Gmail Offline gebruiken

Je kunt via mail.google.com je Gmail-berichten lezen, beantwoorden en doorzoeken, zelfs wanneer je geen internetverbinding hebt.

Tips:

• Als je Gmail eenvoudiger wilt gebruiken wanneer je offline bent, raden we je aan een bladwijzer te maken van mail.google.com in Chrome.
  • Als je Gmail gebruikt met je werk- of schoolaccount, kun je je beheerder vragen om je instellingen te wijzigen.

Gmail Offline inschakelen

Zorg dat je Chrome hebt gedownload op je computer. Je kunt Gmail alleen offline gebruiken in een Chrome-browser zonder incognitomodus.

1. Ga naar de instellingen van Gmail Offline.
  2. Vink het selectievakje 'Offline mail inschakelen' aan.
  3. Kies je instellingen, zoals het aantal dagen dat je berichten wilt synchroniseren.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een bladwijzer maken om Gmail Offline te gebruiken

Je kunt een bladwijzer maken van je inbox zodat je offline eenvoudiger toegang hebt tot je e-mail.

1. Open je Gmail-inbox in Chrome.
  2. Klik rechts van de adresbalk op Ster Ster toevoegen. Meer informatie over bladwijzers maken in Chrome.

Gmail Offline gebruiken

Als je Gmail wilt gebruiken wanneer je geen verbinding hebt met internet, ga je naar mail.google.com of klik je op de bladwijzer die je hebt gemaakt voor Gmail Offline in Chrome.

Opmerking: Wanneer je offline e-mails verzendt, wordt je e-mail in een nieuwe Outbox-map geplaatst en wordt deze verzonden zodra je weer online bent.

Gmail Offline verwijderen

Stap 1: Je offline gegevens verwijderen

1. Open Google Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content en vervolgens Alle cookies en sitegegevens weergeven.
  5. Klik op Cookies.
  6. Klik onder 'Alle cookies en sitegegevens' op Alles verwijderen.
  7. Bevestig door te klikken op Alles wissen.

Stap 2: Gmail Offline uitschakelen

1. Ga naar de instellingen van Gmail Offline.
  2. Verwijder het vinkje uit het selectievakje 'Offline mail inschakelen'.

Problemen oplossen

Ik heb meerdere Gmail-accounts, maar er wordt maar één account in Gmail Offline weergegeven

Gmail Offline synchroniseert alleen de berichten voor het account dat je gebruikte toen je de app instelde.

Je moet inloggen op je andere Gmail-account en Gmail Offline inschakelen.

De synchronisatie van mijn berichten is gestopt

Je hebt mogelijk te weinig ruimte. Probeer de volgende stappen om opnieuw te synchroniseren:

1. Ga naar Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Offline.
  3. Kies in het gedeelte 'Synchronisatie-instellingen' minder dagen voor de synchronisatie of verwijder het vinkje uit het selectievakje naast 'Bijlagen downloaden'.

Je berichten stoppen ook met synchroniseren wanneer je Chrome sluit. Als je de synchronisatie opnieuw wilt starten, open je Chrome.

Ik zie geen e-mailbijlagen

Wanneer je offline bent, kunnen bijlagen niet worden bekeken in Gmail. Je kunt deze wel downloaden en openen in een app die op je computer is geïnstalleerd.

Foutmelding 'Onvoldoende offline opslagruimte'

Onvoldoende opslagruimte kan de volgende oorzaken hebben:

• Onvoldoende opslagruimte op de harde schijf.
  • Je gebruikt een incognitotabblad in Chrome.
  • Je gebruikt een gastprofiel in Chrome.
  • De Chrome-instellingen zijn zo ingesteld dat ze worden gewist als je Chrome verlaat.

De cookie-instellingen controleren in Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar Meer Meeren vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content en vervolgens Cookies
  5. Zorg ervoor dat 'mail.google.com' of '*.google.com' niet worden vermeld onder 'Wissen bij het verlaten'.

Meer informatie over cookies beheren in Chrome.

Opmerking: Gmail Offline maakt alleen gebruik van opslagruimte die beschikbaar is voor je browser. Aangezien dit meestal slechts een fractie is van de opslagruimte die beschikbaar is op je computer, is de beschikbare ruimte die wordt weergegeven in de instellingen van Gmail Offline kleiner dan de daadwerkelijk beschikbare opslagruimte op je computer.