Problemen met Gmail-handtekeningen oplossen

Een e-mailhandtekening is een tekst, zoals je contactgegevens of een favoriet citaat, die onderaan een e-mailbericht staat. Handtekeningen worden automatisch toegevoegd aan het einde van Gmail-berichten, net als een voettekst. Je kunt eventueel ook een afbeelding toevoegen aan je Gmail-handtekening. Meer informatie over Gmail-handtekeningen

Probeer de oplossingen in dit artikel als je problemen hebt met je Gmail-handtekening of met afbeeldingen in je handtekening.

Veelvoorkomende problemen met handtekeningen en oplossingen

Problemen met het uploaden van een handtekeningafbeelding

Probeer de volgende oplossingen als het niet lukt om een afbeelding voor je handtekening te uploaden:

De handtekeningafbeelding is niet goed opgemaakt

Als je problemen hebt met de opmaak van je handtekeningafbeelding, probeer je de volgende oplossingen:

Veelvoorkomende problemen met Gmail-handtekeningen

Probeer deze stappen voor algemene problemen bij het tonen en opmaken van Gmail-handtekeningen.

Handtekening wordt niet goed getoond

Soms laat Gmail de opgemaakte tekst van een handtekening niet goed zien. Probeer de opmaak te verwijderen:

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en danAlle instellingen bekijken.
  3. Selecteer je handtekening in het gedeelte Handtekening.
  4. Klik op Opmaak verwijderen .

Dit probleem kan ook optreden als de handtekeningafbeelding te groot is. Ga voor een oplossing naar Een handtekeningafbeelding met het aanbevolen formaat gebruiken.

Ik kan de tekst in mijn handtekening niet opmaken

Als je de opmaak van de handtekeningtekst niet kunt aanpassen en je Platte tekst boven het handtekeningvak ziet, zet je de modus voor platte tekst uit voordat je de handtekening bewerkt:

1. Open Gmail.
  2. Klik op Opstellen.
  3. Klik rechtsonder op Meer opties .
  4. Vink Plattetekstmodus uit.

Extra tekens in mijn handtekening

Sommige versies van Gmail ondersteunen geen opmaakopties zoals vet of cursief. Opgemaakte tekst in deze Gmail-versies kan leiden tot extra tekens in je handtekening. Als je de extra tekens wilt verwijderen, verwijder je de opmaak uit je handtekening:

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Markeer je handtekening in het gedeelte Handtekening.
  4. Klik op Opmaak verwijderen .

Mijn handtekening is verborgen door 3 stippen in verstuurde berichten

Als je je handtekening niet kunt vinden in een Gmail-bericht, staat die misschien onder de hoofdtekst van het bericht. Handtekeningen worden van de berichttekst gescheiden door 2 liggende streepjes.

Als je je handtekening wilt bekijken, scroll je naar beneden in een bericht en klik je op Ingekorte content tonen .

Problemen met het uploaden van een handtekeningafbeelding

Als je problemen hebt bij het uploaden van afbeeldingen, probeer je een of meer van de oplossingen in dit gedeelte. Dit zijn een paar problemen die je kunt tegenkomen als je een afbeelding wilt uploaden:

• De afbeelding wordt niet geüpload
  • De afbeelding wordt niet getoond in de handtekening
  • Een afbeelding die vanuit Google Drive is toegevoegd, wordt niet getoond in de handtekening
  • De enige uploadoptie is via URL

Opmerking: De instructies in dit gedeelte zijn bedoeld voor Chrome. Als je Safari, Firefox of een andere browser gebruikt, ga je naar de supportsite van de browser voor instructies.

Het cachegeheugen van je browser wissen

Als je een browser (zoals Chrome) gebruikt, worden bepaalde gegevens van bezochte websites opgeslagen in het geheugencache van de browser. Soms kunnen problemen met het uploaden van een handtekeningafbeelding worden opgelost door het cachegeheugen te wissen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Tik rechtsboven op Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Meer hulpprogramma's en dan Browsegegevens wissen.
  4. Kies bovenaan een periode. Als je alles wilt verwijderen, selecteer je Onbeperkt.
  5. Vink het vakje aan bij Afbeeldingen en bestanden in cachegeheugen.
  6. Klik op Gegevens wissen.
Zie Cachegeheugen en cookies wissen voor meer informatie over hoe je het cachegeheugen van Chrome wist.
Cookies wissen voor mail.google.com

Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die je bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door informatie over je browsegedrag op te slaan. Soms kun je problemen met het uploaden van handtekeningafbeeldingen oplossen door cookies te wissen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Tik rechtsboven op Meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Privacy en beveiliging.
  4. Klik op Cookies en andere sitegegevens.
  5. Scroll omlaag en klik op Alle cookies en sitegegevens bekijken.
  6. Typ rechtsboven mail.google.com in het veld Cookies zoeken.
  7. Klik op de knop Alles verwijderen.

