Labels maken om Gmail te ordenen

Je kunt labels maken wanneer je e-mails opslaat. Je kunt per e-mail zo veel labels toevoegen als je wilt.

Opmerking: Labels zijn iets anders dan mappen. Als je een bericht verwijdert, wordt het verwijderd uit elk label waaraan het is toegevoegd en uit je volledige inbox.

Een label maken

Tip: Je labels worden alleen in jouw inbox weergegeven, niet in de inbox van de ontvanger.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Scrol aan de linkerkant naar beneden en klik op 'Meer'.
  3. Klik op 'Nieuw label maken'.
  4. Geef je label een naam.
  5. Klik op 'Maken'.

Labels bewerken en verwijderen

Een label bewerken

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Ga aan de linkerkant van de pagina naar de naam van het label.
  3. Klik op Meer .
  4. Bewerk je label.

Een label verwijderen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de naam van het label aan de linkerkant van de pagina.
  3. Klik op Meer  en dan Label verwijderen.

Een label toevoegen

Berichten in je inbox labelen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Selecteer de berichten.
  3. Klik bovenaan op Labels .
  4. Selecteer een label of maak een nieuw label.

Een label toevoegen aan een bericht dat je schrijft

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik op Opstellen.
  3. Klik rechtsonder op Meer .
  4. Klik op Label en selecteer vervolgens de labels die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Toepassen.

Een bericht verplaatsen naar een ander label

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Selecteer het bericht.
  3. Klik bovenaan op Labels .
  4. Vink het huidige label uit en selecteer vervolgens een nieuw label.
  5. Klik op Toepassen.

Labels weergeven of verbergen

Kies of je labels in de menulijst aan de linkerkant van je inbox worden weergegeven.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad 'Labels'.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.

Meer dan 500 labels weergeven

Aan de linkerkant van de pagina kun je maximaal 500 labels weergeven. Je kunt labels gebruiken in andere labels.
Opmerking: Als je meer dan 500 labels hebt, kan het langer duren voordat de lijst is geladen.

De weergave van je labels hangt af van of de gespreksweergave is in- of uitgeschakeld.

• Als de gespreksweergave is uitgeschakeld: Labels worden alleen weergegeven voor de afzonderlijke berichten die je hebt gelabeld. Als iemand reageert op dat bericht, wordt het label niet weergegeven voor de reactie.
  • Als de gespreksweergave is ingeschakeld: Als je een label toevoegt aan een volledig gesprek, wordt het label alleen weergegeven voor bestaande berichten, niet voor nieuwe berichten.