Organisera Gmail med hjälp av etiketter

Du kan skapa etiketter för dina e-postmeddelanden. Ett e-postmeddelande kan ha hur många etiketter som helst.

Obs! Etiketter och mappar är inte samma sak. Om du raderar ett meddelande tas det bort under alla etiketter det fått och från hela inkorgen.

Skapa en etikett

Tips! Dina etiketter visas bara i din inkorg, inte i mottagarens.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Scrolla nedåt till vänster på sidan och klicka på Mer.
  3. Klicka på Skapa ny etikett.
  4. Ge etiketten ett namn.
  5. Klicka på Skapa.

Redigera och radera etiketter

Redigera en etikett

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Flytta till etikettens namn till vänster på sidan.
  3. Klicka på Mer .
  4. Redigera etiketten.

Radera en etikett

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Håll muspekaren över etikettens namn till vänster på sidan.
  3. Klicka på Mer  följt av Ta bort etikett.

Lägga till en etikett

Lägga till etiketter i meddelanden i inkorgen

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Välj meddelandena.
  3. Klicka på Etiketter högst upp.
  4. Välj en etikett eller skapa en ny.

Lägga till en etikett i ett meddelande som du skriver

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Skriv.
  3. Klicka på Mer nere till höger.
  4. Klicka på Etikett och väljer de etiketter du vill lägga till.
  5. Klicka på Verkställ.

Flytta ett meddelande till en annan etikett

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Markera meddelandet.
  3. Klicka på Etiketter högst upp.
  4. Avmarkera den aktuella etiketten och välj sedan en ny.
  5. Klicka på Verkställ.

Visa eller dölja etiketter

Välj om etiketter ska visas på menyn till vänster i inkorgen.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på fliken Etiketter.
  4. Gör ändringarna.

Visa fler än 500 etiketter

Upp till 500 etiketter visas till vänster på sidan. Det går att ha etiketter som är underordnade andra etiketter.
Obs! Om du har mer än 500 etiketter kan det ta längre tid att läsa in listan.

Etiketterna visas beroende på om konversationsfönster är aktiverat eller inte.

• Om konversationsfönster är inaktiverat: Etiketter visas bara på enskilda meddelanden där de har lagts till. Om någon svarar på meddelandet visas inte etiketten på svaret.
  • Om konversationsfönster är aktiverat: Etiketter som du lägger till i konversationer visas bara på befintliga meddelanden, inte nya.