Zie Cookies wissen, aanzetten en beheren in Chrome voor uitgebreide informatie over hoe je Chrome-cookies wist.

Alle cookies toestaan voor Gmail

Je kunt alle cookies voor specifieke sites blokkeren of toestaan. Soms kun je problemen met de upload van handtekeningafbeeldingen oplossen door alle cookies voor Gmail toe te staan:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Tik rechtsboven op Meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Privacy en beveiliging.
  4. Scroll omlaag naar Aangepast gedrag.
  5. Klik naast Sites die altijd cookies kunnen gebruiken op Toevoegen.
  6. Typ mail.google.com in het vak Een site toevoegen in en klik op Toevoegen.

Zie Cookies wissen, aanzetten en beheren in Chrome voor uitgebreide informatie over hoe je cookies voor bepaalde sites toestaat.

De deelrechten van Google Drive voor de afbeelding wijzigen

Als je een Google Drive-afbeelding in je handtekening wilt gebruiken, moet je de deelinstellingen van de afbeelding instellen op openbaar.

Opmerking: Als je Gmail gebruikt met je werk- of schoolaccount, vraag je de beheerder om rechten om afbeeldingen openbaar te delen.

1. Selecteer het afbeeldingsbestand dat je in je handtekening wilt gebruiken.
  2. Klik op Delen of op Delen en dan Link ophalen.
  3. Selecteer onder Link ophalen de optie Wijzigen in 'Iedereen met de link'.
  4. Selecteer Kijker als je wilt dat iedereen je handtekeningafbeelding kan zien.
  5. Klik op Klaar.

Tip: Als je een Drive-afbeelding wilt toevoegen aan je handtekening, raden we de optie Mijn Drive aan. Zoek de afbeelding in Drive. Klik vervolgens op Selecteren.

Bekijk Bestanden delen vanuit Google Drive voor meer informatie over delen in Drive.

De afbeelding uploaden in een Chrome-incognitovenster

De incognitomodus wordt uitgevoerd in een ander venster dan de standaard Chrome-vensters. In de incognitomodus kun je privé browsen op internet. Als je nog steeds problemen hebt bij het uploaden van een handtekeningafbeelding, probeer je de afbeelding te uploaden via een incognitovenster:

1. Open een nieuw incognitovenster in Chrome. Gedetailleerde instructies
  2. Log in op je Google-account.
  3. Ga naar de Gmail-instellingen en upload een handtekeningafbeelding zoals je normaal zou doen. Gedetailleerde instructies
  4. Sluit de incognitomodus. Gedetailleerde instructies
De afbeelding uploaden via een andere browser

Als het je niet lukt om een afbeelding te uploaden met de andere oplossingen in dit gedeelte, upload je de afbeelding via een andere browser.

Problemen met de opmaak of weergave van handtekeningen

Handtekeningafbeeldingen kunnen problemen met de opmaak of weergave hebben. Voorbeelden hiervan zijn:

• De afbeelding ziet eruit als een vraagteken of icoon voor een verbroken afbeelding
  • De afbeelding heeft het verkeerde formaat
  • De afbeelding kan niet worden opgemaakt

Probeer de oplossingen in dit gedeelte om problemen met de opmaak van handtekeningafbeeldingen op te lossen.

De handtekeningafbeelding verwijderen en opnieuw uploaden

Verwijder je handtekeningafbeelding en upload deze opnieuw. Zie Een Gmail-handtekening instellen voor gedetailleerde instructies.

Een andere uploadmethode gebruiken

Je kunt op 3 manieren een afbeelding aan je handtekening toevoegen:

• Webadres (URL): Vul de URL in van een afbeelding die openbaar beschikbaar is op internet.
  • Mijn Drive: Browse en selecteer een openbare afbeelding in je Google Drive.
  • Uploaden: Upload een afbeeldingsbestand vanaf je apparaat, zoals een telefoon, tablet of computer.

Als je geen afbeelding aan je handtekening kunt toevoegen met een van deze methoden, probeer je de andere 2 methoden.

Een handtekeningafbeelding met het aanbevolen formaat gebruiken

We raden je aan een handtekeningafbeelding te gebruiken van 70 tot 100 pixels hoog bij 300 tot 400 pixels breed. Het maximale formaat voor afbeeldingen van e-mailhandtekeningen is 100 pixels hoog en 1000 pixels breed.

Probeer een van deze opties om het formaat van de afbeelding aan te passen:

• Pas het formaat van een afbeelding aan op een computer of mobiel apparaat voordat je de afbeelding naar je handtekening uploadt.
  • Nadat je de afbeelding naar je handtekening hebt geüpload, selecteer je de afbeelding in de handtekeningeditor. Selecteer dan een formaatoptie: Klein, Gemiddeld, Groot of Oorspronkelijk formaat.
  • Voeg de afbeelding toe aan een Google-document en pas het formaat van de afbeelding aan in het document. Daarna kopieer je de afbeelding en plak je deze in je handtekening.