Gmail-berichten automatisch doorsturen naar een ander account

Je kunt al je nieuwe berichten laten doorsturen naar een ander e-mailadres of alleen bepaalde soorten berichten laten doorsturen.

Automatisch doorsturen instellen

Je kunt je berichten automatisch laten doorsturen naar een ander adres. Je kunt ervoor kiezen alle nieuwe berichten door te sturen of slechts bepaalde berichten.

Opmerking: Je kunt doorsturen uitsluitend instellen op je computer, niet in de Gmail-app.

Automatisch doorsturen in- of uitschakelen

Opmerking: Wanneer je nieuwe berichten worden doorgestuurd, worden spamberichten niet doorgestuurd.

Automatisch doorsturen inschakelen

1. Open Gmail op je computer via het account waarvandaan je de berichten wilt doorsturen. Je kunt uitsluitend berichten doorsturen voor één Gmail-adres en niet voor een e-mailgroep of alias.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  5. Klik in het gedeelte Doorsturen op Een doorstuuradres toevoegen.
  6. Voer het e-mailadres in waar je de berichten naartoe wilt doorsturen.
  7. Klik op Volgende en vervolgens Doorgaan en vervolgens OK.
  8. Er wordt een verificatiebericht naar dat adres gestuurd. Klik op de verificatielink in dat bericht.
  9. Ga terug naar de instellingenpagina voor het Gmail-account waarvandaan je berichten wilt doorsturen en vernieuw je browser.
  10. Selecteer Een kopie van een inkomend bericht doorsturen aan.
  11. Kies wat je wilt dat er gebeurt met de Gmail-kopie van je e-mails. We raden je aan te kiezen voor 'kopie van Gmail behouden in inbox'.
  12. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Automatisch doorsturen uitschakelen

1. Open Gmail op je computer via het account waarvandaan je niet langer berichten wilt doorsturen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  5. Klik in het gedeelte Doorsturen op Doorsturen uitschakelen.
Alleen bepaalde soorten berichten doorsturen

Als je alleen bepaalde soorten berichten wilt doorsturen naar een ander account, maak je een filter voor deze berichten.

Bij het instellen van het filter kun je kiezen naar welk e-mailadres je deze berichten wilt doorsturen.

Als er geen e-mailadres wordt weergegeven om berichten naartoe door te sturen, volg je de bovenstaande stappen om doorsturen in te schakelen.

Opmerking: Je kunt maximaal twintig filters instellen die e-mail naar andere adressen doorsturen.

Doorsturen naar meerdere accounts

Als je ervoor kiest al je berichten door te sturen, kan dat slechts naar één account.

Als je e-mails wilt doorsturen naar meerdere accounts, volg je de stappen voor 'Alleen bepaalde soorten berichten doorsturen' om filters te maken en berichten door te sturen naar verschillende accounts.

Ik krijg de melding dat ik mijn e-mail doorstuur

Melding 'Je stuurt je e-mail door'

Als je automatisch doorsturen instelt met behulp van de stappen hierboven, wordt er in de eerste week nadat je doorsturen hebt ingeschakeld, een melding weergegeven in je inbox. Dit is om je eraan te herinneren dat doorsturen is ingeschakeld. Zo krijg je de kans om je doorstuurinstellingen aan te passen als je dat wilt.

Als je doorsturen uitschakelt, verdwijnt deze melding weer.

Melding 'Met je filters wordt een deel van je e-mail doorgestuurd'

Als je een filter hebt ingesteld waarmee bepaalde berichten worden doorgestuurd naar een ander e-mailadres, dan wordt gedurende de eerste week na het instellen van het filter deze melding weergegeven in je inbox. Dit is om je eraan te herinneren dat doorsturen is ingeschakeld. Zo krijg je de kans om je doorstuurinstellingen aan te passen als je dat wilt.

Als je het filter zo wijzigt dat berichten niet langer worden doorgestuurd, verdwijnt deze melding.

Ik krijg de melding dat ik berichten doorstuur, maar heb doorsturen niet ingesteld

Als je de melding ziet dat je berichten doorstuurt, maar dit niet hebt ingesteld voor je account, volg je deze stappen:

1. Wijzig je wachtwoord onmiddellijk. Mogelijk heeft iemand anders toegang tot je Gmail-account.
  2. Volg de bovenstaande stappen om doorsturen uit te schakelen.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.