Tietoja joukkoviestien parhaista käytännöistä

Kun lähetät kaupallisia sähköposteja tai joukkoviestejä, sinun on tärkeää noudattaa parhaita käytäntöjä, jotka varmistavat, että viestisi ovat vastaanottajalle mieluisia sekä paikallisten säädösten ja Gmailin käytäntöjen mukaisia.

Jotta sähköpostikampanjasi toimii tehokkaasti, lähettämiesi viestien on luotava sinun ja vastaanottajien välille tarkoituksenmukainen yhteys. Alla olevien suositusten avulla voit parantaa joukkoviestien tehokkuutta.

Vastaanottajien suostumuksen pyytäminen

Monissa maissa ja monilla alueilla asiakkaalta täytyy pyytää etukäteen lupa kaupallisten sähköpostiviestien lähettämiselle. Ennen kuin lähetät asiakkaalle viestin, on parasta pyytää selkeää suostumusta antamalla hänelle mahdollisuus liittyä postituslistalle tai tilata sähköpostit.

Monissa maissa ja monilla alueilla edellytetään myös, että vastaanottajilla on mahdollisuus perua tilaus. Voit käyttää postin yhdistämistä sellaisten kaupallisten tai joukkoviestien lähettämiseen, joihin sisältyy tilauksen perumismahdollisuus. Lue lisää postin yhdistämisestä.

Vinkki: Muista, että asiakkaat eivät voi perua tietynlaisten viestien, kuten tilausvahvistusten tai kuittien, tilausta.

Sovellettavien roskasisältöä koskevien lakien noudattaminen

Monissa maissa ja monilla alueilla kaupallisten sähköpostien ja joukkoviestien on sisällettävä tietoja, joiden avulla lähettäjä voidaan tunnistaa.

Jos olet Google Workspace Individual ‐tilaaja ja käytät Gmail-asetteluja, voit lisätä alatunnisteeseen seuraavat tiedot:

• Yrityksen nimi
  • Yrityksen osoite
  • Puhelinnumero

Lue lisää Gmailin asetteluista.

Harhaanjohtavan sisällön välttäminen

Harhaanjohtaminen on Gmailin käytännön vastaista. Kehotamme välttämään sen kaikkia muotoja. Kaupallisissa sähköposteissa ja joukkoviesteissä ei saa olla harhaanjohtavuutta

• aiheriveissä tai sisällössä
  • viestien ylätunnisteissa
  • lähettäjien nimissä
  • vastausosoitteissa.

Mahdollisuus perua ei-toivottujen sähköpostien tilaus

Monissa maissa ja monilla alueilla edellytetään myös, että lähettäjä tarjoaa vastaanottajille mahdollisuuden perua tilaus. Gmailin postin yhdistämisessä on sisäänrakennettuna kätevä perumistoiminto. Lue lisää postin yhdistämisen tilausten perumispyyntöjen käytöstä.

Selkeän viestin kirjoittaminen

Kerro tavoitteesi selvästi selkeillä aiheilla ja otsikoilla. Jos haluat saada yleisön aktivoitumaan, lisää viestiin yksiselitteinen toimintakehotus tai painike.

Suosittelemme myös, että

• viesti on yhdenmukainen brändin tai verkkosivuston kanssa
  • sisältö ei ole harhaanjohtavaa
  • käytät linkkejä ja painikkeita, joista käy selvästi ilmi, mihin ne johtavat.

Viestien lähetystiheyden ennustettavuus

Jos lähetät säännöllisesti viestejä, jotka eivät ole tilaajille hyödyllisiä, he todennäköisesti peruvat tilauksen tai merkitsevät viestit roskasisällöksi.

Voit välttää tämän seuraavasti:

• Varmista, että lähetät viestejä tahtiin, jota vastaanottajat pitävät kohtuullisena.
  • Anna asiakkaille selkeä ennakkokäsitys siitä, miten usein lähetät viestejä ja mitä ne sisältävät.