Log ind med app-adgangskoder

Tip! App-adgangskoder anbefales ikke og er i de fleste tilfælde unødvendige. Du kan beskytte din konto ved at bruge "Log ind med Google" til at knytte apps til din Google-konto.

En app-adgangskode er en 16-cifret adgangskode, som giver mindre sikre apps eller enheder adgang til din Google-konto. App-adgangskoder kan kun bruges til konti, hvor totrinsverificering er aktiveret.

Tilfælde, hvor du kan bruge app-adgangskoder

Tip! iPhones og iPads med iOS 11 eller nyere kræver ikke app-adgangskoder. Brug i stedet "Log ind med Google".

Hvis appen ikke tilbyder "Log ind med Google", har du følgende muligheder:

• Brug app-adgangskoder
  • Skift til en mere sikker app eller enhed

Opret og brug app-adgangskoder

Vigtigt! Hvis du vil oprette en app-adgangskode, skal totrinsverificering være aktiveret på din Google-konto.

Hvis du bruger totrinsverificering og får en fejlmeddelelse om, at adgangskoden er forkert, når du logger ind, kan du prøve at bruge en app-adgangskode.

1. Gå til din Google-konto.
  2. Vælg Sikkerhed.
  3. Vælg Totrinsverificering under "Login på Google".
  4. Nederst på siden skal du vælge App-adgangskoder.
  5. Angiv et navn som hjælp til huske, hvor app-adgangskoden skal bruges.
  6. Vælg Generér.
  7. Følg vejledningen på skærmen for at angive app-adgangskoden. App-adgangskoden er den 16-cifrede kode, der genereres på din enhed.
  8. Vælg Udfør.

Hvis du har konfigureret totrinsverificering, men ikke kan finde muligheden for at tilføje en app-adgangskode, kan det skyldes følgende:

Tip! Normalt skal du angive en app-adgangskode én gang pr. app eller enhed.

Årsager til, at du kan få brug for en app-adgangskode

Tip! Opret ikke en app-adgangskode, medmindre den app eller enhed, du vil knytte til din konto, ikke har funktionen "Log ind med Google".

Når du bruger totrinsverificering, kan nogle mindre sikre apps eller enheder blive blokeret, så de ikke kan få adgang til din Google-konto. Med app-adgangskoder kan du give blokerede apps eller enheder adgang til din Google-konto.
Tilbagekaldelse af app-adgangskoder efter ændring af adgangskode

Af hensyn til din kontosikkerhed tilbagekalder vi dine app-adgangskoder, når du ændrer adgangskoden til din Google-konto. Hvis du vil fortsætte med at bruge en app med din Google-konto, skal du oprette en ny app-adgangskode.

Tip! Hvis appen tilbyder funktionen "Log ind med Google", anbefaler vi, at du bruger den til at knytte appen til din Google-konto.

Har du glemt din app-adgangskode?

Hver app-adgangskode kan kun tjekkes én gang. Du kan altid generere en ny app-adgangskode.

Hvis du mister en enhed, hvor du bruger app-adgangskoder, kan du gøre følgende:

1. Gå til din Google-konto.
  2. Tryk på Sikkerhed øverst.
  3. Tryk på App-adgangskoder, og tilbagekald app-adgangskoderne fra din mistede enhed. Du skal muligvis logge ind igen.
Du kan stadig ikke logge ind

Hvis du bruger en app, der ikke er fra Google, og du ikke kan logge ind, er appens loginproces muligvis ikke sikker. Prøv at opdatere til den nyeste version af appen, og brug "Log ind med Google", hvis det er muligt.

Tip! Du kan også skifte til en mere sikker app.

Fjern app-adgangskoder

Hvis du mister en enhed eller ikke længere bruger en app, der var godkendt med en app-adgangskode, anbefaler vi, at du tilbagekalder dens app-adgangskode. Det er med til at sikre, at ingen andre kan få adgang til din Google-konto fra den pågældende enhed eller app.

Sådan fjerner du en app-adgangskode:

1. Gå til dine app-adgangskoder.
  2. På listen over apps med app-adgangskoder skal du finde den, hvis adgangskode du vil tilbagekalde.
  3. Klik på Fjern Remove for at fjerne appens adgang.

Tip!

• Hvis du bruger Android 4.0 eller nyere, anbefaler vi, at du fjerner "Android" fra Apps med adgang til din konto.
  • Når du har tilbagekaldt app-adgangskoden, kan appen ikke få adgang til din Google-konto igen.
Løs problemer med Microsoft Outlook
  • Brug "Log ind med Google":
    • Prøv at logge ind på Outlook med brugernavnet til din Google-konto. Tjek, at du har den nyeste version af Outlook-appen eller -programmet.
  • Brug en app-adgangskode:
    • Hvis totrinsverificering er aktiveret på din Google-konto, og du ikke kan bruge "Log ind med Google", kan du bruge en app-adgangskode.