Gmail-meldingen wijzigen

Je kunt kiezen hoe Gmail je een melding stuurt als je nieuwe e-mails krijgt. Het type meldingen dat je kunt aanpassen, is afhankelijk van je apparaat.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.
Als je meerdere accounts in de Gmail-app gebruikt, moet je deze instellingen voor elk account wijzigen.

Meldingen inschakelen

Meldingen staan standaard aan voor e-mails op het tabblad Primair.

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu en dan Instellingen .
  3. Tik onder Meldingen op E-mailmeldingen.
  4. Selecteer een meldingsniveau.

Meldingen ontvangen voor belangrijke e-mails

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu en dan Instellingen .
  3. Tik onder Meldingen op E-mailmeldingen en dan Alleen hoge prioriteit.

Meldingsgeluiden aan- of uitzetten

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu en dan Instellingen .
  3. Zo verander je de volgende meldingsgeluiden:
    • E-mail: Tik onder Meldingen op E-mailmeldingen en dan Meldingsgeluiden.
    • Chat en Ruimtes: Tik onder Meldingen op Chatmeldingen en dan Meldingsgeluiden.
    • Als geluiden aanstaan, wordt de naam van het geluid getoond.
  4. Kies het meldingsgeluid dat je wilt gebruiken.
  5. Selecteer Geen om meldingsgeluiden uit te zetten.