Ändra Gmail-aviseringar

Du kan välja hur Gmail meddelar dig när du får nya e-postmeddelanden. Vilka typer av aviseringar du kan anpassa beror på din enhet.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Aktivera eller inaktivera Gmail-aviseringar

Du kan få e-postaviseringar på Google Chrome, Firefox eller Safari när du är inloggad på Gmail och har Gmail öppen i webbläsaren.

Obs! Du ser inga aviseringar om du har inaktiverat alla aviseringar för webbläsaren.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Scrolla ned till avsnittet Skrivbordsaviseringar.
  4. Välj Avisering om ny e-post på, Avisering om viktig e-post på eller E-postaviseringar av.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Obs! Om du använder inkorgskategorier och har aktiverat aviseringar för ny e-post får du bara aviseringar om meddelanden i kategorin Primär. Om du har aktiverat aviseringar för viktig e-post får du aviseringar om allt som markerats som viktigt.

Jag ser inga aviseringar för e-post

Om du använder Windows 10 visas meddelanden utanför webbläsaren. Aktivera Chrome-aviseringar i Åtgärdscenter i Windows.

Aktivera eller inaktivera aviseringsljud

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Scrolla till Skrivbordsaviseringar.
  4. Klicka på Avisering om ny e-post på eller Avisering om viktig e-post på.
  5. Välj ett ljud på listan vid Ljud för aviseringar om e-post.
  6. Välj Inga om du vill stänga av ljud för e-postaviseringar.
  7. Scrolla längst ned följt av klicka på Spara ändringar.