Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for masseutsendelse av e-post

Når du sender kommersielle e-poster eller masseutsendelser, er det viktig at du følger de anbefalte fremgangsmåtene der du respekterer mottakerens innboks, de lokale forskriftene og retningslinjene for Gmail.

For at du skal kunne drive en effektiv e-postkampanje, bør e-postene du sender, knytte deg sammen med mottakerne på en meningsfull måte. Nedenfor finner du anbefalinger om hvordan du kan øke effektiviteten til masse-utsendte e-poster.

Hent samtykke fra mottakerne

Mange land og regioner har krav om samtykke før du kan sende kommersielle e-poster til kunder. Før du sender ut e-poster, er det best å få tydelig samtykke ved å gi kundene muligheten til å registrere seg eller abonnere på e-postlisten din.

Mange land og regioner har også krav om at mottakerne kan avslutte abonnementet. Du kan bruke e-postfletting til å sende kommersielle e-poster eller masseutsendte e-poster med et innebygd alternativ for å avslutte abonnementet. Finn ut mer om e-postfletting.

Tips: Husk at kunder ikke kan avslutte abonnementet på noen bestemte typer meldinger, for eksempel bekreftelser på bestillinger og kvitteringsmeldinger.

Følg gjeldende lover om nettsøppel

I mange land og regioner må kommersielle e-poster eller masseutsendelser inneholde informasjon som identifiserer avsenderen.

Hvis du abonnerer på Google Workspace Individual og bruker Gmail-oppsett, kan du tilpasse innholdet i bunnteksten og ta med:

• Bedriftsnavn
  • forretningsadresse
  • Telefonnummer

Finn ut mer om Gmail-oppsett.

Unngå villedende innhold

Villedende innhold bryter med retningslinjene for Gmail, og vi anbefaler på det sterkeste at du unngår dette. Kommersielle eller masseutsendte e-poster bør unngå villedende:

• emnelinjer og innhold
  • meldingshoder
  • avsendernavn
  • svaradresser

La deltakerne avslutte abonnementet på uønskede e-poster

I mange land og regioner kreves det også at avsendere gir muligheten til å avslutte abonnementer. I Gmail har e-postfletting innebygd støtte for å avslutte abonnementet. Finn ut mer om administrering av forespørsler om å avslutte abonnementer med e-postfletting.

Skriv en tydelig melding

Bruk tydelige emner og overskrifter for å formidle målene dine. Hvis du vil samhandle med målgruppen din, må du ta med en klar handlingsfremmende oppfordring eller en knapp.

Vi anbefaler også at du

• formidler et budskap som passer til merkevaren din eller nettstedet ditt.
  • lager innhold som ikke er villedende
  • bruker linker og knapper som beskriver destinasjonen nøyaktig.

Angi forventninger til e-postfrekvens

Hvis du regelmessig sender meldinger som abonnentene dine ikke synes er nyttige, er det mer sannsynlig at de avslutter abonnementet eller merker dem som nettsøppel.

For å unngå dette anbefaler vi at:

• du sørger for å sende meldinger i en frekvens som målgruppen din synes er rimelig.
  • du viser tydelige forventninger om hvor ofte kundene dine kommer til å motta meldinger fra deg, og hva meldingene inneholder.