Ändra Gmail-aviseringar

Du kan välja hur Gmail meddelar dig när du får nya e-postmeddelanden. Vilka typer av aviseringar du kan anpassa beror på din enhet.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Aktivera eller inaktivera Gmail-aviseringar

Steg 1: Kontrollera enheten och aviseringsinställningarna

Obs!

• Aktivera enhetsaviseringar om du vill få Gmail-aviseringar.
  • Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner och surfplattor. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.
  1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster följt av Inställningar följt av Allmänna inställningar.
  3. Tryck på Hantera aviseringar.
  4. Aktivera eller inaktivera alla Gmail-aviseringar.
    • Du kan också anpassa vilka typer av meddelanden du får på din enhet.

Steg 2: Kontrollera aviseringsinställningarna för Gmail-appen

Obs! Om du har flera konton i Gmail-appen ändrar du appaviseringsinställningarna för varje konto.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Välj konto.
  4. Tryck på E-postaviseringar under Aviseringar.
  5. Välj vilka typer av e-postaviseringar du vill ta emot.
    • All ny e-post: Få aviseringar för varje e-postmeddelande du får.
    • Endast hög prioritet: Få aviseringar om e-post som Gmail identifierar som hög prioritet.
    • Inga: Stäng av aviseringar för e-postmeddelanden du får.

Tips!

• Gmail använder flera signaler för att avgöra vilka e-postmeddelanden som är viktiga. Läs mer om hur Gmail avgör e-postens relevans.
  • Kontrollera synkroniseringsinställningarna om du fortfarande inte får aviseringar:
    1. Scrolla ned till avsnittet Dataanvändning på sidan med kontoinställningar.
    2. Tryck på rutan bredvid Synkronisera Gmail.

Ändra aviseringsinställningarna för inkorgen

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Välj konto.
  4. Tryck på Inkorgsaviseringar under Aviseringar.
  5. Tryck på Synkronisera meddelanden följt av Inga Senaste 30 dagarna eller Alla.
  6. Välj aviseringsinställningar för inkorgen:
    • Etikettaviseringar: Få aviseringar om nya e-postmeddelanden i inkorgen.
    • Meddela för varje meddelande: Spela upp ett ljud eller vibrera vid varje nytt e-postmeddelande.

Ändra inställningar för etikettaviseringar

Obs! Om du organiserar e-posten med etiketter kan du ändra aviseringsinställningarna för dessa etiketter. Om du inte synkroniserar meddelanden under en etikett kan du inte aktivera aviseringar för den etiketten. Läs mer om etiketter i Gmail.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Välj konto.
  4. Tryck på Hantera etiketter under Aviseringar.
  5. Välj en etikett i listan.
  6. Tryck på Synkronisera meddelanden följt av Inga Senaste 30 dagarna eller Alla.
  7. Välj aviseringsinställningarna för den etiketten:
    • Etikettaviseringar: Få aviseringar om nya e-postmeddelanden i etiketten.
    • Meddela för varje meddelande: Spela upp ett ljud eller vibrera vid varje nytt e-postmeddelande.

Ändra aviseringsljud

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Välj konto.
  4. Under Aviseringar trycker du påAviseringsljud.
  5. Tryck på Aviseringsljud följt av Ljud under E-post eller Chatt och rum.
  6. Välj aviseringsljudet som du vill använda.
  7. Stäng av aviseringsljud genom att trycka på Inget.

Tips! På vissa telefoner och surfplattor med Android kan du spara aviseringsljudet genom att trycka på Spara uppe till höger.