Läs mer om de bästa metoderna för massutskick av e-post

När du skickar kommersiella meddelanden eller massmeddelanden är det viktigt att följa metodtips som respekterar mottagarens inkorg och följer lokala föreskrifter och Gmails policyer.

För att din e-postkampanj ska fungera effektivt bör meddelandena som du skickar utgöra en meningsfull kontakt mellan dig och mottagarna. Nedan hittar du rekommendationer om hur du kan göra dina massutskick mer effektiva.

Inhämta samtycke från mottagarna

Många länder och regioner har krav på att få samtycke innan du skickar kommersiella e-postmeddelanden till kunder. Innan du skickar ett e-postmeddelande är det bäst att skaffa ett tydligt samtycke genom att ge kunderna möjlighet att välja eller prenumerera på din e-postlista.

I många länder och regioner finns det också krav för att mottagarna ska kunna avsluta prenumerationen. Du kan använda e-postsammanslagning för att skicka kommersiella e-postmeddelanden eller massutskick som har ett inbyggt alternativ för att avsluta prenumerationen. Läs mer om att slå ihop e-post.

Tips! Tänk på att kunderna inte kan avsluta prenumerationen på vissa typer av meddelanden, till exempel beställningsbekräftelser och kvitton.

Följ tillämpliga lagar om skräppost

I många länder och regioner måste kommersiella e-postmeddelanden eller massutskick innehålla information som identifierar avsändaren.

Om du är Google Workspace Individual-prenumerant och använder Gmail-layouter kan du anpassa innehållet i sidfoten så att den innehåller:

• Företagets namn
  • Företagsadress
  • Telefonnummer

Läs mer om Gmail-layouter.

Undvik vilseledande innehåll

Bedrägeri strider direkt mot Gmails policy och vi avråder starkt från alla försök till detta. Kommersiella e-postmeddelanden eller massutskick ska undvika att vara bedrägliga:

• Ämnesrader och innehåll
  • Meddelanderubriker
  • Avsändarens namn
  • Svarsadresser

Låt deltagarna avsluta prenumerationen på oönskade e-postmeddelanden

I många länder och regioner måste avsändaren dessutom erbjuda ett sätt för mottagarna att avsluta prenumerationen. I Gmail finns det inbyggda stöd för att avsluta prenumerationer för att hjälpa dig. Läs mer om hur du hanterar begäranden om att avsluta prenumerationen med e-postsammanslagning.

Skriv ett tydligt meddelande

Använd tydliga ämnen och rubriker som tydligt förmedla dinar mål. Om du vill interagera med målgruppen ska du lägga till en tydlig uppmaning eller en knapp.

Vi rekommenderar även följande:

• Förmedla ett budskap som överensstämmer med ditt varumärke eller din webbplats.
  • Skapa innehåll som inte är vilseledande.
  • Använd länkar och knappar som beskriver destinationen korrekt.

Skapa tydlighet kring hur ofta e-postmeddelandena skickas

Om du regelbundet skickar meddelanden som dina prenumeranter inte tycker är användbara är det mer troligt att de avslutar prenumerationen eller markerar dem som skräppost.

Du kan försöka undvika detta på följande sätt:

• Skicka meddelanden så ofta som målgruppen tycker att det är rimligt.
  • Skapa tydlighet kring ofta dina kunder får meddelanden från dig och vad meddelandena kommer att innehålla.