E-mailmeldingen wijzigen

Je kunt meldingen inschakelen die worden weergegeven op je telefoon of computer wanneer je nieuwe e-mails ontvangt.

Meldingen in- of uitschakelen

Als je meerdere accounts in de Gmail-app gebruikt, moet je deze instellingen voor elk account wijzigen.

Meldingen inschakelen

Meldingen zijn standaard ingeschakeld voor berichten op het tabblad Primair.

Schakel eerst meldingen in en kies je instellingen

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer je account.
  5. Tik op Meldingen en selecteer een meldingsniveau.
  6. Tik op Meldingen voor InboxOpmerking: Als je Android O of hoger gebruikt, tik je op Meldingen beheren. Controleer of de schakelaar onder je account op Aan staat.
  7. Kies je instellingen voor meldingen, inclusief geluiden.

Opmerking: Je Android-apparaat beschikt ook over instellingen voor meldingen die losstaan van de Gmail-app.

Meldingsinstellingen wijzigen voor bepaalde labels

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer je account.
  5. Tik op Labels beheren.
  6. Tik op een van de labels, zoals Belangrijk.
  7. Tik op Berichten synchroniseren en dan Afgelopen 30 dagen of Alles. Als je berichten niet synchroniseert, kun je meldingen voor dat label niet inschakelen.
  8. Kies je instellingen voor meldingen voor dit label. Herhaal dit voor alle labels waarvoor je meldingen wilt ontvangen.

Alleen een melding voor belangrijke e-mails ontvangen

Je kunt je meldingen beperken tot e-mails die automatisch als belangrijk worden gemarkeerd.

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op je account.
  4. Tik op Meldingen en dan selecteer Alleen hoge prioriteit.

Opmerking: E-mails met hoge prioriteit overschrijven andere meldingsinstellingen die je voor bepaalde labels hebt opgegeven.

Meldingen uitschakelen
  1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer je account.
  5. Tik op Meldingen en dan selecteer Geen.

Ik ontvang geen meldingen

Als je geen meldingen ziet, volg je de bovenstaande stappen om meldingen in te schakelen. Als dat niet helpt, probeer je deze stappen:

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer je account.
  5. Zorg dat het vakje naast 'Gmail synchroniseren' is aangevinkt.

Als je nog steeds geen meldingen ontvangt, kun je meer informatie raadplegen over hoe je synchronisatiefouten met de Gmail-app oplost.