Ändra Gmail-aviseringar

Du kan välja hur Gmail meddelar dig när du får nya e-postmeddelanden. Vilka typer av aviseringar du kan anpassa beror på din enhet.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Aktivera eller inaktivera aviseringar

Om du har flera konton i Gmail-appen måste du ändra inställningen för varje konto.

Aktivera aviseringar

Som standard är aviseringar aktiverade för meddelanden i etiketten Primär.

Aktivera först aviseringar och välj inställningar

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj konto.
  5. Tryck på E-postaviseringar under Aviseringar.
  6. Välj vilka typer av e-postaviseringar du vill ta emot.

Obs! Android-enheten har även aviseringsinställningar som skiljer sig från Gmail-appens.

Ändra aviseringsinställningar för vissa etiketter

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj konto.
  5. Tryck på Hantera etiketter.
  6. Tryck på en av etiketterna, till exempel Viktigt.
  7. Tryck på Synkronisera meddelanden följt av Senaste 30 dagarna eller Alla. Om du inte synkroniserar meddelanden kan du inte aktivera aviseringar för den etiketten.
  8. Välj aviseringsinställningarna för den etiketten. Upprepa detta för etiketterna som du vill få aviseringar om.

Få endast aviseringar om högprioriterad e-post

Det går att begränsa aviseringar till endast högprioriterad e-post.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar längst upp till vänster.
  3. Tryck på kontot.
  4. Tryck på E-postaviseringar följt av och välj Endast högprioriterade.

Tips! E-post med hög prioritet åsidosätter alla andra aviseringsinställningar för vissa etiketter.

Aktivera eller inaktivera e-postaviseringsljud
  1. Öppna Gmail-appen .
  2. Uppe till vänster trycker du på menyn följt av Inställningar .
  3. Välj konto.
  4. Under Aviseringar trycker du påAviseringsljud
  5. Tryck på Aviseringsljud under E-post eller Chatt och rum följt av Ljud.
  6. Välj aviseringsljudet som du vill använda.
  7. Stäng av aviseringsljud genom att trycka på Inget.
Aktivera aviseringar endast för Meet

Det här gör det möjligt att aktivera aviseringar för att enkelt återgå till ett pågående möte, till exempel när du använder en annan app

1. Öppna Gmail-appen  på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar .
  4. Välj konto.
  5. Tryck på Hantera aviseringar.
  6. Du kommer till Gmails systeminställningar där det går att aktivera aviseringar för Gmail.
Inaktivera aviseringar
  1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj konto.
  5. Tryck på E-postaviseringar följt av välj Inga.

Jag får inga aviseringar

Om du inte får några aviseringar följer du stegen ovan för att aktivera aviseringar. Om det inte hjälper provar du följande:

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj konto.
  5. Kontrollera att rutan intill Synkronisera Gmail är markerad.

Läs om att åtgärda synkroniseringsfel med Gmail-appen om du fortfarande inte får aviseringar.