Send personligt tilpassede mails med mailfletning

Du kan bruge mailfletning i Gmail til at sende personligt tilpassede mailkampagner, nyhedsbreve og meddelelser til en bred målgruppe.

Vigtigt! Mailfletning erstatter tilstand med flere modtagere i Gmail. Når du skriver en meddelelse, skal du klikke på Brug mailfletning ud for linjen "Til:".

Sådan fungerer mailfletning

Mailfletning i Gmail

• Med mailfletning kan du foretage personlig tilpasning af meddelelser med fletningstags som f.eks. @fornavn og @efternavn. Når du sender en meddelelse, får hver modtager en unik kopi af mailen, hvori fletningstags er udskiftet med dine oplysninger.
  • Modtagerne kan de ikke se, hvem du ellers har sendt meddelelsen til. Du får svar fra modtagerne i separate tråde, så du nemt kan administrere samtalerne.
  • Hvis du har et stort antal modtagere, kan du tilknytte et regneark, som indeholder deres kontaktoplysninger. En vilkårlig kolonne i regnearket kan bruges som fletningstag i din meddelelse. Den inkluderer tilpassede oplysninger om hver modtager, så du kan tilpasse din meddelelse til modtageren personligt.

Tjek, om du er kvalificeret til mailfletning

Hvis du vil bruge mailfletning, skal du logge ind på en konto med et kvalificeret Google Workspace-abonnement:

• Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Standard
  • Education Plus

Føj modtagere direkte til din meddelelse

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv øverst til venstre.
    • Du kan også åbne en eksisterende kladde.
  3. Føj modtagere til feltet "Til".
  4. Klik på Brug mailfletning til højre for feltet "Til".
  5. Aktivér Mailfletning.
  6. Skriv @ i din meddelelse.
  7. Vælg et fletningstag:
    • @firstname
    • @lastname
    • @fullname
    • @email
  8. Tryk på Enter for at indsætte et fletningstag.

Tips!

• Du kan sikre dig, at din meddelelse bruger det korrekte modtagernavn, ved at tjekke navnet i Google Kontakter.
  • Hvis du vil tilføje adskillige modtagere, skal du oprette en etiket i Google Kontakter og gruppere modtagere. Når du tilføjer etiketten i linjen "Til:" i Gmail, udfyldes de grupperede modtagere automatisk. Få flere oplysninger om, hvordan du organiserer kontakter med etiketter.
  • Hvis modtageren ikke er i Google Kontakter, udfyldes for- og efternavn af mailfletning på baggrund af, hvad du skriver i linjen "Til:".
    • Hvis du f.eks. skriver "Lisa Rode <lisa@eksempel.dk>" som modtager, bruger Gmail "Lisa" som @fornavn og "Rode" som @efternavn.

Føj modtagere fra et regneark til din meddelelse

Vigtigt! Kontaktoplysninger skal være i den første fane i dit regneark og kan kun indeholde tekst.

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv øverst til venstre.
    • Du kan også åbne en eksisterende kladde.
  3. Klik på Brug mailfletning til højre for feltet "Til".
  4. Aktivér Mailfletning.
  5. Klik på Tilføj fra et regneark.
  6. Vælg et regneark.
  7. Klik på Sæt ind.
  8. I vinduet skal du vælge de kolonner i regnearket, hvor der er modtageroplysninger:
    • Mail
    • Fornavn
    • Efternavn (valgfrit)
  9. Klik på Udfør.
    • Dit regneark er føjet til linjen "Til:" i meddelelsen.
  10. Skriv @ i din meddelelse.
  11. Vælg et fletningstag.
    • Fletningstags bestemmes ud fra kolonneoverskrifterne i dit regneark.
  12. Tryk på Enter for at indsætte et fletningstag.

Tip! Når du bruger et regneark til modtageroplysninger, skal du tjekke de teksttegn, der bruges i dine kolonneoverskrifter og mailadresser.

• Hvis et kolonnenavn indeholder specialtegn, som ikke er bogstaver eller tal, kan du identificere det tilsvarende feltningstag i Gmail ved hjælp af dets placering. For eksempel vil den første kolonne hedde "@A".
  • Mailadresser med specialtegn anses for at være ugyldige.

Få flere oplysninger om standardværdier til fletningstags

Hvis du har en modtager med manglende oplysninger til et fletningstag, får du en fejlmeddelelse. Du får f.eks. en fejlmeddelelse, hvis du forsøger at sende en mail til "Sam <sam@eksempel.dk>" og bruger enten @fornavn- eller @efternavn-fletningstagget. Dette skyldes, at Gmail ikke kan vide, om "Sam" er personens for- eller efternavn.

