Finn ut mer om den nye integrerte Gmail-layouten

Gmail har en ny integrert visning der E-post, Chat, Rom og Meet er samlet på ett sted.
Med den nye layouten kan du
  • se Google-apper som er integrert i Gmail-hovedmenyen
  • se spesifikke appmenyer i panelet som kan skjules
  • få varsler om nye meldinger i Chat og Rom via varselbobler
  • holde markøren over appikonene for å se mer informasjon, uten å forlate siden
  • vise eller skjule sidepanelet

Ny appmeny

Nå er Google-appene for E-post, Chat, Rom og Meet integrert i hovedmenyen i Gmail. Hovedmenyen for hver app vises i et panel som kan skjules. Du kan skjule eller vise panelet når som helst. Dette kan du gjøre:
  • Bytt mellom apper: Klikk på et appnavn.
  • Forhåndsvis ikoner: Hold markøren over et ikon.
  • Skjul eller vis panelet: Øverst til venstre klikker du på menyikonet for å vise eller skjule hovedmenyen.
  • Tilpass apper i hovedmenyen:
    1. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger . En meny med hurtiginnstillinger vises.
    2. Klikk på Tilpass under «Apper i Gmail».
    3. Velg appene du vil bruke i Gmail.
    4. Klikk på Ferdig.

Ny chatopplevelse

I Chat-fanen har du tilgang til enkeltmeldinger og gruppesamtaler.

Hvis du vil åpne chatten i et lite forgrunnsvindu nederst på skjermen, kan du klikke på Åpne i et forgrunnsvindu i toppen av en chat eller ved siden av meldingen i sidepanelet. Vinduet forblir synlig når du går til andre faner, for eksempel E-post eller Rom.

Varselbobler for chatmeldinger

Når du får en ny melding i Chat- eller Rom-fanen, vises varselet i en boble nederst til venstre. Når du holder markøren over boblen, vises en forhåndsvisning av meldingen.

Svar på en melding som vises i en boble:

• Du kan klikke på boblen for å åpne meldingen og svare direkte fra Chat- eller Rom-fanen.
  • Hvis du vil åpne chatten i et lite forgrunnsvindu nederst på skjermen og svare, kan du klikke på Åpne i et forgrunnsvindu eller Svar.

Slik slår du på varselbobler:

1. Øverst til høyre i Gmail-vinduet, ved siden av statusindikatoren, klikker du på Flere alternativer Rullegardinpil  og så Innstillinger for chatvarsler.
  2. I vinduet som åpnes, merker du av i boksene ved siden av «Tillat chatvarsler» og «Åpne chatbobler for nye meldinger».
  3. Klikk på Ferdig nederst i vinduet.

Tips

• Du kan slå av varselbobler ved å fjerne avmerkingen for «Åpne chatbobler for nye meldinger».
  • Hvis du vil åpne chatbobler i et forgrunnsvindu i stedet for i fullskjerm, kan du fjerne avmerkingen for «Åpne chatbobler i fullskjerm».