'Onze excuses...' (fout 403)

Symptomen:
Bij het aanmelden krijg je het foutbericht 'Helaas vertoont je zoekopdracht overeenkomsten met automatische verzoeken van een computervirus of spywaretoepassing.' Je kunt ook '403 Niet toegestaan' in je browser te zien krijgen.

Oorzaak:
Tot de mogelijke oorzaken behoren misbruik van Google-sites op je netwerk, kwaadaardige software op je computer, of een probleem met je browser.

Oplossing:
Als de foutpagina een woord met vervormde letters en een venster (een CAPTCHA) weergeeft, typ je dit vervormde woord in het venster om het gebruik van Gmail voort te zetten. Een CAPTCHA helpt ons vast te stellen of het verkeer afkomstig is van automatische robotsoftware of van individuele gebruikers.

Als de pagina geen CAPTCHA weergeeft, of als je de CAPTCHA-pagina voortdurend ontvangt, kun je dit probleem oplossen door het cachegeheugen van je browser leeg te maken en cookies te verwijderen.

Als het leegmaken van het cachegeheugen van je browser en het verwijderen van cookies het probleem niet verhelpt, raden we je aan een andere browser te proberen, zoals Mozilla Firefox. Je kunt Mozilla Firefox gratis downloaden.

Als deze fout zich blijft voortdoen, is het verstandig je computer te scannen op kwaadaardige software. Dit soort software wordt vaak, zonder dat je het weet, met andere gratis downloads op je computer gezet en kan ervoor zorgen dat Google de CAPTCHA-pagina weergeeft. Hieronder geven we suggesties voor bekende, gratis programma's die dergelijke toepassingen kunnen opsporen en verwijderen. Wij hebben geen binding met deze bedrijven en kunnen geen aanbevelingen doen over de effectiviteit van de programma's. We raden je wel aan de meest recente versies van deze programma's te gebruiken, omdat deze vaak de beste resultaten geven.