CSV-bestanden maken en bewerken

Met spreadsheetprogramma's als Microsoft Excel kun je eenvoudig CSV-bestanden maken en bewerken.

Het CSV-bestand moet zijn opgemaakt als een tabel en moet een koptekst of een eerste regel bevatten die de velden in de tabel definieert. Gmail accepteert veelgebruikte koptekstvelden (naam, e-mailadres, enzovoort). Als je een bestaand bestand bijwerkt, hoef je de namen van de koppen waarschijnlijk niet te wijzigen; als je een nieuw bestand maakt en je hulp nodig hebt, kun je de veldnamen uit de onderstaande voorbeelden gebruiken.
Hieronder vind je een aantal zaken die belangrijk zijn bij het maken van het bestand:

• Het bestand moet een veld bevatten voor het e-mailadres.
  • Het veld Naam kan één kolom zijn:
    koptekst > naam
    contact-gegevens. > Janet Dopstra
    Je kunt desgewenst ook afzonderlijke velden voor voornaam, tweede voornaam en achternaam gebruiken:
    koptekst > voornaam tweede voornaam achternaam
    contact-gegevens. > Janet   Dopstra

Hieronder volgt een voorbeeld van een bestand dat kan worden gemaakt met Microsoft Excel:

koptekst > Voornaam Achternaam E-mailadres Adres Telefoonnummer
contact-gegevens. > Janet Dopstra janet@gmail.com Oosterparkweg 1XXX, 3 hoog, Amsterdam, Noord-Holland 020-1234567

Door deze tabel op te slaan als CSV-bestand en te importeren in Gmail, wordt de contactpersoon - Janet Dopstra - toegevoegd aan de lijst met contactpersonen.

Wanneer je alle contactpersonen in een tabel hebt gezet, sla je het document op en selecteer je CSV (gescheiden door lijstscheidingsteken) (*.csv) als bestandstype. Als je wordt gevraagd om je keuze te bevestigen, klik je op Ja of OK.

Klik op Help in Excel voor meer informatie over CSV-bestanden.

Als je het bestand hebt opgeslagen, kun je je CSV-bestand in Gmail importeren.