I så fald kan du:

• Angive en standardværdi i fejlmeddelelsen.
    • For eksempel kan modtagere, der ikke har et fornavn, kan "Hej @fornavn" være "Hej ven".
  • Gå tilbage til kladden og:
    • Tilføj den manglende værdi i linjen "Til:", i Google Kontakter eller i regnearket, som du har tilknyttet.
    • Fjern eventuelle modtagere med manglende værdier fra linjen "Til:" eller det regneark, du har tilknyttet.

Find dine sendte meddelelser

Åbn mappen "Sendt" i Gmail for at finde dine sendte meddelelser. I meddelelsen ser du banneret "Sendt med mailfletning".

Forstå grænserne for afsendelse
Med mailfletning kan du:
  • Føje op til 1.500 modtager til linjen "Til:" pr. meddelelse.
  • Sende til maksimalt 1.500 modtagere pr. dag
    • Når mailfletning er aktiveret, kan du sende én meddelelse til 1.000 modtagere og en anden meddelelse til 500 modtagere.
Den daglige grænse for mailfletning på 1.500 modtagere pr. dag sikrer, at du stadig kan sende op til 500 normale meddelelser pr. dag uden at overskride grænsen på 2.000 pr. dag for arbejds-, skole- eller Workspace Individual-konti.
Der er ingen grænse for antallet af unikke modtagere, du kan kontakte pr. måned med mailfletning.
Forstå grænserne for Cc- og Bcc-modtagere
Du kan kun have én modtager i feltet "Cc" eller "Bcc" i hver enkelt meddelelse med mailfletning. Alle modtagere, der føjes til feltet "Cc" eller "Bcc", føjes til hver udgående mail.
  • Hvis du f.eks. sender en meddelelse til 500 modtagere med "support@virksomhed.dk" i "Bcc", så modtager "support@virksomhed.dk" 500 kopier af meddelelsen. Denne meddelelse ville bruge op til 1.000 af din daglige grænse for afsendelse, fordi modtagerne i feltet "Cc" eller "Bcc" også tæller med i din daglige grænse for afsendelse.
Vigtigt! Hvis du har tilføjet modtagere ved hjælp af et regneark, kan du ikke medtage modtagere i "Cc" eller "Bcc" i din meddelelse.
Afmeldte modtagere
Når du aktiverer mailfletning, tilføjes der automatisk et link til afmelding nederst i hver mail. Modtagerne kan bruge dette link til at afmelde eller tilmelde sig dine mails igen.
Du modtager en mailnotifikation, når en modtager afmelder eller tilmelder sig dine mails. Du kan ikke få en liste over alle modtagere, der har afmeldt sig.
Når du har sendt en meddelelse, kan du i det bekræftelsesfelt, der vises, se det samlede antal modtagere, som har afmeldt sig og derfor ikke modtager mailen.
Vigtigt! De modtagere, der afmelder sig, kan stadig modtage meddelelser fra dig, når mailfletning ikke er aktiveret, eller med mailfletning fra andre konti på samme domæne. Hvis de f.eks. afmelder "support@virksomhed.dk", kan de stadig modtage mails fra "marketing@virksomhed.dk".
Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto:
  • Vi kasserer ikke data om afmelding, når en brugerkonto slettes.
  • Modtagerne kan ikke afmelde mails fra afsendere inden for deres organisation.
Sådan undgår du, at dine meddelelser markeres som spam
Når du sender mange meddelelser ad gangen, er det vigtigt at følge de optimale løsninger til at respektere reglerne for din modtagers indbakke. Overhold dine lokale bestemmelser og Gmail-politikker.
Du opnår den mest effektive mailkampagne ved at sikre, at de meddelelser, du sender, skaber en meningsfuld kontakt mellem dig og dine modtagere. Få flere oplysninger om optimale løsninger for massemails.
Forstå grænserne for mailfletning
Mailfletning kan ikke bruges med følgende typer meddelelser:
  • Svar
  • Videresend
  • Planlæg afsendelse
  • Fortrolighedstilstand
Hvis du tilføjer en vedhæftet fil, inkluderes den i hver modtagers kopi af meddelelsen. Det kan optage en stor mængde lagerplads.
  • Hvis du f.eks. sender en meddelelse til 500 modtagere med en vedhæftet fil på 10 MB, så bruger du ca. 5 GB af din lagerplads.

Tip! Du kan spare lagerplads ved at uploade filen til Google Drev og linke til den i din meddelelse i stedet for at tilføje den som vedhæftet fil. Få oplysninger om, hvordan du deler filer fra Google Drev.

Du kan ikke bruge fletningstags i:
  • Emnelinjer
  • Tekst med hyperlink