'Helaas...' (fout 403)

Symptomen:
Bij het inloggen krijg je het foutbericht 'Helaas vertoont je zoekopdracht overeenkomsten met automatische verzoeken van een computervirus of spywaretoepassing'. Je kunt ook '403 Niet toegestaan' in je browser te zien krijgen.

Oorzaak:
Tot de mogelijke oorzaken behoren misbruik van Google-sites op je netwerk, schadelijke software op je computer, of een probleem met je browser.

Oplossing:
Als de foutpagina een woord met vervormde letters en een venster (een CAPTCHA) weergeeft, typ je dit vervormde woord in het venster om Gmail te blijven gebruiken. Via een CAPTCHA kunnen we vaststellen of het verkeer afkomstig is van automatische robotsoftware of van individuele gebruikers.

Als de pagina geen CAPTCHA weergeeft, of als je de CAPTCHA-pagina voortdurend ontvangt, kun je dit probleem oplossen door het cachegeheugen van je browser leeg te maken en de cookies te verwijderen.

Als het leegmaken van het cachegeheugen van je browser en het verwijderen van de cookies het probleem niet verhelpt, raden we je aan een andere browser te proberen, zoals Mozilla Firefox dat je gratis kunt downloaden.

Als deze fout zich blijft voortdoen, is het verstandig je computer te scannen op schadelijke software. Dit soort software wordt vaak, zonder dat je het weet, met andere gratis downloads op je computer gezet en kan ervoor zorgen dat Google de CAPTCHA-pagina weergeeft. Hieronder geven we suggesties voor bekende, gratis programma's die dergelijke apps kunnen opsporen en verwijderen. We zijn niet gelieerd aan deze bedrijven en kunnen geen aanbevelingen doen over de effectiviteit van de programma's. We raden je wel aan de nieuwste versies van deze programma's te gebruiken, omdat deze vaak de beste resultaten geven.