Gmailin ilmoitusasetusten muuttaminen

Voit valita, miten Gmail ilmoittaa sinulle uusista sähköposteista. Muokattavat ilmoitustyypit riippuvat laitteestasi.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Gmailin ilmoitusten laittaminen päälle tai pois

Vaihe 1: Tarkista laitteen ilmoitusasetukset

Tärkeää:

• Ota laitteen ilmoitukset käyttöön, jotta voit vastaanottaa Gmailin ilmoituksia.
  • Asetukset voivat vaihdella eri puhelinten ja tablettien välillä. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
  1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Yleiset asetukset.
  3. Valitse Ilmoitusten hallinta.
  4. Ota kaikki Gmailin ilmoitukset käyttöön tai poista ne käytöstä.
    • Voit myös valita, mitä ilmoitustyyppejä haluat vastaanottaa laitteellasi.

Vaihe 2: Tarkista Gmail-sovelluksen ilmoitusasetukset

Tärkeää: Jos sinulla on useita tilejä Gmail-sovelluksessa, vaihda sovelluksen ilmoitusasetukset jokaiselle tilille erikseen.

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse tilisi.
  4. Valitse Ilmoitukset-kohdasta Sähköposti-ilmoitukset.
  5. Valitse, minkätyyppisiä sähköposti-ilmoituksia haluat vastaanottaa.
    • Kaikki uudet viestit: Saat ilmoituksen jokaisesta saapuvasta viestistä.
    • Vain tärkeät: Saat ilmoituksen viesteistä, jotka Gmail tunnistaa erittäin tärkeiksi.
    • Ei mitään: Et saa ilmoituksia saapuvista viesteistä.

Vinkkejä:

• Gmail määrittää viestit tärkeiksi tai vähemmän tärkeiksi useiden signaalien perusteella. Lue, miten Gmail määrittää viestien tärkeyden.
  • Jos et vieläkään saa ilmoituksia, tarkista synkronointiasetukset:
    1. Vieritä tilin asetussivulla alas Datan käyttö ‑osioon.
    2. Napauta kohdan Gmail-synkronointi viereinen ruutu valituksi.

Postilaatikon ilmoitusasetusten muuttaminen

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse tilisi.
  4. Valitse Ilmoitukset-kohdassa Postilaatikon ilmoitukset.
  5. Valitse Synkronoi viestit ja sitten Ei mitään, Viimeiset 30 päivää tai Kaikki.
  6. Valitse postilaatikon ilmoitusasetukset:
    • Tunnisteen ilmoitukset: Saat ilmoituksen uusista viesteistä postilaatikossa.
    • Ilmoita jokaisesta viestistä: Laite ilmoittaa äänimerkillä tai tärinällä jokaisesta saapuvasta viestistä.

Ilmoitusten tunnisteiden muuttaminen

Tärkeää: Jos järjestät sähköpostisi tunnisteilla, voit vaihtaa käyttämiesi tunnisteiden ilmoitusasetuksia. Jos et synkronoi viestejä tietyn tunnisteen alle, kyseisen tunnisteen ilmoituksia ei voi ottaa käyttöön. Lue lisää Gmailin tunnisteista.

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse tilisi.
  4. Valitse Ilmoitukset-kohdasta Hallinnoi tunnisteita.
  5. Valitse tunniste listasta.
  6. Valitse Synkronoi viestit ja sitten Ei mitään, Viimeiset 30 päivää tai Kaikki.
  7. Valitse tunnisteen ilmoitusasetukset:
    • Tunnisteen ilmoitukset: Saat ilmoituksen tunnisteeseen kuuluvista uusista viesteistä.
    • Ilmoita jokaisesta viestistä: Laite ilmoittaa äänimerkillä tai tärinällä jokaisesta saapuvasta viestistä.

Ilmoitusäänten vaihtaminen

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse tilisi.
  4. Valitse Ilmoitukset-kohdasta Ilmoitusäänet.
  5. Valitse Sähköposti- tai Chat ja tilat ‑kohdasta Ilmoitusääni ja sitten Ääni.
  6. Valitse haluamasi ilmoitusääni.
  7. Jos haluat laittaa ilmoitusäänet pois päältä, valitse Ei mitään.

Vinkki: Joissakin Android-puhelimissa ja ‑tableteissa voit tallentaa ilmoitusäänen napauttamalla oikeasta yläkulmasta Tallenna.