CSV-bestanden maken of bewerken

Gebruik CSV-bestanden om contacten te importeren en te exporteren. Met spreadsheetprogramma's zoals Google Spreadsheets en Microsoft Excel kun je gemakkelijk CSV-bestanden maken en bewerken.

Het CSV-bestand moet zijn opgemaakt als een tabel en moet een koptekst of een eerste regel bevatten die de velden in de tabel definieert. Gmail accepteert veelgebruikte koptekstvelden (naam, e-mailadres, enzovoort). Als je een bestaand bestand bijwerkt, hoef je de namen van de kopteksten waarschijnlijk niet te wijzigen. Als je een nieuw bestand maakt en je hulp nodig hebt, kun je de veldnamen uit de onderstaande voorbeelden gebruiken.

Hieronder vind je een aantal dingen die belangrijk zijn bij het maken van je bestand:

• Kopteksten moeten in het Engels zijn.
  • Het bestand moet een veld bevatten voor het e-mailadres.
  • Het veld Naam kan één kolom zijn:
    koptekst > name
    contactgegevens > Janet Dopstra
    Je kunt desgewenst ook afzonderlijke velden voor voornaam, tweede voornaam en achternaam gebruiken:
    koptekst > first name middle name last name
    contact info > Janet   Dopstra

Hieronder volgt een voorbeeld van een bestand dat kan worden gemaakt met Microsoft Excel:

koptekst > First Name Last Name E-mail Address Home Address Mobile Phone
contactgegevens > Janet Dopstra janet@gmail.com "Oosterparkweg 1XXX, 3 hoog, Amsterdam, Noord-Holland" (212) 555-9975

Door deze tabel op te slaan als CSV-bestand en te importeren in Gmail, wordt het contact - Janet Dopstra - toegevoegd aan de lijst met contacten.

Wanneer je alle contacten in een tabel hebt gezet, sla je het document op en selecteer je CSV (gescheiden door lijstscheidingsteken) (*.csv) als bestandstype dat je wilt opslaan. Als je wordt gevraagd je keuze te bevestigen, klik je op Ja of OK.

Klik op Help in Excel voor meer informatie over CSV-bestanden.

Nadat je het bestand hebt opgeslagen, kun je het CSV-bestand importeren in Gmail.