Google Chat-rum byter namn. Funktionen kommer nu att heta Spaces. Det kan ta en stund innan namnändringen visas överallt. Läs mer.

Organisera Gmail med hjälp av etiketter

Du kan skapa etiketter för dina e-postmeddelanden. Ett e-postmeddelande kan ha hur många etiketter som helst.

Obs! Etiketter och mappar är inte samma sak. Om du raderar ett meddelande tas det bort under alla etiketter det fått och från hela inkorgen.

Lägga till en etikett i ett meddelande

Lägga till en etikett i ett enskilt meddelande
  1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Öppna ett meddelande. (Om du inte vill stänga inkorgen trycker du på avsändarens profilbild).
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Ändra etiketter.
  5. Markera kryssrutorna bredvid de etiketter som du vill lägga till.
  6. Tryck på Verkställ Verkställ uppe till höger.
Lägga till en etikett i flera meddelanden
  1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Tryck på avsändarens profilbild till vänster på skärmen, bredvid meddelandena du vill ge en etikett.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Ändra etiketter.
  5. Markera kryssrutorna bredvid de etiketter som du vill lägga till.
  6. Tryck på Verkställ Verkställ uppe till höger.
Flytta ett meddelande till en annan etikett
  1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Öppna meddelandet. (Om du inte vill stänga inkorgen trycker du på avsändarens profilbild).
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Ändra etiketter.
  5. Avmarkera kryssrutorna bredvid de nuvarande etiketterna och välj sedan nya etiketter.
  6. Tryck på Verkställ Verkställ uppe till höger.
Lägga till etiketter automatiskt

Om du vill lägga till etiketter automatiskt i enskilda meddelanden, t.ex. från en viss avsändare, följer du anvisningar nedan.

1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  4. Rulla längst ned på sidan och tryck på Inställningar.
  5. Tryck på kontot.
  6. Tryck på Etikettinställningar och sedan på ett etikettnamn. Om du inte hittar en etikett du vill använda skapar du först en ny.
  7. Tryck på Lägg till.
  8. Ange namnet eller e-postadressen i fältet Från. Om du vill lägga till fler sökkriterier, t.ex. ett ämne eller ett sökord, trycker du på Och.
  9. Tryck på Spara uppe till höger.

Obs! Etiketterna läggs bara till automatiskt i nya meddelanden som matchar kriterierna.

Skapa, redigera och radera etiketter

Obs! Det är bara du som ser vilka etiketter som har lagts till för dina meddelanden.

Skapa en etikett
  1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Tryck på menyn Meny.
  4. Tryck på Skapa ny under Etiketter.
  5. Ange ett namn.
  6. Tryck på Klar.
Redigera etikett
  1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på kontotföljt av Inställningar för etikett.
  4. Välj etiketten som du vill redigera eller radera.
  5. Tryck på Namn.
  6. Skapa ett nytt namn.
  7. Tryck på Klar.
Ta bort etikett
  1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på kontotföljt av Inställningar för etikett.
  4. Välj etiketten som du vill redigera eller radera.
  5. Tryck på Radera.