E-mail doorsturen naar een ander account

Met Gmail kun je automatisch inkomende e-mails laten doorsturen naar een ander adres.

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op het tandwiel.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  5. Klik in de sectie 'Doorsturen' op Een doorstuuradres toevoegen.
  6. Voer het e-mailadres in waarnaar je e-mail wilt laten doorsturen.
  7. Voor de zekerheid sturen we een bevestiging naar dat e-mailadres.
  8. Open je e-mailaccount waarnaar berichten moeten worden doorgestuurd om het bevestigingsbericht van het Gmail-team te zien.
  9. Klik op de verificatielink in die e-mail.
  10. Ga terug naar je Gmail-account en ververs de pagina.
  11. Selecteer de optie Een kopie van een inkomend bericht doorsturen aan en kies je nieuwe doorstuuradres in het dropdown-menu.
  12. Kies in het tweede dropdown-menu wat Gmail moet doen met je berichten, zoals Gmail-kopie behouden in Postvak IN of Gmail-kopie in archief plaatsen.
  13. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Opmerking: hoewel je meerdere e-mailadressen kunt toevoegen als doorstuuradressen op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP, kan Gmail slechts naar één adres tegelijk e-mails doorsturen. Het adres dat op dit moment in gebruik is, is te zien in het dropdown-menu naast 'Een kopie van een inkomend bericht doorsturen aan'.

Tip: gebruik filters om e-mail door te sturen

Als je slechts bepaalde soorten berichten wilt laten doorsturen naar een ander account, kun je filters gebruiken om berichten door te laten sturen die voldoen aan specifieke criteria. Je kunt 20 filters maken die berichten naar andere adressen doorsturen. Meer informatie over filters.

Hoe kan ik automatisch doorsturen stoppen

Als je je e-mail niet langer automatisch wilt laten doorsturen, volg je de volgende instructies:

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op het tandwiel.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  5. Selecteer in de sectie 'Doorsturen' Doorsturen uitschakelen.
  6. Klik op het eerste dropdown-menu naast 'Een kopie van een inkomend bericht doorsturen aan' en kijk of er adressen staan met daarachter 'in gebruik door een filter'. Kies de optie 'Verwijder' om het doorstuurfilter uit te schakelen.
Als je denkt dat doorsturen is toegevoegd zonder jouw toestemming,wijzig dan meteen je wachtwoord en volg de stappen op de controlelijst veiligheid van Gmail.