Merkmails maken met aangepaste lay-outs voor Workspace Individual

Workspace Individual-abonnees kunnen e-mailontwerpen volledig aanpassen.

Belangrijk: U kunt ook merkmails maken met andere Google Workspace-versies. Bekijk meer informatie over hoe u merkmails maakt met aangepaste lay-outs voor de volgende Google Workspace-versies:

• Business Standard
  • Business Plus
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus

Standaardindelingsstijl en branding aanpassen

1. Ga op uw computer naar Gmail.
  2. Tik linksboven op Opstellen .
  3. Klik onderaan het venster op Lay-outs .
    • Tip: Als u Lay-outs niet ziet, vinkt u het selectievakje Meer opties aan.
  4. Als u nog geen lay-outs heeft gebruikt, klikt u op Stijl aanpassen.
  5. Standaardindelingen aanpassen met standaardstijlen:
    • Logoafbeelding
    • Kleuren
    • Lettertypen
    • Voettekstgegevens, zoals uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer.
    • Links naar contacten en social media
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.
    • Tip: De stijlwijzigingen worden toegepast op de standaardindelingen nadat ze zijn opgeslagen.

Een nieuwe lay-out maken

1. Ga op uw computer naar Gmail.
  2. Tik linksboven op Opstellen .
  3. Klik onderaan het venster op Lay-outs .
    • Tip: Als u Lay-outs niet ziet, vinkt u het selectievakje Meer opties aan.
  4. Selecteer een lay-out op het tabblad Standaardindelingen of in een van de eerder opgeslagen of gedeelde lay-outs onder Mijn lay-outs of maak een nieuwe aangepaste lay-out via Mijn lay-outs.
    • Tips: U kunt lay-outs aanpassen als u naar het tabblad Mijn lay-outs gaat. Lay-outs worden ook opgeslagen in Google Drive, waar u ze kunt delen met andere gebruikers. Als u iemand toestemming geeft om een lay-out te bewerken, kan deze persoon de opmaak ook vinden en bewerken in Gmail.
  5. Klik op Lay-out bewerken.
    • Belangrijk:
      1. Als u wilt voorkomen dat de opmaak van het tabblad Mijn lay-outs die u als template wilt behouden, wordt overschreven, dupliceert u de opmaak en bewerkt u de kopie.
      2. U kunt de versiegeschiedenis ook openen als u een lay-out bewerkt om deze te herstellen of een kopie te maken van een eerdere versie van een lay-out. Selecteer rechtsboven de optie Meer en dan Versiegeschiedenis.
  6. Gebruik de Layout Editor om tekstvakken, knoppen, afbeeldingen en content in te voegen, het formaat ervan aan te passen en de volgorde ervan te wijzigen.

• Update de links voor knoppen die al in de lay-out aanwezig zijn.
    • Als u afbeeldingen toevoegt, raadt Google u aan alt-tekst op te nemen voor het geval een afbeelding niet goed wordt weergegeven. Bovendien helpt alt-tekst mensen die schermlezers gebruiken om uw merkmail beter te begrijpen.
    • Zp wijzigt u hoe een sectie eruitziet:
      1. Plaats de muisaanwijzer op een sectie op de pagina.
      2. Klik vervolgens aan de linkerkant op Achtergrond .
      3. Kies een stijl of voeg een foto toe.
    • Zo wijzigt u een afbeelding in een e-mailtemplate:
      1. Klik op de afbeelding.
      2. Selecteer Meer opties in het actiemenu en dan Afbeelding vervangen en dan . Uploaden of Selecteren.

Een thema toevoegen aan uw lay-out

Thema's zijn opties zoals aangepaste kleuren, lettertypen, spatiëring en dichtheid paginaframes:

