-client of apparaat (stap 2). We raden de eerste optie 'kopie van Gmail behouden in inbox' aan.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Het keuzerondje naast de geselecteerde optie blijft misschien niet ingeschakeld, maar de status wordt weergegeven naast POP-status. Als POP is ingeschakeld, wordt in je instellingen 'POP-status: POP is ingeschakeld' weergegeven.

Als je POP-instellingen worden uitgeschakeld, wordt door de status aangegeven dat POP is uitgeschakeld.

Als je POP-toegang in je Gmail-instellingen hebt ingeschakeld, moet je je client configureren.

Stap 2: client configureren

Ga naar je client (bijvoorbeeld Microsoft Outlook) en controleer of deze instellingen correct zijn.

Server voor inkomende berichten (POP): pop.gmail.com
SSL vereist? Ja
Poort: 995
Server voor uitgaande berichten (SMTP): smtp.gmail.com
SSL vereist? Ja
Vereist TLS: Ja (indien beschikbaar)
Authenticatie vereist: Ja
Poort voor SSL: 465
Poort voor TLS/STARTTLS: 587
Time-outs van de server Langer dan 1 minuut, we raden 5 minuten aan
Volledige naam of weergavenaam: [jouw naam]
Accountnaam of gebruikersnaam: Je volledige e-mailadres (inclusief @gmail.com of @jouw_domein.com)
E-mailadres: Je volledige e-mailadres (inclusief @gmail.com of @jouw_domein.com)
Wachtwoord: Je wachtwoord voor Gmail

Kies niet voor het achterlaten van berichten op de server, tenzij je de modus recent gebruikt voor het downloaden van e-mail naar meerdere clients. Je POP-instellingen in Gmail bepalen of berichten op de server blijven staan. Als je de instelling wijzigt in de client, heeft dit dus geen effect.

Ik kan geen berichten verzenden

Als je client geen ondersteuning voor SMTP-verificatie ondersteunt, kun je met deze client geen e-mail verzenden vanaf je Gmail-adres. Als je zeker weet dat de client SMTP ondersteunt, maar je nog steeds problemen ondervindt, probeer je de SMTP-server te configureren op een andere poort (465 of 587).

Ik kan niet inloggen
  • Als je authenticatie in twee stappen gebruikt voor je Google-account, heb je mogelijk een app-wachtwoord nodig om in te loggen.
  • Als je authenticatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld voor je Google-account, moet je wellicht minder veilige apps inschakelen.

Informatie over het oplossen van inlogproblemen.

Extra ondersteuning

Voor meer informatie kun je het ondersteuningscentrum bezoeken van de e-mailclient die je gebruikt, zoals de twee hieronder.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.