Obtenir informació sobre les pràctiques recomanades per a correus electrònics massius

Quan envieu correus electrònics comercials o massius, és important que seguiu pràctiques recomanades que respectin la safata d'entrada del destinatari i que compleixin la normativa local i les polítiques de Gmail.

Per publicar una campanya eficaç de correu electrònic, els missatges que envieu han de connectar-vos amb els destinataris de manera significativa. Consulteu les recomanacions que hi ha a continuació per ajudar-vos a millorar l'efectivitat dels vostres correus electrònics massius.

Obtenir el consentiment dels destinataris

Molts països i regions requereixen obtenir consentiment per poder enviar correus electrònics comercials als clients. Abans d'enviar-los un correu electrònic, és millor que n'obtingueu un consentiment clar donant-los l'opció de donar-se d'alta o de subscriure's a la vostra llista d'adreces electròniques.

Molts països i regions també requereixen proporcionar als destinataris una manera de cancel·lar la subscripció. Podeu utilitzar la combinació de correus per enviar correus electrònics comercials o massius que tinguin una opció de cancel·lació integrada. Obteniu més informació sobre la combinació de correus.

Consell: tingueu en compte que els clients no poden cancel·lar la subscripció a determinats tipus de missatges, com ara confirmacions de comandes i missatges de rebuts.

Complir la legislació aplicable sobre correu brossa

En molts països i regions, els correus electrònics comercials o massius han d'incloure informació per identificar el remitent.

Si teniu una subscripció a Google Workspace Individual i utilitzeu dissenys de Gmail, podeu personalitzar el contingut del peu de pàgina perquè inclogui el següent:

• Nom de l'empresa
  • Adreça de l'empresa
  • Número de telèfon

Obteniu més informació sobre els dissenys de Gmail.

Evitar el contingut enganyós

L'engany va directament en contra de la política de Gmail i us recomanem que l'eviteu per complet. Els correus electrònics comercials o massius han d'evitar l'engany en:

• Línies d'assumpte i contingut
  • Capçaleres dels missatges
  • Noms de remitents
  • Adreces de resposta

Permetre que els participants cancel·lin la subscripció als correus electrònics no desitjats

Molts països i regions també requereixen als remitents que proporcionin als destinataris una manera de cancel·lar la subscripció. A Gmail, la combinació de correus té assistència integrada de cancel·lació de la subscripció. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les sol·licituds per cancel·lar la subscripció amb la combinació de correus.

Redactar un missatge clar

Utilitzeu assumptes i títols que comuniquin clarament els vostres objectius. Si voleu fomentar la implicació del públic, incloeu una crida a l'acció clara o un botó.

També us recomanem que feu el següent:

• Expresseu un missatge que estigui alineat amb la vostra marca o lloc web.
  • Creeu contingut que no sigui enganyós.
  • Utilitzeu enllaços i botons que descriguin la destinació amb precisió.

Establir expectatives quant a la freqüència de correus electrònics

Si envieu missatges amb regularitat que els subscriptors no consideren útils, és més probable que els marquin com a correu brossa o que cancel·lin la subscripció.

Per evitar-ho, us recomanem el següent:

• Assegureu-vos d'enviar missatges amb una freqüència que el públic consideraria raonable.
  • Establiu expectatives clares sobre la freqüència amb què els clients rebran missatges vostres i què inclouran.