Ändra e-postaviseringar

Om du aktiverar aviseringar visas ett meddelande på mobilen eller datorn när du får nya e-postmeddelanden.

Aktivera eller inaktivera aviseringar

Om du har flera konton i Gmail-appen måste du ändra inställningen för varje konto.

Aktivera aviseringar

Som standard är aviseringar aktiverade för meddelanden i etiketten Primär.

Aktivera först aviseringar och välj inställningar

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj konto.
  5. Tryck på Aviseringar och välj aviseringsnivå.
  6. Tryck på Inkorgsaviseringar. Obs! Om du använder Android O eller senare trycker du på Hantera aviseringar. Kontrollera att reglaget är inställt på under kontot.
  7. Välj aviseringsinställningar, inklusive ljud.

Obs! Android-enheten har även aviseringsinställningar som skiljer sig från Gmail-appens.

Ändra aviseringsinställningar för vissa etiketter

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj konto.
  5. Tryck på Hantera etiketter.
  6. Tryck på en av etiketterna, till exempel Viktigt.
  7. Tryck på Synkronisera meddelanden följt av Senaste 30 dagarna eller Alla. Om du inte synkroniserar meddelanden kan du inte aktivera aviseringar för den etiketten.
  8. Välj aviseringsinställningarna för den etiketten. Upprepa detta för de etiketter som du vill få aviseringar om.
Få aviseringar för endast högprioriterad e-post

Du kan begränsa dina aviseringar till endast högprioriterad e-post.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Inställningar längst upp till vänster.
  3. Tryck på kontot.
  4. Tryck på Aviseringar följt av och välj Endast högprioriterade.

Tips! E-post med hög prioritet åsidosätter alla andra aviseringsinställningar för vissa etiketter.

Aktivera eller inaktivera e-postaviseringsljud
  1. Öppna Gmail-appen .
  2. Uppe till vänster trycker du på menyn Meny följt av Inställningar Inställningar.
  3. Välj kontot du vill ändra.
  4. Under Aviseringar trycker du påAviseringsljud.
  5. Tryck på E-post eller Chatt och rum.
  6. Tryck på Öppna inställningarna i fönstret som öppnas.
  7. Tryck på Ljud eller Avancerat Rullgardinsmeny följt av Ljud
  8. Välj ett ljud under Mina ljud.
  9. Om du vill stänga av aviseringsljud väljer du Inga.
Aktivera aviseringar endast för Meet

Det här gör det möjligt att aktivera aviseringar för att enkelt återgå till ett pågående möte, till exempel när du använder en annan app

1. Öppna Gmail-appen  på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar.
  4. Välj konto.
  5. Tryck på Hantera aviseringar.
  6. Du kommer till Gmails systeminställningar där det går att aktivera aviseringar för Gmail.
Inaktivera aviseringar
  1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj konto.
  5. Tryck på Aviseringar följt av och välj Inga.

Jag får inga aviseringar

Om du inte får några aviseringar följer du stegen ovan för att aktivera aviseringar. Om det inte hjälper provar du följande:

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj konto.
  5. Kontrollera att rutan intill Synkronisera Gmail är markerad.

Läs om att åtgärda synkroniseringsfel med Gmail-appen om du fortfarande inte får aviseringar.