E-mails automatisch doorsturen naar een ander account

Je e-mails kunnen automatisch worden doorgestuurd naar een ander e-mailadres. Je kunt alle nieuwe berichten laten doorsturen, of alleen specifieke soorten berichten. Spamberichten worden niet meegenomen als je ervoor kiest om alle nieuwe e-mails door te sturen.

Als je e-mails wilt doorsturen van een andere provider naar Gmail, moet je je instellingen wijzigen in het andere account, niet in Gmail. Ga naar het helpcentrum van je andere e-mailprovider om te zien of automatisch doorsturen beschikbaar is en hoe je dit kunt instellen.

Alle nieuwe e-mails doorsturen

1. Open het Gmail-account waarvan je de e-mails wilt laten doorsturen.
  2. Klik rechtsboven op het tandwiel.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
    Forwarding, POP & IMAP tab
  5. Klik in de sectie 'Doorsturen' op Een doorstuuradres toevoegen.
  6. Voer het e-mailadres in waarnaar je e-mail wilt laten doorsturen.
  7. Voor de zekerheid sturen we een bevestigingsbericht naar dat e-mailadres. Open je andere e-mailaccount om het bericht van het Gmail-team te zien. Als je dit niet kunt vinden, controleer dan je map Spam.
  8. Klik op de verificatielink in die e-mail.
  9. Ga terug naar je Gmail-account en laad de pagina opnieuw in de webbrowser. Zoek daarvoor het pictogram .
  10. Open dezelfde pagina Doorsturen en POP/IMAP in de Instellingen en controleer of Een kopie van binnenkomende e-mail doorsturen is geselecteerd en dat je e-mailadres in het dropdown-menu staat.
  11. Kies in het tweede dropdown-menu wat je wilt dat Gmail doet met je berichten nadat ze zijn doorgestuurd, zoals Kopie van Gmail bewaren in postvak IN (aanbevolen) of Kopie van Gmail archiveren.
  12. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Slechts bepaalde e-mails doorsturen

Als je slechts bepaalde soorten berichten wilt laten doorsturen naar een ander account, kun je filters gebruiken om berichten door te laten sturen die voldoen aan specifieke criteria. Een ouder kan bijvoorbeeld instellen dat e-mails van de school van zijn kind automatisch worden doorgestuurd aan de andere ouder. Meer informatie over filters.

Doorsturen naar meerdere accounts

Gmail kan al je e-mail slechts naar één adres tegelijk doorsturen. Je kunt zien naar welk adres Gmail momenteel e-mails doorstuurt op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP van de Instellingen.

Als je e-mails wilt laten doorsturen naar meerdere accounts, kun je filters gebruiken om bepaalde soorten berichten te laten doorsturen naar elk verschillend account. Je kunt maximaal 20 filters maken die berichten naar andere adressen doorsturen. Meer informatie over filters.

Automatisch doorsturen uitschakelen

Als je je e-mail niet langer automatisch wilt laten doorsturen, volg je de volgende instructies:

1. Open het Gmail-account waarvan je de e-mails laat doorsturen.
  2. Klik op het tandwiel in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
    Forwarding, POP & IMAP tab
  5. Selecteer in de sectie 'Doorsturen' Doorsturen uitschakelen.
  6. Klik op het eerste dropdown-menu naast 'Een kopie van een inkomend bericht doorsturen aan' en kijk of er adressen staan met daarachter 'in gebruik door een filter'. Kies de optie Verwijderen om het doorstuurfilter uit te schakelen.

Zie je een onbekend adres?

Als je denkt dat doorsturen is ingeschakeld zonder jouw toestemming, wijzig dan meteen je wachtwoord en volg de stappen op de controlelijst veiligheid van Gmail.