1. Klik in het rechterdeelvenster op Thema's.
      2. Selecteer onder Aangepast de optie Thema maken .
      3. Voer een naam in voor het thema.
      4. Selecteer Volgende.
      5. Selecteer een kleurenpalet en dan Volgende.
        • Als u specifieke kleuren wilt kiezen voor verschillende delen van uw site, selecteert u Aangepaste kleuren.
      6. Kies de lettertypen.
      7. Selecteer Thema maken.
      Een kleurframe toevoegen aan de lay-out:
      1. Klik in het rechterdeelvenster op Thema's.
      2. Selecteer rechtsboven in het thema waaraan u een kleurframe wilt toevoegen de optie Meer en dan Bewerken.
      3. Vink onder Spatiëring het vakje aan voor Frame tonen.
      4. Selecteer de kleur van het frame.
      De spatiëring in de lay-out aanpassen:
      1. Klik in het rechterdeelvenster op Thema's.
      2. Selecteer rechtsboven in het thema waaraan u een kleurframe wilt toevoegen de optie Meer en dan Bewerken.
      3. Selecteer onder Afstand de optie Dichtheid en kies de gewenste afstand (bijvoorbeeld Compact, Ruim of Heel ruim).
      Links naar social media aan de lay-out toevoegen:
      • Klik in het rechterdeelvenster op Invoegen en dan Links naar sociale media .
      • U kunt een URL of e-mailadres voor elke link naar social media toevoegen.
      • Optioneel: u kunt ook een aangepaste icoonafbeelding toevoegen voor elke link naar social media.
        • Tip: Voor populaire socialmedia-sites levert Google Sites automatisch icoonafbeeldingen.
      • Klik op Invoegen.
      • Klik op de socialmedia-iconen om ze te bewerken. U kunt de grootte, vorm, stijl, kleur en uitlijning van iconen bewerken.
  7. Als u een voorbeeld van de lay-out wilt bekijken, selecteert u Voorbeeld en schakelt u tussen mobiele, tablet- en desktopweergaven.
  8. Klik op Invoegen om de lay-out toe te voegen aan het opstelvenster in Gmail.

Belangrijk: Nadat u de lay-out heeft ingevoegd in het opstelvenster in Gmail, kunt u de content van het e-mailconcept niet meer rechtstreeks wijzigen. Als u de lay-out wilt updaten, klikt u rechtsboven op Bewerken en brengt u wijzigingen aan in de Layout Editor. Als u op Wissen klikt, wordt de lay-out uit het venster Opstellen verwijderd.

Lay-outs dupliceren, delen of verwijderen

Een lay-out dupliceren
  1. Ga op uw computer naar Gmail.
  2. Tik linksboven op Opstellen .
  3. Klik onderaan het venster op Lay-outs .
    • Tip: Als u Lay-outs niet ziet, vinkt u het selectievakje Meer opties aan.
  4. Selecteer een indeling onder Mijn lay-outs.
  5. Selecteer Meer opties en dan Dupliceren.
    • Tip: Uw aangepaste lay-outs worden opgeslagen in Drive en kunnen opnieuw worden gebruikt als u naar het tabblad Mijn lay-outs gaat. U kunt ook lay-outs delen met andere gebruikers vanuit Drive en ze samen bewerken.
Een lay-out delen vanuit Google Drive
  1. Ga op uw computer naar Drive.
  2. Selecteer de indeling die u wilt delen en dan klik op Delen Share.
    • Tips:
      1. Alleen gebruikers met toegang tot de functie Lay-outs kunnen lay-outs bewerken die u met ze deelt. Andere gebruikers kunnen de voorbeelden nog steeds bekijken in Drive, maar ze kunnen deze niet bewerken in Gmail.
      2. Gebruikers met wie u de lay-out heeft gedeeld, kunnen alleen de gedeelde lay-out vanuit Gmail bewerken en kunnen deze niet rechtstreeks vanuit Drive bewerken.
      3. U kunt delen met specifieke mensen of met een groep mensen. Meer informatie over hoe u bestanden deelt vanuit Google Drive
Een lay-out verwijderen
  1. Ga op uw computer naar Gmail.
  2. Tik linksboven op Opstellen .
  3. Klik onderaan het venster op Lay-outs .
    • Tip: Als u Lay-outs niet ziet, vinkt u het selectievakje Meer opties aan.
  4. Selecteer een eerder opgeslagen of gedeelde indeling onder Mijn lay-outsi.
  5. Selecteer Meer opties en dan Verwijderen.

Beperkingen van lay-outs begrijpen

Beperkingen voor weergavekwaliteit

Lay-outs zijn ontworpen om er in alle e-mailclients goed uit te zien. Sommige versies van Outlook gebruiken echter Microsoft Word om HTML-e-mails te bekijken. Dit kan ertoe leiden dat uw lay-out anders wordt weergegeven dan in Gmail.

Tekenlimieten voor tekens, afbeeldingen en tegels

De volgende limieten voor tekens, afbeeldingen en tegels zijn van toepassing op lay-outs:

• Tekens: 10.000
  • Afbeeldingen: 40
  • Tegels: 50

Als u een van deze limieten bereikt, beperkt u het aantal tekens, afbeeldingen of tegels om uw bewerkingen uit te voeren en de lay-out te versturen.