Ändra Gmail-aviseringar

Du kan välja hur Gmail meddelar dig när du får nya e-postmeddelanden. Vilka typer av aviseringar du kan anpassa beror på din enhet.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Aktivera eller inaktivera Gmail-aviseringar

Steg 1: Kontrollera enheten och aviseringsinställningarna

Obs! Aktivera enhetsaviseringar om du vill få Gmail-aviseringar.

1. Öppna enhetens inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Kontrollera aviseringsinställningarna för Gmail.

Steg 2: Kontrollera aviseringsinställningarna för Gmail-appen

Obs! Om du har flera konton i Gmail-appen ändrar du appaviseringsinställningarna för varje konto.

1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster följt av Inställningar.
  3. Tryck på E-postaviseringar under Aviseringar.
  4. Välj vilka typer av e-postaviseringar du vill ta emot.
    • All ny e-post: Få aviseringar för varje e-postmeddelande du får.
    • Endast avsnittet Viktigt: Ta emot aviseringar för e-postmeddelanden som har markerats som viktiga.
    • Endast hög prioritet: Få aviseringar om e-post som Gmail identifierar som hög prioritet.
    • Inga: Stäng av aviseringar för e-postmeddelanden du får.
  5. Tryck på Klar längst upp till höger.

Tips! Gmail använder flera signaler för att avgöra vilka e-postmeddelanden som är viktiga. Läs mer om hur Gmail avgör e-postens relevans.

Ändra aviseringsljud

1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster följt av Inställningar.
  3. Tryck på E-postaviseringar eller Chattaviseringar under Aviseringar.
  4. Tryck på Aviseringsljud.
  5. Välj aviseringsljudet som du vill använda.
  6. Stäng av aviseringsljud genom att trycka på Inget.
  7. Tryck på Klar längst upp till höger.