Vidarebefordra Gmail-meddelanden automatiskt till ett annat konto

Du kan välja om du vill vidarebefordra alla nya meddelanden till en annan e-postadress eller om du bara vill vidarebefordra en del meddelanden.

Konfigurera automatisk vidarebefordran

Du kan vidarebefordra meddelanden automatiskt till en annan adress. Du kan välja om du vill vidarebefordra alla nya meddelanden eller bara vissa meddelanden.

Obs!  Det går bara att konfigurera vidarebefordran via datorn, inte via Gmail-appen. Om du har fått ett Google-konto via jobbet eller skolan kontaktar du administratören om det uppstår problem.

Aktivera eller inaktivera automatisk vidarebefordran

Obs! Skräppost inkluderas inte när du väljer att vidarebefordra nya meddelanden.

Aktivera automatisk vidarebefordran

1. Öppna Gmail på datorn och logga in med det konto du vill att meddelanden ska vidarebefordras från. Det går bara att vidarebefordra meddelanden från enskilda Gmail-adresser – inte från e-postgrupper eller alias.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på fliken Vidarebefordran och POP/IMAP.
  4. I avsnittet Vidarebefordran klickar du på Lägg till en adress för vidarebefordran.
  5. Ange den e-postadress du vill att meddelandena ska vidarebefordras till.
  6. Klicka på Nästa följt av Fortsätt följt av OK.
  7. Ett verifieringsmeddelande skickas till den aktuella adressen. Klicka på verifieringslänken i e-postmeddelandet.
  8. Öppna inställningssidan för det Gmail-konto du vill att meddelanden ska vidarebefordras från och uppdatera webbläsaren.
  9. Klicka på fliken Vidarebefordran och POP/IMAP.
  10. Välj Vidarebefordra en kopia av inkommande e-post till i avsnittet Vidarebefordran.
  11. Välj vad du vill ska hända med Gmails kopia av e-postmeddelandena. Vi rekommenderar alternativet Behåll Gmails kopia i Inkorgen.
  12. Längst ned på sidan klickar du på Spara ändringar.

Inaktivera automatisk vidarebefordran

1. Öppna Gmail på datorn och logga in med det konto du inte längre vill vidarebefordra meddelanden från.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på fliken Vidarebefordran och POP/IMAP.
  4. I avsnittet Vidarebefordran klickar du på Inaktivera vidarebefordran.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned.
Vidarebefordra endast vissa meddelanden

Om du bara vill vidarebefordra vissa meddelanden till ett annat konto skapar du filter för dessa meddelanden.

När du konfigurerar ett filter väljer du vilken e-postadress meddelandena ska vidarebefordras till.

Om det inte visas någon e-postadress att vidarebefordra meddelandena till måste du aktivera vidarebefordran genom att följa anvisningarna ovan.

Vidarebefordra till flera konton

Om du vill vidarebefordra alla meddelanden kan du bara göra det till ett konto.

Om du vill vidarebefordra meddelanden till flera konton skapar du filter som vidarebefordrar meddelanden till olika konton med hjälp av anvisningarna i avsnittet Vidarebefordra endast vissa meddelanden.

Aviseringar om att meddelanden vidarebefordras

Aviseringen Du vidarebefordrar din e-post

Om du har konfigurerat automatisk vidarebefordran av meddelanden med hjälp av stegen ovan visas en avisering i inkorgen i en vecka efter att vidarebefordran aktiverades. Det är bara för att påminna dig om att vidarebefordran är aktiverad och att du kan granska inställningarna för vidarebefordran.

Om du inaktiverar vidarebefordran försvinner aviseringen.

Aviseringen Dina filter vidarebefordrar en del av din e-post

Om du vidarebefordrar vissa meddelanden till andra e-postadresser med hjälp av filter visas den här aviseringen i inkorgen i en vecka efter att filtret konfigurerades. Det är bara för att påminna dig om att vidarebefordran är aktiverad och att du kan granska inställningarna för vidarebefordran.

Aviseringen försvinner om du ändrar filtret och slutar att vidarebefordra meddelanden.

Det visas en avisering om vidarebefordran utan att jag har konfigurerat vidarebefordran

Följ anvisningarna nedan om det visas en avisering om vidarebefordran utan att du har konfigurerat någon.

1. Byt lösenord omedelbart. Någon annan kan ha tillgång till ditt Gmail-konto.
  2. Inaktivera vidarebefordran genom att följa stegen ovan.