Organisera Gmail med hjälp av etiketter

Du kan skapa etiketter för dina e-postmeddelanden. Ett e-postmeddelande kan ha hur många etiketter som helst.

Obs! Etiketter och mappar är inte samma sak. Om du raderar ett meddelande tas det bort under alla etiketter det fått och från hela inkorgen.

Lägga till en etikett i ett meddelande

Lägga till en etikett i ett enskilt meddelande
  1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Öppna ett meddelande. (Tryck på avsändarens profilbild om du inte vill stänga inkorgen).
  4. Tryck på Mer Mer följt av Ändra etiketter uppe till höger.
  5. Markera kryssrutorna bredvid etiketterna som du vill lägga till.
  6. Tryck på Verkställ Verkställ uppe till höger.
Lägga till en etikett i flera meddelanden
  1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Tryck på avsändarens profilbild till vänster på skärmen, intill meddelandena du vill ge en etikett.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Ändra etiketter uppe till höger.
  5. Markera kryssrutorna bredvid etiketterna som du vill lägga till.
  6. Tryck på Verkställ Verkställ uppe till höger.
Flytta ett meddelande till en annan etikett
  1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Öppna meddelandet. (Tryck på avsändarens profilbild om du inte vill stänga inkorgen).
  4. Tryck på Mer Mer följt av Ändra etiketter uppe till höger.
  5. Avmarkera kryssrutorna bredvid de nuvarande etiketterna och välj sedan nya etiketter.
  6. Tryck på Verkställ Verkställ uppe till höger.
Etikettera meddelanden automatiskt
Följ anvisningarna nedan om du vill lägga till etiketter automatiskt i enskilda meddelanden, t.ex. från en viss avsändare.
  1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn följt av Inställningar uppe till vänster.
  3. Tryck på Anpassning av inkorgen följt av Anpassning av inkorgen följt av Etiketter.
  4. Tryck på ett etikettnamn. Skapa först en ny etikett om du inte hittar en någon som du vill använda.
  5. Tryck på Lägg till.
  6. Ange namnet eller e-postadressen i fältet Från.
    • Tryck på Och om du vill lägga till fler sökvillkor, t.ex. ämne eller sökord.
  7. Tryck på Spara uppe till höger.
Obs! Etiketterna läggs bara till automatiskt i nya meddelanden som matchar villkoren.

Skapa, redigera och radera etiketter

Obs! Det är bara du som ser vilka etiketter som har lagts till för dina meddelanden.
Skapa en etikett
Create a gmail folder label
  1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Tryck på menyn .
  4. Tryck på Skapa ny under Etiketter.
  5. Ange ett namn.
  6. Tryck på Klar.
Redigera etikett
  1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn följt av Inställningar uppe till vänster.
  3. Tryck på Anpassning av inkorgen följt av Anpassning av inkorgen följt av Etiketter.
  4. Välj etiketten som du vill redigera eller radera.
  5. Tryck på Namn.
  6. Skapa ett nytt namn.
  7. Tryck på Klar.
Ta bort etikett
  1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn följt av Inställningar uppe till vänster.
  3. Tryck på Anpassning av inkorgen följt av Anpassning av inkorgen följt av Etiketter.
  4. Välj etiketten som du vill redigera eller radera.
  5. Tryck på Radera.