Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Rum i Google Chat

Vad är rum?

Den 8 september 2021 genomfördes en termändring i det engelska gränssnittet där termen ”rooms” automatiskt uppdaterades till ”spaces” om du använder Chat i Gmail på engelska. Denna ändring förändrar inte funktionen i Chat på något sätt. I det svenska gränssnittet görs ingen namnändring. Vid ett senare tillfälle förbättras rum så att de innehåller nyare funktioner som automatiska diskussionstrådar för ämnen, synliga rum, förbättrade användarroller och moderering.

Vad betyder detta för mig?

Namnbytet i det engelska gränssnittet har inte påverkat funktionen för Chat-rum på något sätt. Du kan fortfarande använda samma funktioner, som t.ex. gruppkommunikation, fildelning och uppgiftstilldelning.

Läs mer om rum och andra ändringar i Google Workspace i vår blogg.